Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Acil yanık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=53531
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 12:55

Konu: Acil yanık
Mesajı Yazan: ayemel
Konu: Acil yanık
Mesaj Tarihi: 14 Haz 2016 Saat 02:17
Hocam iyi akşamlar 
Bu aksam kızımın üzerine yüzünden aşağıya kaynar su döküldü. Şirket Yemekhanesindeki benmari kazanindaki su. Yüzünde kollarında kulağında  gerdan ve bacak kısımlarında yogun kızarıklık şeklinde kokunun birinde üst deri de soyulma ve su toplama oluştu. 
Ilk müdahale üzerinden Sürahilerle şu boşaltma oldu. Soyup acile götürdük. Orada silverdin ve anestol sürdüler tüm vücuda yoğun olarak. Ve kolunuda sargı bezi yle kapatıp eve gönderdiler. Bize de bunları karıştırıp sürün dediler.
1- tedavi doğru mu. Anestol yada diğer kremlerin yan etkileri olur mu. (Silverdin, hametan) 
2- Hangi konuda uyanık olmalıyım. Dikkat etmem gereken ne var.  Tecrubemin olmadığı konu yanlış bi uygulama yapmayayim.

Bu arada yaş 4.5

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Haz 2016 Saat 07:17
Kizaran, ama kabarmayan yerlere artik bir sey surmeniz gerekmez.. Derisinin soyuldugu ve kabardigi
yerlere; Furacin pomat surun, Agrisi olmuyorsa, anestol gerekmez. Haemetan gereksiz.
Silverdin; iceriginde, Gumus Nitrat ihtiva eder ve genis alanlarda, uzun sure kullanildiginda, ciltte;
"gumus Nitrat"  lekesi olusur.

Mesaj Tarihi: 14 Haz 2016 Saat 10:59
Hocam bu furacin pomadi soyumayan kızarma yerlere gerek yok demissiniz. Fakat o bölgelerde deri kalkması yok ama ciddi kızarıklıklar ve tahriş ler var. Oraya da sursem olur mu. Bi de günde n kadar kaç ölçü.
Ilac aldirdim ama "furacin soluble dressing merhem" yazıyor üstünde doğru krem mi. Nitrofurazon içerikli 

Mesaj Tarihi: 14 Haz 2016 Saat 20:18
Silverdin kullanmayalim mı? o zaman. Gümüş nitrat lekesi olursa geçici midir. Ne kadar süre uzun dediginiz.  Ben anlamadım bundan bişe. Çocukluktan beri silverdin sürerdim  hepimize. Bepanthol nasılolur 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Haz 2016 Saat 22:18
Hassasiyet olmayan kizarikliklara krem surmeye gerek yoktur.

Neyi anlamadiniz???
  Gumus Nitrat ihtiva eder ve genis alanlarda, uzun sure kullanildiginda, ciltte;
"gumus Nitrat"  lekesi olusur... leke 2-3 gun kullanmakla olmuyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat