Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İshal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=53807
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 04:58

Konu: İshal
Mesajı Yazan: frd
Konu: İshal
Mesaj Tarihi: 11 Tem 2016 Saat 14:36
Doktor bey 22 aylık kızım 4 gündür ishal.kakası sulu, cıvık.dün 5 kere kaka yaptı.bugünse daha günün yarısında 5 kere kaka yaptı.azar azar kaka yapıyo.ama hareketlerinde ve neşesinde herhangi bir sorun yok.ateşide yok.birde poposu bayağı bir pişik oldu.be yapmalıyım.şimdiden teşekkurler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Tem 2016 Saat 19:47
1- SAKIN; hicbir ilac vermeyin, sadece bol su/sivi gidalar verin..
2- Eczanede;  %3'luk, Eao Borique 300ml" hazirlatin ve her temizlikten sonra bu sivi ile nemlendirin.
Arkasindan, Desitin(mavi) krem kullanin..

Mesajı Yazan: Didemerve
Mesaj Tarihi: 11 Tem 2016 Saat 23:53
Dr bey 14 aylık kızım da bır haftadr sıvı kakayapıyor ara ara koyu yaptgı da oluyor. Ama kötü ilac gıbı keskin kokuyor. boyle keyfı yerınde atessız ishalımsı haller yaz sıcagından mı olur ya da bagırsak atması gerekn bı mıkrobu mu atıyor merak edıyorum??

-------------
Selinserranınannesi

Mesaj Tarihi: 12 Tem 2016 Saat 08:34
Fazla nisastali, sekerli yedigi zamanlar olur. Bir sey yapmayin.

Mesajı Yazan: frd
Mesaj Tarihi: 12 Tem 2016 Saat 18:09

Doktor bey dünde sormuştum.22 aylık kızım ishal diye.kakası giderek dahada sıvılaşıyor, hatta bazen direk sıvı şekilde kaka yapıyor. Aynı zamanda nezle de oldu.o da benden geçti.ama neşesi yerinde, ateşi yok.muz falan yedirdiğimde ishali düzeliyor.daha sonra tekrar sıvılaşıyor. Yemesi için önereceğiniz yiyecekler var mı. 

Bu konudan ayrı olarak bir şeyi öğrenmek istiyorum.çocuğun ateşi çıkarsa ve rahatsız olursa kullanmamızı önereceğiniz bir ilaç var mı.ya da ne tür bir müdahelede bulunmalıyız.evde calpol var o işe yarar mı.

Mesaj Tarihi: 12 Tem 2016 Saat 20:09
Eski cevaplari okuyun..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat