Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

VOKAL TİK

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=53414
Tarih: 25 Tem 2025 Saat 23:24

Konu: VOKAL TİK
Mesajı Yazan: duyguukuruu
Konu: VOKAL TİK
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2016 Saat 23:41
kadir bey merhaba:
5 yaşındaki kızıma 20 gündür süre gelen boğaz temizleme tarzındaki öksürük için vokal tik teşhisi konuldu. aynı zamanda hiper aktivite var. vokal tikler geçici midir? motor tiklere nazar daha zormudur geçmesi? ebeveyn olarak ne yapmam gerekir? bu arada doktorumuz risperdal solüsyondan 0,25 ml başlamamız gerektiğini söyledi tek doz sizin fikriniz nedir hocam ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2016 Saat 19:25
EGER; bu tik yaninda, tukurmek, kufretmek, homurdanir gibi seslerde cikariyorsa;
"Gilles de' La' Tourette Sendromu" olabilir. Bir Psikiyatristin gormesi iyi olur.

Mesajı Yazan: duyguukuruu
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2016 Saat 22:26
hayır hocam bunların hiç biri yok kızımda sadece devamlı ağzı kapalı bi şekilde kesik kesik öksürmek şeklinde anlatabilirim. çocuk psikayatristi gördü. çocuk doktorunun koyduğu vokal tik teşhisini doğruladı. prsperdalide kendisi yazdı. bugün 3, günümüz 0,25ml lik dozlarda her akşam veriyoruz. ama bi faydasını henüz görmedik. hatta bugün öksürükleri zirve yaptı. sizin tavsiyelerinize çok ihtiyacım var hocam şimdiden çok teşekkür ederim

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2016 Saat 05:22
Gunde; 3x1 Tantum Verde sprey sikin.. Eger, zamaninda olusmus bir tahris varsa, iyi gelecektir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat