Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ne kadar aglatiyosunuz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Diğer Konular
Forum Tanımlaması: Diğer Konular
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=5318
Tarih: 05 May 2025 Saat 02:02

Konu: ne kadar aglatiyosunuz
Mesajı Yazan: meral75
Konu: ne kadar aglatiyosunuz
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2008 Saat 23:26
merhaba arkadaslar..
Clownbugün oglum 4 aylik oldu uyku düzenimiz pek yok hele uykuya kendi hic dalamiyoUnhappy tabi bizim hatamiz gazi ve sancisi vardi mecbur kucaga aldik(doktorlarimizdan önerilmedigi halde) hafif salladik.. miz deyince basindaydim diyebilirimUnhappy simdi artik halimde kalmadi.. gazi pek yok unutturup saglikli uyku düzeni olsun diye unutturmaya calisiyorum ama 10-15 dakika icinde dayanmayip aliyorum..Crykendimi cok kötü hissediyorum (7 günde uyku düzeni) bunuda okudum.. sizler nekadar aglatiyosunuz?? yarim saat bir saat ???? paylasimlarinizi bekliyorumClown

Cevaplar:
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2008 Saat 23:36
Ben hiç ağlatarak uyutmayı denemedim, benim kızım da günlerdir 01:00 / 02:30 saatleri arasında uyuyor ve dün gece 05:00'te kalktı, sonra 07'de kalktı, muhahak da iki veya üç kez kalkar ama o uyuyana kadar sabırla bekliyorum, kızım bir yaşında sayılır, bizim kızımız da gazdan uyuyamıyor, hala devam ediyor, bence zamanla alışacaklar, biraz sabırlı olmamız lazım sanırım, bundan başka çaremiz de yok Disapprove

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: sedefk
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2008 Saat 00:33
Benim kızım da 4.5 aylık oldu ve kucaktan biz ayakta sallamaya alıştırdık ama saç kurutma makinesini açarak tabii ki uyuyor. Makine sesi sabit olduğu için ninni gibi oluyor nerdeyse..Bunu dene bir de...

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2008 Saat 00:52
walla benim bebeğimde cok ağlayan bir bebek değildi hamdolsun
hep emerken uyur hiç sallamadım beşiğini de sallamadım
ama ağladığında kucagına almalısın ilk yas cok onemli bebeğin sana güvenmeli onun için ağladığında onu sakinleştirmek ve mutlu etmek için elinden geleni yapmalısın canımmm

-------------
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2008 Saat 00:56
Canım ben de hiç ağlatmadım ama bence gece rutini oluşturmalısın canım. Yani hangi saatte ne yapıyorsan her gece aynı şeyleri yapmaya çalışırsan iyi olabilir derim. Kolay gelsinClown 

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2008 Saat 01:07
Orjinalini yazan: fatmabek fatmabek Yazdı:

ama ağladığında kucagına almalısın ilk yas cok onemli bebeğin sana güvenmeli onun için ağladığında onu sakinleştirmek ve mutlu etmek için elinden geleni yapmalısın canımmm
Sana katılıyorum canım Clap benim kızım çok gazlı bir bebek olmasına rağmen, hiç sallamadım ve biraz önce de gezerek kucağımda uyutabildim.

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2008 Saat 01:55
Orjinalini yazan: fatoş fatoş Yazdı:

Sana katılıyorum canım Clap benim kızım çok gazlı bir bebek olmasına rağmen, hiç sallamadım ve biraz önce de gezerek kucağımda uyutabildim.

Allah kolaylık versin canım zor anne olmak gercekten zor
ama gazlı bebeklere hareket gerekiyor zaten tabiiki kucağına alıcaksın pışpışlıycaksın Big%20smile
bu kucağa alışmasın lafını geliniyle duran kayınvalideler uydurmuş bence LOLLOLLOL

-------------
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">

Mesajı Yazan: botag
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2008 Saat 12:09

Kızım 10.5 aylık.Bende hiç ağlatmak istemiyorum.Sıcaklığımı ve sevgimi hissetmesini istiyorum.Zaten ilerki yaşlarında kendisi gidip uyacak.7 aydan itibaren gece yanına yatıp uyutmaya alıştırdım.Saat 10.00 da birlikte gidip yatıyoruz.Emiyor üstüne biberon mamasını yiyor ve saçlarımla oynarken uyuyor.en geç 10.30 da uyumuş oluyor.

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2008 Saat 12:21
Clownya arkadaslar kucagada aliyorum pispislaniyodaSmilesakinlestirip uyutuyorumda ama yatagina koyarken uyanip agliyo sabaha kadar böyle..ayni vakitde yatirmak kaldirmak rahat olabilmelesi icin yatagini isigini oda sicakligini.. musik rahatlatici melediler.. hatta haftada 1kere beyfendiyle bebekmasaji ..kucaga alismasin lafi tabi dogru diilSmiledünyayi nasil görcekler yürüyemediklerine göre kucamizda görüyolar tabi fazlasida iyi diil eger saglikli uyuyamiyosa yatagina koyarken niye uyaniyoConfused.. daha napabilirim bide aglamayla deniyeyim dedim 5 -10gün icinde alisir ama yapamiyorum 1 sene kucaga almicam demiyorum.. kisacasi naapcami sasirdim

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2008 Saat 12:34

Clownnakadar imreniyorum kendiliginden uyuyo diyenlere.. agladiginda aliyorum canim ilk 1 sene cok önemli oldugu icin ama bazi anlar gece cok almamak sanki onlarin gelisimi ve bi uyku düzeni olussun diye gerekiyo gibime geliyo ama kiyamiyo insan

Mesajı Yazan: imer
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2008 Saat 13:22
canım ben de senin gibi çok uyku problemi yaşadım. doktorlar sallamayın falan diyorlar tabii ama anne olan doktorlar kendileri de çocuklarını vakti zamanında aykata veya kucakta her neyse salladıkalrını itiraf ediyorlar. ben böyle bebek bakımı ile ilgili konularda doktoruma çok sormuyorum. benim kızım da sadece memede uyuyordu ve yerine koyunca hemen uyanıyordu. sallasalla kollarmızda derman kalmadı artık bizde çareyi elektrikli beşik almakta bulduk. önceleri illa da kucak istedi. her şey manuel olacak ya:) ama birkaç gündür ağlasa da direndim ve şimdi orada kendi kendine sallanarak uyumaya alıştı galiba. ya da konuşmak için daha erken de olabilir tabii:)ben ne zaman kızım hakkında iyi birşey söylesem hemen tersine dönüyor:)

bebeğini çok ağlatma, onun sevgiye ve güvene ihtiyacı var ama her istediğini yaptırmasına da izin verme.ağlamaktan ona zarar gelmez. burada dakika evrmek de olmaz. çünkü bunu içgüdüzel olarak ancak bir anne kendisi ayarlayabilir.

sevgiler

derya

Mesajı Yazan: devrimtipi
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2008 Saat 15:04
merhaba, bu 7 günde uykuya dalmayı öğretme yazısını ben de oğlum 4 aylıkken okumuş ve denemiştim (oğlum şimdi 7 aylık olacak). ilk gün babası oğluşun yanına yattı, beni de salona yolladı. "tvnin sesini aç, duyma oğluşu" dedi. ben de salonda tvnin sesi kısık oğluşu dinleyip durdum içim parçalanarak. oğlum kendini yırtarcasına ağlıyordu, ne zaman gitsem eşim engel oldu. 15 dk sonra bizimki baygıldı ağlamaktan ve uykuya daldı. 2. gün yine aynı şekilde babası oğluşu aldı, kapılar kapatıldı. Bu sefer oğluş daha az ağladı ve 20 dk sonra uykuya daldı. 3. gün ise kendi kendine mırıldana mırıldana 5 dakikada uyuyuverdi. biz de bir sevinç, bir sevinç. Taki ertesi gün 40 dakika deliler gibi ağlayana kadar. biz de bu sevdadan vazgeçtik. şimdi uyku saati gelince birlikte yatak odasına gidiyoruz. ışıkları kapatıp, gece lambasını açıyorum, bir de uyku müziği var, onu açıyorum. pijamalar giyiliyor, biraz oyun, emziriyorum ve memede uyuyor. tekrar denemedim hiç ağlatmayı. bakalım ne kadar gidecek. memeden kesilince ne yapacağım bilmiyorum cidden. herkese kolay gelsin.

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2008 Saat 16:59
Orjinalini yazan: devrimtipi devrimtipi Yazdı:

merhaba, bu 7 günde uykuya dalmayı öğretme yazısını ben de oğlum 4 aylıkken okumuş ve denemiştim (oğlum şimdi 7 aylık olacak). ilk gün babası oğluşun yanına yattı, beni de salona yolladı. "tvnin sesini aç, duyma oğluşu" dedi. ben de salonda tvnin sesi kısık oğluşu dinleyip durdum içim parçalanarak. oğlum kendini yırtarcasına ağlıyordu, ne zaman gitsem eşim engel oldu. 15 dk sonra bizimki baygıldı ağlamaktan ve uykuya daldı. 2. gün yine aynı şekilde babası oğluşu aldı, kapılar kapatıldı. Bu sefer oğluş daha az ağladı ve 20 dk sonra uykuya daldı. 3. gün ise kendi kendine mırıldana mırıldana 5 dakikada uyuyuverdi. biz de bir sevinç, bir sevinç. Taki ertesi gün 40 dakika deliler gibi ağlayana kadar. biz de bu sevdadan vazgeçtik. şimdi uyku saati gelince birlikte yatak odasına gidiyoruz. ışıkları kapatıp, gece lambasını açıyorum, bir de uyku müziği var, onu açıyorum. pijamalar giyiliyor, biraz oyun, emziriyorum ve memede uyuyor. tekrar denemedim hiç ağlatmayı. bakalım ne kadar gidecek. memeden kesilince ne yapacağım bilmiyorum cidden. herkese kolay gelsin.
buda pek ise yaramadimi diyosunSmileson carem bu diyodum.. ama sagolun arkadaslar en azindan yalniz olmadigimi anladim hepimize kolay gelsin

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2008 Saat 17:01
Orjinalini yazan: imer imer Yazdı:

canım ben de senin gibi çok uyku problemi yaşadım. doktorlar sallamayın falan diyorlar tabii ama anne olan doktorlar kendileri de çocuklarını vakti zamanında aykata veya kucakta her neyse salladıkalrını itiraf ediyorlar. ben böyle bebek bakımı ile ilgili konularda doktoruma çok sormuyorum. benim kızım da sadece memede uyuyordu ve yerine koyunca hemen uyanıyordu. sallasalla kollarmızda derman kalmadı artık bizde çareyi elektrikli beşik almakta bulduk. önceleri illa da kucak istedi. her şey manuel olacak ya:) ama birkaç gündür ağlasa da direndim ve şimdi orada kendi kendine sallanarak uyumaya alıştı galiba. ya da konuşmak için daha erken de olabilir tabii:)ben ne zaman kızım hakkında iyi birşey söylesem hemen tersine dönüyor:)

bebeğini çok ağlatma, onun sevgiye ve güvene ihtiyacı var ama her istediğini yaptırmasına da izin verme.ağlamaktan ona zarar gelmez. burada dakika evrmek de olmaz. çünkü bunu içgüdüzel olarak ancak bir anne kendisi ayarlayabilir.

sevgiler Starya cok sagol canim paylasimlarin icin..  kötü bi anneyim hissi vardi.. az icimi rahatlattin

derya

Mesajı Yazan: bıdık
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2008 Saat 17:47
merhaba..bende çok gazlı olan bebeğimi sadece kucağımda sallayarak uyuturdum ve kendi kedine uyuyan bebeklere çok imrenirdim..Unhappy ama gazı geçtikten ve benimde kollarım bir hayli kaslandıktan sonra LOL ayakta sallamaya alıştırmaya çalıştım.Doktorumuz sallama omuzunda sırtını sıvazla, müzik aç uyut vs.. dedi ama benim kızım gibi çok hareketli bir bebeğe bunları yapamazsınız..Unhappybende ayağa alıştırdım.ilk zamanlar bağırdı çağırdı ama inat ettim ve başardım şimdi ayakta sallanarak uyuyor ve hep aynı saatlerde uyuttuğum için uyku düzeni oluştu ve o saatlerde hep uykusu geliyor,kendi başına uyumayı da deneyeceğim,inşallah başarılı olur.olmazsada fazla uğraşmayacağım.çünkü her bebek illa öyle uyumalı diye bir kural olmamalı bence...Big%20smile

Mesajı Yazan: snyozt
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2008 Saat 23:47

merhabalar...

eger aglayınca almayacaksan kesin kararlı olman lazım.
20 dk aglatıp sonra alırsan kucagına bi dahaki sefere 30 dk aglar. bu gittikce cogalir. yani eninde sonunda senin alacagini bilir kucagina.
benimde 2 aylık oglum var oda kucaktan inmiyo dayanamıyorum da aglamasına alıyorum kucagıma. bide ilk 1 yıl guven duygusu icin cok onemli diyorlar o yuzden cokta aglatmak istemiyorum acikcasi 6 aylık olana kadar sabret bence. kendi oturmaya basladı zaman ve yavas yavas emeklemeye basladıgında istemez o kadar kucak...
butun annelere kolay gelsin... :)

Mesajı Yazan: melek uslu
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2008 Saat 19:38
merhaba benım kızımda 5.5 aylık oldu bizde hergun aynı saate uyurduk ama bır ara duzen kaybettık .asya çok gazlı bir bebekti ve hep kucaktaydı ama ben alışmasından hiç korkmadım 4 ayına gırdığınde rahatladık ama kucakta gezerek uyumaya basladık ama yorucu da olmaya baslamıştıç sonra uykuları bozuldu gece 2  3 lere sarkmaya başladı yalancı memeyı reddettı ve işkence olmaya başlaıyor demişken birşey keşfettim onu yatagıma aldım ışığı loş yaptım ve saçını sırtını okşamaya başladım sakinleşti.ve uykuya daldı .Şimdi meme emerken uyukluyo yatırıyorum ama uyanırsa yanında 5 dakıka yatıyorum uyuyor ve yatağına alıyorum..Eğer uykutya dalmakta zorlanırsa onu yan yatırıyorum ve sırtını göğsume yaslıyorum sanırım kendını daha güvende hissediyor ve koly uyuyor bence sende yeni şeyler dene ama uyumanı bekliyorum hadi uyu bebeğim enerjisini yaymak yerşne birlikte huzurla uyuyalım ortamını hissttir bebeişine
kolay gelsin

-------------
Asya Liva http://lilypie.com">
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben

Mesajı Yazan: şimal
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2008 Saat 22:16

Diğer konuya da yazdım ama ağlatılarak çocuk uyutulmasına sıcak bakmıyorum.Oğlum iki yaşında ve uykuya dalana kadar yanında yatıyorum onu okşayıp elini tutuyorum nasılsa büyüyünce kendi kendine uyuyacak o yüzden bu konuda  çok kuralcı olamıyorumTongue

-------------
Rüzgarın nasıl estiği fark etmez. Farkı yaratan yelkenlerinizi nasıl açtığınızdır.

Mesajı Yazan: yıldız78
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2008 Saat 15:13
benim oğlum da ilk 4 ay akşam 8 de yattı gace 1 ve 4 de uyanıp emdi çok rahattı kiii dönüm noktası 4 den sonra geldi. Acaba dedim demir damlası mı rahatsız etti onu değiştirdim, vitaminlerini sabah vermeye başladım ama ne fayda... Şimdi 6,5 aylık sütüm az geldiği için akşam 8-8:30 gibi mama veriyorum sonra 9 gibi uyuyo.. uykuya kolay dalıyo ama en fazla saatte bir uyanıyo. ben de ağlamasına dayanamadığımda yanına gidiyorum konuşuyorum ya da kucağıma alıyorum ve bu şekilde tüm gece sürüyo en fazla deliksiz uyuduğum 3 saat... Şu yazanlara da gıcık oluyorumShocked neymiş 10 saat deliksiz uyurmuşş nerdeeeeeee.... Artık alıştım gece boyunca ayaktayım ama işe başladıktan sonra ne olur bilemiyorum..

-------------
OĞLUŞUM HAYATIMIN ANLAMI..

Mesajı Yazan: balamut
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2008 Saat 15:22
ağlatarak uyutmaya bende karşıyım dayanamam benim oğlumda 3 saatten fazla uyumadı hiç gece en az 4-5 kez kalkıyorum işe başaldığım ilk günler zor olmuştu ama bünyem alıştı alarm çalmadan kalkıyorum artık ağlamasına hiç dayanamıyorum gerekirse sabaha kadar uyumam beklerim yeterki üzülmesin

-------------
http://www.dumex.com.my" rel="no follow">

Mesaj Tarihi: 19 Şub 2008 Saat 21:35

Clownsagolun arkadaslar paylasimlariniz icin evet insan kiyamiyoUnhappy.. ama benim oglana konusuverdinmi daha cok agliyoSmilene konusma ne oksamak ise yariyo..kucak yada sallicaksin bende yapiyorum.. gecen birakayim biraz aglasin dedim 1 gün zor dayandim dogru olmaz bu yaptigim diyip biraktim..gündüzleride hep ayni uyku olunca zorlaniyoruz gündüzleri ne kadar uyuyo sizin bebisler?? 3-4 saatde bi uykulari gelirmi??

Mesaj Tarihi: 19 Şub 2008 Saat 21:39
[QUOTE=melek uslu]merhaba benım kızımda 5.5 aylık oldu bizde hergun aynı saate uyurduk ama bır ara duzen kaybettık .asya çok gazlı bir bebekti ve hep kucaktaydı ama ben alışmasından hiç korkmadım 4 ayına gırdığınde rahatladık ama kucakta gezerek uyumaya basladık ama yorucu da olmaya baslamıştıç sonra uykuları bozuldu gece 2  3 lere sarkmaya başladı yalancı memeyı reddettı ve işkence olmaya başlaıyor demişken birşey keşfettim onu yatagıma aldım ışığı loş yaptım ve saçını sırtını okşamaya başladım sakinleşti.ve uykuya daldı .Şimdi meme emerken uyukluyo yatırıyorum ama uyanırsa yanında 5 dakıka yatıyorum uyuyor ve yatağına alıyorum..Eğer uykutya dalmakta zorlanırsa onu yan yatırıyorum ve sırtını göğsume yaslıyorum sanırım kendını daha güvende hissediyor ve koly uyuyor bence sende yeni şeyler dene ama uyumanı bekliyorum "hadi uyu bebeğim enerjisini yaymak yerşne birlikte huzurla uyuyalım ortamını hissttir bebişine" bu cümlen bana cok yardimci oldu tesekkürler MelekcigimStar

Mesajı Yazan: bengisu
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2008 Saat 23:10
  bizde de hala bi uyku düzeni yok meralcim ama ben uzun uzun uyusun diye hiç ağlatmadım dayanamam kiCry uyku düzeni için herşeyi denedik hala deniyoruz da hiçbişey henüz kalıcı bir çözüm sağlamadı.aynı saatte aynı şeyleri yaptrmak oynatmak emzirmek gibi tabi aynı ortamda aynı havada işi kolaylaştırıyor ama halletmiyor.bizimde öyle derin bi uykumuz yok olanlara imreniyorum ya sabaha kadar dolaşırız yada yarım saate bir ya da saat başı uyanırız. uyandığında onu sakinleşmesini sağlıyorum hemen kucağıma alıp emzirmiyorum bazen kendisi uyuyor bazende emerek uyuyor böyle böyle sabah oluyor işte tabii bende uyuyup uyanmaktan zombiye dönüyorumLOL şimdilik neysede işe başlayınca düzelmezse işimiz çok zor olacak...allah bebişlerimize uyku bizede sabır versinWink

-------------
http">
TÜM TARİFLERİM İÇİN TIKLAYIN...

Mesajı Yazan: HaYaL
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2008 Saat 02:13
benim oğlum henüz 25 günlük dolayısıyla bir uyku düzenimiz yok. bazen çok güzel ve uzun süreli uyuyo bazende 10 dakikaya bir uyanıyo. ama en kötüsünü 3 gündür yaşıyorum sadece emerken uyuyo ve bıraktığım anda gözlerini çakmak gibi açıp etrafına bakıyo 5 dakikalık bir bakınmadan sonra ortalığı birbirine katıyo ve kim kucaklarsa kucaklasın susmuyo. illaki ben kucaklayacam konuşup okşıycam ve emecek başka çözüm yok onu susturmak için. ama gece uykusu biraz daha iyi 2 saat falan uyanmadan geçiriyoruz. 5 dakikada bir kalksada hemen kucaklıyorum ben ağlamasına hiç dayanamıyorum.

-------------
http://yusufbarankoksal.blogspot.com/ - http://yusufbarankoksal.blogspot.com/

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2008 Saat 23:47
Orjinalini yazan: bengisu bengisu Yazdı:

bizde de hala bi uyku düzeni yok meralcim ama ben uzun uzun uyusun diye hiç ağlatmadım dayanamam kiCry uyku düzeni için herşeyi denedik hala deniyoruz da hiçbişey henüz kalıcı bir çözüm sağlamadı.aynı saatte aynı şeyleri yaptrmak oynatmak emzirmek gibi tabi aynı ortamda aynı havada işi kolaylaştırıyor ama halletmiyor.bizimde öyle derin bi uykumuz yok olanlara imreniyorum ya sabaha kadar dolaşırız yada yarım saate bir ya da saat başı uyanırız. uyandığında onu sakinleşmesini sağlıyorum hemen kucağıma alıp emzirmiyorum bazen kendisi uyuyor bazende emerek uyuyor böyle böyle sabah oluyor işte tabii bende uyuyup uyanmaktan zombiye dönüyorumLOL şimdilik neysede işe başlayınca düzelmezse işimiz çok zor olacak...allah bebişlerimize uyku bizede sabır versinWink
AMIIN LOLLOLevet canim ya zombiye döndük ama yapcak bisey yok keyfi ne zaman isterse ozaman uyutacagizSmile

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat