Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

danışma(kuş dışkısı )

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=53319
Tarih: 02 Eki 2025 Saat 17:51

Konu: danışma(kuş dışkısı )
Mesajı Yazan: egtuna
Konu: danışma(kuş dışkısı )
Mesaj Tarihi: 26 May 2016 Saat 09:12
Kadir Bey merhaba, öncelikle güzel bir gün dilerim umarım hayatınızda herşey yolundadır. Size danışmak
istediğim bir konu var. Dün akşam pazardan dut aldım yıkamadan bir kaç tane yedim. Eve gelince oğlum da
yemek istedi. ona vermeden önce hepsini bir kaba boşatıp iki su yıkadım. Sonra yemeğe başladık birlikte.
tam bir kaç tane yemiştik ki siyah birşey gözüme çarptı elimle almamla onun kurumuş kuş dışkısı olduğunu
farkettim ve hemen attım. ama tabi ben yıkayınca dışkı da yumuşamış oldu. yediğimiz o dutlardan bize
dışkıdan dolayı birşey bulaşması mümkün mü?  akşamdan beri paranoya yaptım.
çok teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 May 2016 Saat 19:26
Genelde; birsey olmaz..
EGER; kurumus kus pisligi EV ICINDE, havaya karisip solunum ile alinirsa; Psittakoz (Papagan atesi)
denilen, hastalik olur.
EGER; kus hasta ise, gene solunum yolu ile alindiginda, Avian tip Grip olabilir.

Mesajı Yazan: unal
Mesaj Tarihi: 27 May 2016 Saat 11:27
Peki hocam diyelimki bu dediğiniz hastalıkları çocuğumuz yada biz olduk. Bu durumda bu hastalıklar ilaçlımı (antibiyotik vs.) yoksa ilaçsız sizin anlattığınız gripler gibimi (bal-limon-gold mix) atlatıcaz.Cevabınız için şimdeden teşekkürlerSmile

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 May 2016 Saat 23:09
Psittakoz icin, 10 yasindan buyukler icin; Tetrasiklin grubu ilaclar kullanilir.
Kus Gribinin bir tedavisi yok..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat