Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sut alerjisimi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51835
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 02:01

Konu: sut alerjisimi
Mesajı Yazan: sevalmert
Konu: sut alerjisimi
Mesaj Tarihi: 12 Oca 2016 Saat 10:08
Merhaba doktor bey
Oglum su an tam 6 aylik
5.5 aylikken 3 gun yogutt verdim az miktarda. Yogurda baslamadan iki gun oncede kan damlasi vegaferon baslamistim onuda uc gun verdim. Kakada kirmizi serit girynce kan damladini biraktim. Bu arada oglumun yuzunde kuruluk oldu. Krem surmene ragmen gecmeyince cildiyeye gittim. Atopik dermatit dedi. Ve alerset avil licoid eumavwte ilaclarini verdi. Suruplari birini sabah birini aksam olmak uzere 4 gun kullandik. Kremleri ilk hafta locoid i ilinci hafta eumovate kullandik. Eumovate hala kullaniyorum
 Yanaklarindaki sorun gecti. Bu arada ben yogurt alerjisimi oldu diye bir daha yogurt vermedim.

3 4 gundur yesil kaka yapiyordu. Dun degil ondan onceki gece atesi 38 e cikti. Sabahinda dra gittik. Gaita testi. yapildi. Bol miktarda lokosit cikti. Dr mikrop var dedi. Bu arada bende ushalim. Senden kapmistir dedi. Flagyl ve maflor verdi. 8 gun kullanin dedi. Yogurt alerjisini tahlillerden once sormustum. Atesliykem bakilmaz kontrolde bakariz dedi. Kusma ishal yok. Ateside tekrar cikmadi.

Ben yogurtu kestikten sonra sabahlari parmagimin ucuyla kasar ve beyaz peynir verdim. Bu iki durumun pese pese olmasi beni iskillendirdi. Ek gidaya gecisi korkumdam biraktim.Sut urunleri alerjisi olabilir mi. Yanlis yaptigimiz biseylee mi var. Nasil bir yol izlemeliyim.

Birde kanda hgb degeri 10.1 cikti. Dr ferrum kan ilaci verdi. Sabah 7 aksam 7 damla. Ilaclar bitince kullairsin dedi. Kullanmalimiyim.

Simdiden tesekkur ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Oca 2016 Saat 19:00
Yogurt allerjisi degil....
Yesil kaka fazla yediginin isareti...SAKIN verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin...
Anemisi YOK... Doktorun kerizligi..
    1 ay- 6 ay arasi, HGB sinirlari: 10.0-13.0g/dL dir.. 
Aptal Eriskin Referans araligina gore degerlendirip, Demir ilaci vermis..
Sakin Demir vermeyin, rezil edersiniz.

Mesajı Yazan: sevalmert
Mesaj Tarihi: 12 Oca 2016 Saat 19:34
Flagly ilacini iki kere vermis bulunduk. Esim antibiyotik oldugu icin birakmamiz sakinca dogurur diyor. Boyle bir sakinca var mi

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Oca 2016 Saat 21:37
Bir sakinca yok, zira cocukta, direnc kazanabilecek bir bakteri yok..
Bu erkek milleti niye kadinlardan daha saf acaba!!!
O Rayma bileziklerini de en fazla erkekler almisti.. Genetik bir durum herhalde..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat