Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Göz enfeksiyonu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=52312
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 17:07

Konu: Göz enfeksiyonu
Mesajı Yazan: mydeep
Konu: Göz enfeksiyonu
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2016 Saat 19:49
Hocam merhaba, 6 yaşındaki kızımın tek gözünden 1 hafta önce çapaklanma ve kızarıklık oldu. 4,5 gün tobrased damlattım. Ama okula denk geldiği için günde 3 kez. Dün bıraktık damlayı bu sabah yine yoğun çapaklanma ve kızarıklıkla kalktı. Göz doktoruna götürdüm tobrasedi 1 hafta daha 5x1 kullan dedi ve Acular LS diye başka bir damla daha verdi. Hocam prospektüsüne bakıyorum kornea operasyonlarından sonra ağrı için endikedir diyor sadece. Kullanmalımıyım sizce ayrıca tobrased 5 defa fazla değilmi.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2016 Saat 21:25
Sadece Tobrased kullanin.. Oburu hic gereksiz...
Tobrased'i de; 4x1 kullanin. Her damladan evvel, serum Fiz ile burun temizligi yapin.

Gunde 4x1 cok sart degil; Sabah- okuldan gelince- yatmadan evvel damlatmaniz yeterlidir.

Mesajı Yazan: mydeep
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2016 Saat 21:33
Hocam ben de öyle kullandım sabah ,okuldan gelince , yatmadan evvel 3 kere 5 gün mü yetersiz geldi o zaman tekrar eski haline geri döndü peki. Serum fizyolojik başlıcam hocam teşekkürler

Mesajı Yazan: mrb
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2016 Saat 07:29
Hocam benim de oglumda gecen ay adenovirus kaynakli sisme ve yek goz kapanmasi olmustu 15 gun damla kullandik gecmisti. O da bir gribal durum sonrasi olmustu. Bugunlerde burnunu surekli acik tutmaya calissam da gozleri capaklandi 3 gun tobrased kullandik. Birakinca dun kulaginda akinti goz kapaginda sislik oldu.iliadin kullandim akintiyi gorunce sanki sislik indi.tavsiyeleriniz uzere 3 gun kullanacagim ama tobrased de baslaym mi su an capakyok. Bir de cok sık tekrarliyor gozuyle  ilgili sknti neden acaba

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2016 Saat 18:37
Adeno virusler, adi ustunde virus olduklarindan, antibiyotikler etki etmezler.. Antibiyotiklerin etki ederek
iyilestirdikleri hadise;  cocugun eli ile gozune bulastirdigi bakterilerdir.
Capak yoksa, Tobrased gerekmez.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat