Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Erkek çocukta İYE

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51795
Tarih: 12 Eki 2025 Saat 18:33

Konu: Erkek çocukta İYE
Mesajı Yazan: aycakerem
Konu: Erkek çocukta İYE
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2016 Saat 14:19
Hocam merhaba,

46 aylık oğlum dün bütün gece diş gıcırdattı, ara ara öksürdü, huzursuzdu ve uyumadı. Diş gıcırdatmaları 1 senedir devam ediyor. Bugün öğlen ateşlendi 38.5 -39 civarı şuan ateşi düşürmüyorum. öğleden beri 3 seferdir çiş kaçırıyor. Su içmediği halde sürekli tuvalete gitmek istiyor. Erkek çocuklarda iye olmaz biliyorum ama yine de size sormak istedim. Tahlil vs yaptırmama gerek var mı bekleyeyim mi?

- Hocam bir de parmaktan alınan kan ile tam kan sayımı yapılır mı? Yapılır ise neden koldan alıp çocuğun canını yakıyorlar?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2016 Saat 17:48
hocam bir de şunu sormak istiyorum,
oğlum eylülden bu yana kreşe gidiyor ve çok fazla hastalanıyor. Son 1 aydır bu 3. hastalanması. İlkinde ağır bir grip, ikincisinde isal kusma domuz gribi sanırım ve bu üçüncü... İlk 2 yıl çok hastalancağını biliyorum. Sabretmeye çalışıyrum Fakat artık çevre baskısıyla da okuldan almayı düşünüyorum..
-Şimdi göndermeye devam edersem seneye daha az mı hastalanacak??
-Geçirdiği enfeksiyonlar hep viral bunlara bağışıklık kazanılır mı ?Çünkü 2. senesi olan çocuklara bakıyorum onlar da aynı...
-Hangi hastalıklara bağışıklık kazanacak virallere mi bakteriyel hastalıklara mı ne yapmalıyım hocam fikrinizi alabilirmiyim?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2016 Saat 22:19
Kan alinis sekli, analizi yapan cihaz'a gore degisir.
Bazisi, parmaktan, bazisi; damardan alinan kan ile calisir.
Okuldan almanizin, hicbir prtik degeri yok, hastaliklar gene basladiginda olacak.
Sadece geciktirmis olacaksiniz  o kadar.
Bagisiklik, hem viral hem Bakteriel olanlara karsidir..  AMA NE VARKI: Genc virusler,
yapilarini degistirdikleri icin, kazanilan bagisiklik hayat boyu etkili olamaz.
Sadece; Kizamik, Sucicegi gibi cok eskiden beri hastalik yapan "yasli" viruslerin yapilari sabit oldugundan,
onlarin bagisikligi hayat boyudur.

Mesaj Tarihi: 10 Oca 2016 Saat 22:30
Yani bu sene göndereyim seneye daha az hasta olur diye bir durum yok o zmn anladığım kadarıyla.. Peki yaş büyüdükçe bünyesi hastalıklara karşı daha dirençli hale gelir mi?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2016 Saat 22:46
Olabilir ama, seneye dersler daha onemli  olacagindan;  devamsizliklari egitimine kotu etki yapar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat