Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

dikkat eksikliği ve hiperaktivite

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=52957
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 15:19

Konu: dikkat eksikliği ve hiperaktivite
Mesajı Yazan: helin
Konu: dikkat eksikliği ve hiperaktivite
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2016 Saat 10:06
iyi günler hocam alanınız değil biliyorum ama yine de size danışmadan içim rahat etmeyecek
5yaş+5 aylık bir oğlum var.4 yaştan itibaren anaokuluna gidiyor.bu arada bu iki yılda üç öğretmen değiştirdi.kafama takılan bir şüphe var. dört yaşta okula ilk başladığında öğretmeni bir etkinlikten diğerine geçerken kopuşlar yaşıyor diyordu.beş yaştaki birinci dönem öğretmeni dil gelişimi olsun deyimleri atasözlerini kullanmaya kadar olsun her alanda matematik bilişsel motot yaşatlarının çok önünde çok zeki bir yoğunlaştığı zaman harika dönütler veriyor bilim adamı gibi sorular soruyor çok meraklı merakını sakın köreltmeyinyaşatlarının çok önünde ama bir şapşallık oluyor bazen diyordu.sürekli eşyalarını unutur okulda.bazen bir bardak süt içerene kadar canım çıkar ama evde ondan bir yaş büyük abisiyle kudurma derdindedir.sürekli kıpır kıpır oturamaz.koşuşturur evin içinde tırmanır eller ayaklar sürekli kıpırdar sebepsiz koşuşturur ama okulda da çok sakin sessiz.jimnastik kursunada gitmeye başladı.ordaki öğretmeni de ilk günden sanki biraz dikkat eksikliği var dedi.iki yaşından beri abisiyle birlikte etkinlikler yaparız.çok güzel resimler çizer öğrenme hafıza çok güçlü hatta abisini çalıştırırken dinlemiyor gibidir bir bakarım o daha önce öğrenmiş.sevdiği şeyleri çok güzel yapar.biliyorum bazen ne yedin okulda dedğimde bi düşünür sonra cevap verir.ne yapmalıyım sizce bunlara dayanarak dikkat eksikliği ve hiperaktiflik var demelimiyim.doktora götürmelimiyim.biliyorum ilaç verecek ben güvenmiyorum ve ilaç istemiyorum.biraz daha gözlemleyip daha kural ve nizam sağlayıp yavaş yavaş dikkat süresini arttırmaya çalışacak etkinliklerle ve sabırla değişimi sağlamaya çalışmam gerek diye düşünüyorum.çabuk etiketlemek de doğru değil sizce ne yapmalıyım gerçekten zor bir çocuk da onu oturtamıyorum aslında abisiyle bir olmanın da etkisi var ikisi savaşarak boğuşarak da oynuyor sadece tv izlerken yada bilgisayar da oturur.görüşlerinize ihtiyacım var.diyarbakırdayım kime götüreceğimi de bilmiyorum.şimdiden teşekkürler çok uzun oldu ne olur kusuruma bakmayın
Bu arada sizinde makalesini paylaştığınız Üstün ÖNGEL'in öğrencisiyim.yıllarca ondan ilaç firmaları ve dönen dolaplarla ilgili dersler aldım ilaçlı tedaviye hayır diyen hatta onlara savaş açmış bir hocaydı ki 1998 yılıydı ilk tanıştığımızda ilaç bende vermeyeceğim teşhis doğru olsa da yine de sizin fikrinizi de almak istedim yapmam gerekenler konusunda

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2016 Saat 18:07
Ne ilaci!!!  hasta bile degil.. 
Siz ilk defami, "erkek" cocuk buyutuyorsunuz??? 

Mesajı Yazan: helin
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2016 Saat 18:32
Teşekkür ederim hocam öğretmenleri sürekli böyle cümleler kullanınca aklıma takıldı.çok teşekkürler iki oğlum var ikisi arasında bir yaş var birlikte büyüyorlar

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2016 Saat 21:59
Simdiki ogretmenler biraz "boyle"...  Bosverin...Bizde oyle buyuduk..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat