Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Aşılarımız

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=53874
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 06:25

Konu: Aşılarımız
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: Aşılarımız
Mesaj Tarihi: 17 Tem 2016 Saat 21:23
Sayın Hocam 15.11. 2011 doğumlu kızımın aşıları :
15.11.2011 de doğduğunda Hepatid B yapılmış.
15.12. 2011 de yeniden Hepatid B

19.01.2012 de BCD
19.01.2012 de Hib
19.01.2012 de KPA aşısı ve yine aynı günün öğleden sonrası
19.01.2012 Rotavirüs aşısı

19.03.2012 de KPA
19.03.2012 Hib ve yine aynı gün öğleden sonrası
19.03.2012 Rotavirüs aşısı ağızdan

21.05.2013 Rotavirüs

16.11.2012 de KKK aşısı
16.11.2012 de KPA aşısı

22.02.2013 de Okavax aşısı kendim aldım yaptırdım.

17.05.2013 Hepatid A
17.05.2013 DPT
17.05.2013 OPV
07.11.2015 Hepatid A yeniden işlenmiş

Hocam ben sağlık ocağında kızımın tüm aşılarını yaptırdım. Aşı kartına hemşire bunları yazmış eksik olan varmı bilmiyorum ama sizin de inceleminizi istedim. Kızım 2011 kasım ayı doğumlu olduğu için okula 1 yıl geç göndereceğim. Yani 2016 yılında 6 yaş kreşinde olacak anaokuluna gitmeyecek. Kreşlere aşı için gelmiyorlar. Okulda yapılacak olan aşıları bekliyelim mi yada yaptıracağım bir aşı varsa zamanını belirtirseniz gidip yaptırayım. Sağlık ocağına sordum bizdeki tüm aşıları bitmiş siz okulu bekliyeceksiniz dediler. Menenjit aşısı yaptırmadım hepsi bu. Atladığım veya eksik aşısı var mı hocam içim rahatlasın aşı kartına işlenenler bunlar. Değerlendiriseniz çok mennun olurum saygılarımla.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2016 Saat 05:16
Ilk sayfada, ASI TAKVIMI var, bir dahakileri oradan takip edin.
Bu asilar tamam, bir eksigi yok..
Rotavirusler NIYE; ogleden sonra???? ayni anda icirilince bir seymi oluyormus???
Ayrica; Rotavirus'un iki farkli cinsi var..
RotaTeq: 3 doz.
Rotarix: 2 doz yapilir. Bunlar ne yaptiklarinin, hangi marka yaptiklarinin farkindalarmi???
Ayrica Meningokok asisi(menenjit) gerekmez.
Asilar ile ilgili butun cevaplari ve makaleleri okuyun. Hepsini her defasinda anlatamiyorum.

Mesaj Tarihi: 18 Tem 2016 Saat 09:27
Hocam haklısınız aşı takvimine biraz karışık yazıldığı için net olarak sizin görmenizi istedim. Sağlık ocağı sanıyorum 2 yaşında bize aşıları bitti okula kadar yok dendi zaten. ama seneye anaokuluna gidemediği için sanıyorum KKK aşısının yapılması gerek. Yoksa okulda 2 tane aşı olacakmış. Yıl sonu doğumlu geç göndereceğim çünkü.
Rotaviris neden öğleden sonra yapıldığı ise ; sabahları sağlık ocağına gittik oranın yapılması gerekenleri yaptırdık. Öğleden sonra özel hastanede kendi çocuk doktorumuz hem muayene etti baş çevresine kilosuna boyuna baktı hemde rotavirüs aşısını yaptı ağızdan.
İlginize teşekkür ederim. Sadece okula 1 sene geç gideceği için aşı konusunda geç kalmak istemiyorum ondan emin olmak istemiştim çok teşekkür ederim saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 18 Tem 2016 Saat 18:36
Simdi oldu.. Onemli degil.. Keske asiyi evde kendiniz icirse idiniz. Gordunuz nasil verlidigini, bosuna
paraniz telef oldu.
Asilar tamam. Eksik yok, Bundan sonraki asilar: 4-6 yas arasi zamanda ne zaman isteseniz yaptirabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2016 Saat 19:09
Sayın Hocam kızım 15.11.2011 doğumlu be doğduğundan beri olan aşıları size yazmıştım ve aşıları tamam eksik önceki yok demiştiniz önceki mesajlar yukarda yeni konu açmadım. Sağlık ocağı kızıma şimdi aşı yapmıyor çünkü artık biz vurmayacaz okula gelip yapacaklar diyor. Kızım yıl sonu çocuğu olduğu için ben geç vereceğim bu sene kreşe gidiyor ve kreşe gelip aşı yapmıyorlar. 2017 eylül ayında anasınıfına başlıyacak 2018 eylül ayında da 1 sınıf olacak. Siz kalan aşılarını 4 ve 6 yaş aralığında istediğiniz zaman yaptırabilirsiniz dediniz bana. Ben kendim yaptırsam bu yaş aralığındaki aşıları olur mu ? okuldan onay kağıdı geldiğinde ben yaptırdım olmasın diye yazarım sizce hangisi uygun olur hocam ? Birde 4 ve 6 yaş aralığındaki bu aşılar nelerdir hocam ? Sanıyorum ilkokul 1. sınıfta 2 tane aşı yapıyorlar mış üst üste 2 tane olmasın diye bazı veliler anasıfında yaptırıyormuş 1 tanesini bu konuda fikrim yok yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2016 Saat 19:42
Benim asi takvimimde, hepsi yazili..
Okulda yapilacak, acele etmeyin. Zaten bundan sonrakiler, "hatirlatma" yani booster asilar oldugu icin,
gec de yapilsalar bir zarar olmaz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat