Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

KAN DEĞERLERİ

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=52209
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 23:24

Konu: KAN DEĞERLERİ
Mesajı Yazan: Esma
Konu: KAN DEĞERLERİ
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2016 Saat 09:22
Hocam dün 6 yaşındaki kızım sabah ateşlendi ve kustu yüzünde kırmızı noktalar oluştu noktaların kusmadan olduğunu söyledi bugün geçmiş gibi.doktora gittiğimizde kan tahlili ve idrar tahlili yapıldı.idrar temiz cıktı ancak kan değerlerinde bozuk değerler var fakat wbc 8.03 cıktı buna rağmen doktor 100mg zimaks verdi ben wbc değerini söylediğimde yükselebilir gr% yüksek kullanması lazım dedi ateşi 40 dereceye kadar yükseldi halsızliği var ancak burun akıntısı ,hapşurma yok sadece hafif öksürük var.antibiyotiği kullanmak istemiyorum ama bu değerler neden böyle kafam karıştı değerleri yazıyorum cevap verirseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim.

wbc8.03  

düşük değerler: lym 0.69 ly%8.6 mo%4.4 hgb10.8 hct:30.44 pdwc37.2 pdws10.8 plcc48 plcr20.8

yüksek değerler:gr%87 mchc35.4  rdwc15.9 bu değerler neden bu kadar bozuk anlayamadım.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2016 Saat 18:05
Goruyorsunuz degilmi, gunumuz Cocuk doktorlari ne kadar salaklar!!!  WBC:8.03 olmasi bile ikna
edemiyor.
Diger degerlerin tamami yasina uygun. Farkli gibi gorunmeleri, sahtekar laboratuvarin verdigi sahte rapor
yuzunden.  Cocuk "referans araliklarini" kullanmamis..
Cocugunuz; Viral bir hastalik geciriyor.
Butun maksatlari; antibiyotik vererek, isi daha komplike hale getirmek, ve 2-3 hafta aralarla devamli
doktorlara tasinmanizi saglamak icindir.
Cok mu aradiniz bu sahtekari...
O sahtekarin verdigi hicbir ilaci kullanmayin...

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2016 Saat 16:44
Hocam Kizimin atesi 3 gun dusmeyince farkli bir doktora gittik tahlil sonucunda viral oldugunu sizin gibi antibiotic kullanmamamizi soyledi 5.gun hala ates dusmezse getirin dedi bugun 5 gun oldu hala ates dusmedi huzursuz uyuyamiyor istahi yok Hafif  burun akintisi ve oksuruk var ne yapmam gerektigini bilemiyorum.doktoru aradim yarin khan  tahlili yap alim dedi.surekli sayikliyor ve asiri derecede sinirli.iki gundur hic ates dusuru cu vermedim 38.5 civarinda ates.daha ne kadar devam etmesi normal atesin.yarin kan tahlili icin goturmeli miyim ? Simdiden tesekkur ederim zaman ayirdiginiz icin  

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2016 Saat 19:33
Zaten, ortalama bir Grip virusu; 4-5 gun ates yapar... Hatta bazilari; (nadiren de olsa)7-10 gun bile
ates yapabilirler .
Sakin, bir girisimde bulunmayin.
Antibiyotik gerektiginde; Ates yaninda+ Agizda pis koku+ Dil ustunde pas tabakasi olur.
Cok okumaniz lazim, cok!!

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2016 Saat 16:31
Hocam kizimin atesi gece 40 olunca Sabah tekrar gittim doktora dayanamadim.kan tahlili yapildi  dusuk degerler wbc: 3.73.  Plt:171. Yuksek deger   Monosit% 14.3 cikti . wbc nin bu kadar dusmesi normal mi plt de dusuk cikmis acikcasi korktum Anlam veremedim.doktor plt nin bu kadar dusuk olmasi so run degil dedi.ama wbc icin on gun sonra tekrar tahlil yap alim dedi.bu arada influenza testi yaptilar negatif cikti.aklim karmakarisik onceki mesajlari okudum enfeksiyoz mononukleoz olabilir mi? 
    Nedir bu hastalik gercekten yazacaklariniz benim icin cok onemli.

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2016 Saat 19:27
Aptal bu doktor!! Resmen bildigin aptal...
Sirf; Grip teshis etmemek icin, boyle salakca yorumlar yapiyor..

Dusuklukler tamamen gecirdigi;Grib'e bagli degisiklikler. Turk doktorlari; Grip teshis etmemeye yeminlidirler.
O yuzden, sakin bu aptallarin zirvalarina kanmayin.
Monosit yuksekligi:  Enfeksiyoz Mononukleoz olabilecegini gosteriyor.
Enfeksiyoz Mononukleoz'da Influenza testi:(-) cikar, zira; INFLUENZA VIRUSU degildir...
Ebstein Barr virusudur.
Bu konuyu iyi okuyun. Turk doktorlari bu hastalik hakkinda hicbir sey bilmezler.
Benim teshisimi bir soyleyin bakalim ne saklabanlik yapacak.
Yani; Turkiye'de, bir tane akli basinda bir doktor yokmu, Allah askina!!
Tabiiki  Enfeksiyoz Mononukleoz...

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2016 Saat 19:45
Bu Konu lie ilgili yazdiklarinizi okudum tesekkur ler hocam.peki bugun atesin 6. Gunu kac gun daha devam Eder? Ne kadar devam ederse endiselenmeliyim?

Mesaj Tarihi: 13 Şub 2016 Saat 04:09
Dedim ya;  Enfeksiyoz Mononukleoz, 7-12 gun arasi ates yapabilir.

Mesajı Yazan: barbaros430
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2016 Saat 09:44
Hocam,
peki EM de boğazda kızarıklık yada beyazlık olması gerekmez mi.ya da bezelerde şişlik.bunlar olmadan da EM diyebilir miyiz.bir de bir yazınızda Enfeksiyoz Mononukleoz'da, Grip arazlari olmaz... Kuru-kuruya ates vardir. demişsiniz peki yukarıda öksürük ve burun akıntısı da var.
benim kafam karıştı hocam nolur kusura bakmayın

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2016 Saat 22:52
Monosit yuksekligi; en fazla EM'da goruldugu gibi, bazi Coxsackie viruslerinde de, gorulur.

EM, kesin tanisi; "MonoTest" ile konur...... AMA, bunun pratik bir yarari yoktur... Grip olsa, EM olsa veya
Coxsackie olsa, ne degisecek?? Tek anlamli olan, EM oldugunda, ates daha uzun sure olacaktir.

Universite mentalitesi ile, Muayene hekimligi farkli olaylardir.. Universite'de, asistan egitimi icin,
Bogaz kulturu, Idrar Kulturu, gibi bir suru tahliller yapilirken, Muayenehane hekimliginde bunlara gerek
yoktur. Senelerin tecrubesi ile verilecek ilaclar veya yapilacaklar bellidir.
Bu sebeple, ben fazla ayrintiya girmiyorsam, sizde girmeyin, yoksa basiniza isler acarlar.

Mesajı Yazan: Ozlemsaidam
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2017 Saat 10:52
Merhabalar inek sutu alerjisi olan bi bebegim var 10 ay 24 gunluk 7 kilo800 gr 72 cm boyu var hocam bebegim bir bucuk ay once anne sutu alimini birakti 3 ay 28 gunlukten itibaren anne sutu ve progamisas mama ile devam ettik bebegim surwkli mukuslu kaka yapiyordu suan mukus yok ama sali gunu alerji doktorumuz kan aldi test sonuclarinda bebegimin ig sonuclari oldukca dusuk hocam igA 12.6 igM 51.7 igG 234 total igE 36.4 bu total igE oldukca yuksek cikmis hocam bunlara ek olarak neu# 0.86 neu% 13.3 rdw-sd 34.2 rdw-cv 12.0 pct 0.36 nrbc# 0.00 hocam ne yapmaliyim bu sonuclar kotu haber mi

Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2017 Saat 18:51
Sizi kandiriyorlar!!! 
Total IgE'nin normal degerleri: 
Erkeklerde; 0-230IU/mL
Kadinlarda: 0-170IU/mL   dir.. 

Sizin cocukta; IgE  YUKSEK DEGIL!!!  Dusuk... Doktorunuz, takmis kafasina bir "allerji" teshisi, zaten baska
bir hastalik adfi bile bilmezler, sallayip duruyor! 
Siz bu sacmaliklarina bakmayin.....
Siz bana;   cocuk su anda neler yiyor onlari yazin.. Muhtemelen, Sut allerjisi filan da YOK!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat