Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

oğlum arkadaşlarının canını yakıyor ne yapmalıyım

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ebeveynlerin Kaygıları
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=5250
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 05:12

Konu: oğlum arkadaşlarının canını yakıyor ne yapmalıyım
Mesajı Yazan: umudum
Konu: oğlum arkadaşlarının canını yakıyor ne yapmalıyım
Mesaj Tarihi: 13 Şub 2008 Saat 22:32
oğlum Toprak 3 yaşında. kendi yaşıtlarıyla yada birkaç yaş büyük çocuklarla biraraya geldiğinde her hangi bir sıkıntıyla karşılaştığında, kimi zaman benden yada bir başka bir büyükten isteğine olumsuz cevap aldığında vurmak, bir şeyi fırlatmak yada bağırmak gibi tepkiler gösteriyor. özellikle başka çocukların canını yaktığında(gerçekten canlarını yakıyor) çok üzülüyorum. bunlar normal mi, normalse de değilse de nasıl davranmam gerekiyor. ben bunun yanlış olduğunu anlatarak tepki vermeye çalışıyorum ama işe yaramıyor sanırım. çünkü ne yaptın oğlum dediğimde dövdüm gibi bir cevabuı veriyor yani yaptığı şeyin farkında gibi geliyor. ne yapacağımı bilmiyorum. sorunlarını şiddetle çözen  bir birey yetiştirmek istemiyorum. biz evde böyle şiddet içeren davranışlarda bulunmuyoruz asla. çözüm ne?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2008 Saat 23:11
oğlunuzun harşeyi ağzına atmak gibi bir davranışı da olduğundan söz etmiştiniz. vurma davranışı da biraz yaşının altında gibi görünüyor. bu konularda daha doğru  ve sağlıklı bilgi almanız açısından bir pedagoga danışmanız yararlı olacaktır

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat