Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateş ishal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=53404
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 20:51

Konu: ateş ishal
Mesajı Yazan: oztel
Konu: ateş ishal
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2016 Saat 09:26
Sayin hocam 3  aylık oğlum en son 2 aylıkken kontrole götürmüştüm 6.200 gr 62 cm idi yalnızca anne sütü aliyor.3-4 gündür sulu mukuslu yeşil kaka yapıyor dün 8 bez değiştim, siz çok beslemeye bagliyorsunuz ama dün gece hafif ateş de eklenince endişelendim biraz.enfeksiyon olabilir mi nasıl bır yol izleyelim,şu an hafif ateş ve ishal devam ediyor,emmesinde genel durumunda bır sıkıntı yok.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2016 Saat 18:12
Ishal nedeni ile de olur.. AMA, bu aylarda; ishal diyebilmek icin, kaka sayisinin, gunde 7'den fazla olmasi
gerekir. Her iki durumda da, sakin ilac kullanmayin. Aynen devam.

Mesaj Tarihi: 03 Haz 2016 Saat 18:56
Teşekkür ederim hocam.7-8 i buluyor kaka sayısı 3 gündür böyle durumu,ılık banyo yaptırdım hocam epey rahatladı uyudu ateşi azalmış.peki sayın hocam ishal hangi durumda tehlike arz eder,ne tedbir alınmalı. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2016 Saat 19:44
Tek basina ishal, insanlik tarihinde; sadece Anadolu'da tehlikeli olmustur, zira Anadolu'da ishalli hastalara
su vermezler..
Kusma ile birlikte; ishal olursa, tehlike olur. Yoksa, kusmayan ve gerekli su/sivisini alabilen bir kimsede
ASLA su kaybi olmaz( Kolera haric)..

Mesaj Tarihi: 03 Haz 2016 Saat 20:46
Çok teşekkür ederim hocam,anne sütü aldığı için, memeyi de reddetmiyor,içimi rahat tutabilirim, iyiki varsınız. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat