Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kafada şişlik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=53148
Tarih: 19 Kas 2025 Saat 14:12


Konu: Kafada şişlik
Mesajı Yazan: alpalp
Konu: Kafada şişlik
Mesaj Tarihi: 15 May 2016 Saat 22:34
Hocam selamlar. 18 aylik oglumun kafasinin arkasinda leblebiden biraz daha kucuk bi sislik farkettim. Sislik icerde, sert. Herhangi bir kizariklik, morarma vs yok. Onemli bir sey midir? Doktora goturmemi tavsiye eder misiniz? Bu arada bir kac aydir kafasina eliyle vuruyor ara ara, huy mu edindi, bununla alakali midir bilemiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Simdiden tesekkur ederim.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: alpalp
Mesaj Tarihi: 16 May 2016 Saat 11:02
Hocam tekrar selamlar;

oğlum 11 kg 78 cm. 2 aydır uzaması durdu. Dönem dönem böyle oluyor, uzaması durup sonra birden uzuyor. 43 cm doğmuştu. 3 aydır günde 4-5 kere kaka yapıyor. Bazen günde 7'ye çıktığı oluyor. Asıl sorun terinin çok tuzlu olması. Kafasını öptüğüm zaman o yoğum tuz tadını alıyorum. Terinin tuzlu olmasının sıkıntılı bi durum olacağını bugün öğrendim. Günde 1 litreden fazla süt içiyor ve iki günde bir 3 adet köfte yiyor. Yumurtayla arası yok sadece.  süt ve ete önem veriyoruz dediğiniz gibi. Ancak bunların dışında açık çay, çikolata, gibi abur cabur da sseviyor, kısıtlamıyoruz. Çok beyaz bir çocuk olduğundan mı bilemiyorum ama gözlerinin altı da genelde morumsudur. Verdiğim bilgiler yeterli mi bilemiyorum, aklıma gelenleri yazdım.

Hocam çok uzattım farkındayım, terinin tuzlu olması beni endişelendirdi. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 May 2016 Saat 19:24
Tuz tadi almaniz; Kistik Fibrosis belirtisidir AMA, Kistik Fibrosis olsa idi;Devamli solunum yolu hastaligi
gecirmesi icap ederdi.
Saglikli bir cocukta, "tuz tadi" alinmasinin bir onemi yoktur.
Eski mailleri okuyun.


Mesajı Yazan: zelalim
Mesaj Tarihi: 17 May 2016 Saat 19:05
hocam merhaba,
ben de birsey sormak istiyorum,bu solunum yolu hastaliklari agir seyreden zaturre gibi hastaliklar midir,aylardir bir turlu tamamen iyilesmeyen hiriltili balgamli oksuruklu atessiz gripler de bunlardan sayilabilir mi???


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 May 2016 Saat 17:56
Oyle de!!!!!!!!!  Turk doktorlarinin koydugu, "Zaturre" teshisleri ile yola cikarsaniz, cira gibi yanarsiniz.
Zaturre; hic tedavi etmesiniz bile, 10 gunde yok olan bir hastaliktir.. Ya hasta yok olur, yada hastalik...
Gerisi; Gripal hastaliklardir, AMA, maalesef, Turk doktorlari asla Grip teshis etmezler. Etmemeye
yeminlidirler.
Bu konu ile ilgili yazilarimi okuyun.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat