Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kulak mıydı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51992
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 16:40

Konu: Kulak mıydı?
Mesajı Yazan: moralist
Konu: Kulak mıydı?
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2016 Saat 01:46
Merhaba hocam, oğlum 3.5 Yaşında, Ekiim ve Kasım aylarında kulak zarı delinmişti ( gribal enf sonrası), her iki durumd da bactrim+ iliadin kullanmıştım ...
Son yaşadığımız yüksek ateş+sürekli kusma ( 5-6 kez, 40 derece ateş) ertesi Dr a götürdüm kulak korkusuyla Dr kulak çok kızarık bulantı yapıyor kusma ondan dedi ben kan tahlili istedim gerek yok hem kulak çok kötü hem de Boğaz çocuğa boşuna acı çektirneyelim dedi. Çok tavsiye edilen bi Dr du ilk kez gidiyorduk bi de üstüne ben zaten antb. Taraftarı Değilim deyince ikna oldum. 3. Gün klamoks almamıza ve arada kullandığımız ateş düşürücüdür rağmen oğlum perişan hale gelmiştii Ateş'i hiç düşmedi ve aynı sabah çocuğu kucağımızda 40 derece ateşle aynı Dr a götürdüm. Oğlumun Vücuduna 3 gün boyunca hiç abartmıyorum 1 bardak su bile Girmemişti o sabah dudakları susuzluktan kurumuş kanla kaplanmıştı ve yarık yarıktı. Dr direk hastanelik olmuş bu antb. Yeterli gelmemiş diyerek bizi hastaneye yatırmaya kalktı kan beynime sıçradı tabii sinirden tahlil görmeden yatırmam dedim çok bozuldu tabii ama yaptık sonuçta WBC Değeri 22 çıktı. İşte gördünüz dedi Dr ben Oğlumu oradan Alıp Adana başkent Ünv hastanesine götürdüm öğleden sonra olmuştu ve oğlumun ateşi düşmüştü. Oradaki asistan Dr bu WBC değerinn yüksek olmadığını klamoks a 10 gün boyunca devam etmemizi hala kulakta kızarıklık olduğunu söyledi.
Şurubu bitirdik kulakta akıntı olmadı ve aradan 2 hafta geçti.
1-Bu yaşadığımız neydi sadece domuz gribimiydi?
2- Haftaya kbb ye götüreceğim çünkü sürekli gribal enf dan istenen işitme testini yaptıramadık. Şimdi yok kulak hala kızarık deyip yeniden antb verirse yine eskisi gibi bactrim mi kullanalım
3-Hocam ben bu çocuk her grip olduğunda hemen Peşine ya da daha bitmeden iliadin mi kullanayım bu kulak delinmesi çok canımı sıkıyor hiç belirti vermiyor çocuk hiç kulağım ağrıyo demiyor😞
Çok uzun oldu nolur kusura bakmayın

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2016 Saat 07:13
Ne diyeyim... 
1- Grip + kusma; Domuz Gribi arazlaridir. Domuz Gribi, cocuklarda buyuklerden cok daha hafif seyreder.
2- Domuz Gribi; kulaga vurmaz.
3- Kulakta problem olsa, cocuk agridan yeri-gogu yikar.
4- Kulak kizarikligi bulanti yapmaz... NE ALAKA!!!
5- Kulakta hicbir zaman bir sey yoktu!!!
6- Domuz Gribinde, kusma/ishal sonucu, su kaybi oldugunda, kan koyulasir ve WBC degeri nisbeten
yukselir.
7- Evet, sadece Domuz Gribi idi, Antibiyotik cok kotu yapar.
8- Ne isitme testi!!!  Yok kulaklarinda bir sey!! Aranmayin. Olmasa bile icat ederler.
9-  Kazik kadar cocuk, kulagi agrisa soyler! O zaman Iliadin damlayi kullanin.
Siz Turk doktorlarina ne bakiyorsunuz, hic bir sey bulamadiklarinda, "kulaklari kizarmis" derler.
Resmen ki...rindan uydururlar.

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2016 Saat 00:35
:((( valla ne desek boş hocam... O kadar iyi biliyorum ki yazılarınızdan domuz gribi belirtilerini ama işin içine kulak girince bütün herşey karışıyor... Çok iyi denilen bi kbb Dr una gidiyorum aynı zamanda zaten onun verdiği ilaçların Hiçbirini kullanmadım iki kez kulak zarı delindiğinde klamoks ve bi dolu ilaç vermişti almadım da kullanmadım da sizin önerdiğiniz bactrim+iliadin tedavisi uyguladım ama bu kez çukura düştük:((( hatta abisinden bi hafta sonra 10 aylık oğlum benzer belirtilerle 3 gün 40 derece ateşlendi hatırlarsanız bundan önceki mailimde size yazmıştım... Şükür ki onu sayenizde ilaçsız atlattık...
"Domuz gribinde ...kan koyulaşır WBC nispeten yükselir" demişsiniz... Bunu sadece domuz gribi için istisna mı sayalım yoksa 22 WBC Değeri bakteriyel olduğunu dolayısıyla antibiyotik gerektiğini gösterir değil mi hocam
Ayrıca burnumuz sürekli tıkalı cold mix sürekli kullanıyorum Ballı limon da ancak serum fizyolojik asla kullandırtmıyor.. Geceleri ağızdan nefes alıyor burun tıkalı dolayısıyla çok salyası oluyor.. Sicknasal tavsiyenizi görmüştüm onu da uyguladım faydası olmadı...bu burun tıkanıklığı olduğu sürece Östaki borusunu tekrar tıkarız gibime geliyor.. Her iki kulak akmasında da kulağım ağrıyo bike demedi siz hatta Ağrı Eşiği yüksektir demiştiniz... Yani bunun önceden sinyalini alamayacağın demektir bu... O halde burun tıkanıklığı çok uzarsa arada iliadin kullanmamı- çocuk hiç şikayette bulunmasa bile önerir misiniz
Çok özür dileyerek ayrıca başlık açmak istemediğim için kendimle ilgili bi sorun olacak: dvitim 14 çıktı hemen bi ampül içtim. Ancak Karatay ın içilmesi değil kalçadan iğne yapılmasını söylediğini duydum bu konuda görüşünüzü çok merak ediyorum
Sevgi ve saygılarımla...

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2016 Saat 07:04
1- Su kaybi olan butun hastaliklarda, kanin koyulasmasi ile, WBC degeri artar. Agizda koku ve dilde pas yoksa , Viraldir.
2- Karatay'in hicbir dedigine inanmayin.

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2016 Saat 17:13
Tahlilde 22 değerini görünce iyice diline baktım koku Açlıktan dolayı vardı sanırım ama paslı görünüyordu

karatay ile ilgili görüşünüz beni çok şaşırttı bütün Kitaplarını okumuştum

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2016 Saat 19:49
Asiri abartma huyu oldugundan, yeni ogrendigi konulari 1'e,bin katarak anlattigindan,
hatali konuma dusuyor. Nerede ise,10 seneden beri;  D vitamini ile ilgili bilgiler degistigi halde, bunlari
yeni ogrenenler, asiri bir abartma  haline giriyorlar. Her ay Dvit3 Ampul icirenmi istersiniz,
hayatinda 1 ampul Dvit3 icti diye, hastada; "Zehirlenme" arayanmi istersiniz, sadece igne sekli etkili olur
diyenmi istersiniz?  
D vitamini hakkinda bir sey bilmiyor, Sekerleri hele hic bilmiyor.  Fruktoz ve alkolleri 5 karbon atomlu
saniyor...
Niye Turk doktorlari, yeni ogrendikleri bir konuyu oldugu gibi anlatmazlar ve abartirlar anlamis degilim..
Hakli iken, haksiz duruma dusuyorlar.  Her gebeye, Seker Yukleme gereksiz oldugu gibi, her
Seker yukleme testi;  hamileye zarar verir diyede bir sey yoktur. Gerektiginde uygulanir.

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2016 Saat 22:14
Tabii siz Aydın bir hekim olarak çok daha iyi bilirsiniz, Türkiye'de herşey geriden geliyor tabii biz yeni duyuyoruz bunları, Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum harikasınız

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat