Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

döküntü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=53084
Tarih: 06 Eyl 2025 Saat 03:52

Konu: döküntü
Mesajı Yazan: Poyrazgülay
Konu: döküntü
Mesaj Tarihi: 10 May 2016 Saat 23:17

hocam merhaba bir arkadaşın 5 yaşındaki kızı ateşli hastalık  sonucu 5 aydır bu halde durumu degerlendirir misiniz ne yapılabilir

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 10 May 2016 Saat 23:47

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 May 2016 Saat 18:51
1- A-Grubu, Beta Hemolitik Streptokok enfeksiyonu gecirmis olabilir..
Bu streptokoklarin bir kismi, Kalp Romatizmasi, bir kismi Nefrit olusmasina sebep olurlar.
Bu tablo ise,  "Streptolisin" toksini ihtiva eden Streptokoklarla olur.
Hadise coktan gecmis oldugundan artik yapilacak bir sey yoktur. Her gun banyo yaptirip, kese-lif ile bu
olu derileri dokun.
2- Ayni toksin ve bu sekildeki dokuntuler, Stafilokoklarla da olur. ASO'nun dusuk olmasida daha ziyade
Stafilokok enfeksiyonu gecirilmis oldugunu gosterir..  
Bu saatten sonra yapilacak bir sey yok.

Mesaj Tarihi: 17 May 2016 Saat 23:01

Mesaj Tarihi: 17 May 2016 Saat 23:07
merhaba hocam
kuzenimin 5 aylık oğlu doğuştan pipisi bu şekilde özel hastane 1 yaşında sünnet demiş ,araştırma hastanesi 5 yaşında ameliyat demiş fakat riskli olduğunu ve bu tarz vakaların ileride problemli olabileceğini söylemiş ve ilerde erkekliğini kaybedebilecegini söylemiş tavsiyeniz nedir önerebileceğini hastane ve doktor varmıdı.

Mesaj Tarihi: 18 May 2016 Saat 18:45
Kesinlikle, Cocuk Cerrahi tarafindan, "ameliyat" edilmesi SARTTIR...
Risk filan yok, sadece ADAM gibi bu isi bilen bir Cocuk Cerrahi bulun..
Istanbul Universitesinde; Cerrah Tansu Salman vardi. Bir de; Cerrah Tolga Dagli. Simdi nerdedirler
bilmiyorum, bir arastirin.

Mesaj Tarihi: 21 May 2016 Saat 23:53

Mesaj Tarihi: 22 May 2016 Saat 00:08

merhaba hocam

3 yaşındaki kızımın vücudunda bu şekilde kaşıntılı kızarıklıklar çıktı.Sadece baca

klarında ve göbeginde var gündüz hiç birşey yok gece 1 den sonra kaşınarak bu hale geliyor bir alakası varmıdır bilmiyorum kaşıntılar başladığında arka arkaya 2.3 kez öksürüyor ama hasta falan degil sadece gece kaşıntılarla birlikte öksürüyor kaşıntı başladığında. 1 hafta boyunca ultralan krem sürdüm 1 tüp bitti ve 1 hafta zrytec kullandım ama geçmiyor her gün yıkıyorum ev sıcak da degil.Yine alakası var mıdır bilmiyorum ama arada karnım ağrıyor diyor grultu sesleri var ama ishal değil karnım ağrıyor dedikten sonra kakasını yapıyor 15 gündür böyle ama keyfi ve iştahı yerinde.Sizce bu nedir?Ne yapabiliriz?

Mesaj Tarihi: 22 May 2016 Saat 19:42
Resimler hem cok buyuk ve hem net degil.
Butun vucudunu gosteren daha net resim gonderebilirmisiniz?

Mesaj Tarihi: 28 May 2016 Saat 22:12

Mesaj Tarihi: 28 May 2016 Saat 22:27

Hocam merhaba

3aylık bebegimin yüzünde resimdeki gibi kızarıklık çıktı.15 gündür var diğer tarafda aynı fakat daha küçük sadece anne sütü alıyor sadece 1 gün kortizonlu krem denedim oda üzerinde hafif bir kuruma ve dükülme yaptı bir dahada sürmedim. Kremi sürerken ağladı acıyor olabilir. Vücudunda başka bir yerde yok sizce neden olmuş olabilir ne kullanalım.

Mesaj Tarihi: 29 May 2016 Saat 18:42
Asiri sicaktan, suratinin yastiga gelen tarafi tahris olmus.
Birde; yastik kilifi; camasir sabunu ile yikanirda, iyi durulanmazsa, bu durum daha bariz olur. Serin tutun,
hergun banyo yaptirin, kendiliginden iyilesir.

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2016 Saat 07:21
Merhaba hocam 
9 aylık oğlum geceleri saat başı kalkıyor mama,süt,su kabul etmiyor yalnızca emmek istiyor oda onu doyurmadığı için sürekli kalkıyor ya sürekli beşik de yada ayağımda sallanmadan durmuyor gündüz uykusu en fazla 1 saat uyur eğer ayağıma alıp sallayınca 1 saat daha uyuyor benim artık sinirlerim harap oldu  ne yapacağım şaşırdım 5 aydır böyle ne gecemiz ne gündüzümüz var lütfen yardımcı olur musunuz hocam  teşekkürler 

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2016 Saat 15:53
Bu arada hocam sipraktin kullandım hiç fayda etmedi 

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2016 Saat 23:09
Eger; kilosu:9kg.'dan fazla ise, sakin karismayin, bildigi gibi devam etsin.

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2016 Saat 16:21
1-hocam siz beni yanlış anladınız.sipraktini yemek yemediği için değil uyumadığı için denemiştik.5aydır uyumuyor gündüz yemesi iyi fakat gece ayağımdan indirdiğim anda uyanıyor bende acaba doymuyor diye mi uyumuyor dedim fakat gece anne sütünden başka birşey kabul etmiyor fakat sütüm yok.gece süt,pirinç unu ,çorba hiçbirini almıyor ve uyumuyor sipraktin de uyku konusunda hiç işe yaramadı başka bir tavsiyeniz var mı sütü soğuk da denedim eğer geceleri aç olsa yerdi diye düşünüyorum peki açlıktan değilse neden uyumuyor bütün gece ve gündüz ayaktan inmek istemiyor 4 yaşında bi oğlum var onunlada ililgilenemiyorum sinir sistemim alt üst emzirirken kullanabileceğim bir antidepresan var mı en azından çocuğun uykusu düzene girene kadar kullanırım
2-hocam başka bir sorunumuzda bahsettiğim oğlum yani küçüğü eylül ayından beri hasta önce grip oldu ben büyük oğlumu sizin tavsiyelerinizle büyüttüğüm için ona da bunu da hiç ilaç kullanmadım neyse şimdiki iki ay önce grip oldu ve ben hiç doktora götürmedim iki ay boyunca öksürdü sonra öksürük hiç ilaç kullanmama rağmen bronşlara indi öksürük azaldı ve hırlamaya başlado bal limon veriyorum üç aydır sonra ateşi çıktı onada müdahale etmedim bronşlarıbdan cızırtı sesi geliyordu.eşimin ısrarıyla aile hekimine götürdük.tabi görür görmez hemen hastaneye götürüp hava veriyosunuz dedi tabiyki götürmedim bronşit demediler ama sizin bronşit durumunda önerdiğiniz ilacı bricanly onu kullandım 5 gün o ilaçtan sonra tekrar öksürük başladı hırıltı geçti çocuk tam iyileşir gibi oldu tekrar aynı şekilde 2 gündür fena şekilde hırlıyor ve yine cızırtı sesi geliyor.eşim çocuk doktoruna götürelim diyor burda ilaç konusunda insaflı bir çocuk doktoru var eşimi susturmak için yarın götürücem verdiği ilaçları size yazıcam kullanma dediğinizi kullanmicam sanırım uyumadığı içinde dinlenemiyor ve hastalık bir türlü geçmiyor 9 kilo ve 9 aylık 

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2016 Saat 20:50
Iyi akşamlar hocam sizde acil cevap bekliyorum

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2016 Saat 05:56
1- Kilosu eksik degilki, niye "yemiyor" diye dert ediniyorsunuz???
2-  Cocuklar kendi uykularini kendileri ayarlarlar.. Uykusu geldimi uyuyacak.. Uykusu geldiginde,
(sizde sahit olmussunuzdur) Dugun salonlarinda, o samatada bile, masa altina kivrilip uyurlar.
3- Oncelikle anne sutunu verin, ustune ( ac kaldigini zannederseniz)soguk, az sekerli sut teklif edin..
Almiyorsa, ihtiyaci yok demektir, artik daha fazla kurcalamayin. Yoksa, gordugunuz gibi asabiniz bozulur.
Rahat olun.
Benim bu konudaki soru-cevaplarimi okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat