Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

reflü ses çatallaşması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gaz & Karın Ağrısı
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=53879
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 21:25

Konu: reflü ses çatallaşması
Mesajı Yazan: Jassmabella
Konu: reflü ses çatallaşması
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2016 Saat 10:17
Hocam merhaba

9 aylık oğluma ses çatallaşması, geviş getirme ve geleni yutma şikayetleriyle reflü teşhisi konuldu, gaviscon ve motilium kullanıyoruz. Kısmen bir düzelme var sanki..

Ancak herşey birbirine karışıyor, ses çatallaşması grip gibi geliyor, geviş getirme dişleriyle oynama, geleni yutma gazla çıkan bir şey gibi geliyor. Bazen öksürüp öksürüp geğiriyor. geçen gün yoğurt yedikten sonra hafif sızdı ağız kenarından çekip yuttu. Bazen öksürerek geğiriyor .Bir öyle diyoruz bir böyle.. Malum KBB ye götürdük, bir şey yok dedi ama güvenmiyoruz, hatta salya hırıltı yapar dedi..

Boğazına özel bir aynayla bakmaktan bahsetmişsiniz, Bağdat Caddesi Mehmet Ali Bey uygun mudur? Bir de bunları değerlendirebilecek gastro... uzmanı tanıyor musunuz?

Teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Tem 2016 Saat 19:03
Ilaclarin bir zarari yok, kullanabilirsiniz..Bu yasta "Metoclopramide" turevleri kullanilmaz, ona dikkat edin.
Yatis sekli COK MUHIM....  SAKIN sirt ustu yatirmayin, karninin ustune (yuzukoyun) yatirin. Bu yatis sekli,
yardimci olur. Baska da bir sey yapmayin. Kendiliginden duzelecek.
Bu yastaki GERD'ler: "Infantil Reflu" (Regurjitasyon)12-24 ay arasinda duzelirler.

Mesaj Tarihi: 18 Tem 2016 Saat 21:45
Zaten sayenizde 1 aylık olduğundan beri yüz üstü yatırıyoruz.

Yani siz de GERD diyorsunuz hocam.. Bu GERD sesin grip gibi çıkmasına da sebep olur mu.. Dediğim gibi grip belirtileriyle çok karışıyor.. Gastro.. uzmanı boğazına hiç bakmadı, sadece şikayetleri dinledi.

Bir de acayip geğiriyor, yemek yedirirken, sanırsınız kola içmiş.. Bu ikisinin bağlantısı var mı?

Çok teşekkür ederiz..

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2016 Saat 04:38
Olabilir. Bu sekilde idare edin.
NOT: Infantil GERD, eriskin Gerd'den farklidir.

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2016 Saat 14:40
Tamam hocam, teşekkür ederiz...

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2016 Saat 15:57
Farklıdır derken hocam, sadece geleni yutma gibi mi? Siz Türkiye'de her öksürene reflü teşhisi konulmaya başlandı dediğiniz için hiçbir doktora güvenmiyorum ki..

Bazen de öksürüp öksürüp geğiriyor.. Yemek yerken burnunu gözünü kaşıyor, boğazda gıcık hissi..

Mesaj Tarihi: 19 Tem 2016 Saat 19:10
Siz; "Kurt geliyor" diye koy halkini kandiran, yalanci cobanin hikayesini bilirmisiniz???
Yani; "Turkiye'de her oksurene Reflu tanisi konuluyor" derken, tamami "Reflu degildir" anlamini cikarmayin..
Cok nadirde olsa, TABIIKI, Reflu hastalari vardir.
MISAL: Kusma Reflunun ILK BELIRTISI degildir.. Oksuruk; gene ilk bulgu degildir. Her oksurene Reflu demek; sahtekarliktir.

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2016 Saat 09:43
:))) Estağfurullah hocam..

Türkiye'deki doktorlara güven mi kaldı sayenizde diyeceğim, yine kurt-çoban hikayesine dönecek.

Eee ne derseniz çıkıyor, herşeyden şüphelenir olduk.

Dün okudum, sağlık bakanlığı ilaç firmalarıyla bir araya gelmiş, ne işleri var??

Bir de diyorsunuz ya, bazen ortaya bir laf atılıyor sonra devamı gelmiyor. Bir tane onkoloji uzmanı bir-iki yıl açık süt alın en fazla su katarlar dedi. Sonra tüberküloz filan dedi, pastörize alın ama onun da ömrü uzadı dedi. Ardından mama yapımı için Türkiye'de yeterli hammadde yok, bu yüzden Danone'ye teşekkür ediyoruz dedi. Aptamil Danone'ninmiş meğer..

Bir tane diyetiysen, geçmiş bir mama firmasının yanına, anne sütünde prebiyotik yok, o yüzden bu mama prebiyotik koymuyor, kazein oranını yüksek tutuyor diyor.. Bu biraz da haklı ama sanırsam..

Yani maşallah, çocuk doktoru dışındakiler de mamayla beraber yürüyor bu yollarda.

Bizim sizden başka kimsemiz var mı?

Mesaj Tarihi: 20 Tem 2016 Saat 19:22
Kazein; o mama inek sutunden yapildigi icin yuksek... Olumlu bir ozellikde degildir.
Akillari sira cocuk kandiriyorlar..
Ister anne sutu olsun, ister inek sutu.... Prebiotik bakterilerin ne isi var! Yararli bakteride olsa sutun
kesilmesine sebep olurlar.
O kanser Prof.'u gecmis yillarda, Danone'nin yogurtlari gec bozuluyor diye tonla laf ediyordu, anlasilan
Danone o doktoru biraz "yemlemis"...
Tesekkurler filan!!
"Hammade" !!!  Hammadde dedigi; tereyagi alinmis, yagsiz "hurda" sut.. Bizde koylu sutun tereyagini
alir, geri kalani ile "Cokelek" yapar, kendi kullanir.
Bu sebeple, dogru; bizde "Tereyagi alinmis" hurda sut satilmaz. Koylu satarsa, Tam yagli normal sutunu
satar, oda Danone gibi firmalarin isine gelmez..
Anladiniz mi simdi, niye eskiden mamalar icin ilk 4 ay gereklidir derken, bu siniri once 6 aya, sonra 1
seneye cikardilar!! Avrupa ulkelerinin elinde, daglar kadar Tereyagi alinmis hurda sut var bunlarida iste;
Turkiye, Bengaldes gibi kiytirik ulkelere satiyorlar.. 3-5 doktoru satin aldilarmi, Saglik ve Tarim Bakanlik-
larina da "gordumu", Turkiye'de istedigi gibi at kosturabilir.

Mesaj Tarihi: 21 Tem 2016 Saat 00:10
Ben de hatırladım siz söyleyince hocam, eveet, yoğurtlara çok sataşıyordu, kaymakları jelatin asla yemezsiniz diyordu, o kitabı yazdığı sıralar. Özellikle Danone:)))

Ben annemin babamın köyünü gördüm,evet, çökelek yaparlar:)) Ne unutkanız, siz söylemeseniz şöyle tek tek anlatmasanız biz hatırlamıyoruz, mama anne sütünü taklit ediyor diye koşuyoruz mamaya.. E bu durumda köylü satmayınca ham madde olmuyor.

Oo ben daha neler çözdüm sizden, niye 5-6 yaşında süt içmediğimi.. Çünkü mamayla büyüdüm, o çiğ süte inek gibi kokuyor dedim bıraktım, şimdi bir dondurma bile yiyemem:)

Hocam bunlar çalışanlarının beynini de yıkıyorlar, şu FOS/GOS ilavesi oğluma gaz yapıyor dedim, orada çalışan kuzenime, olmaz abla bağışıklık sistemi için gerekli dedi. Öyle ezbere konuşuyor..

Hocam, sizi okumaktan yolda çocuk gözlemliyorum, bugün 2 yaşlarında parantez bacak gördüm, dedim söyleyeyim yok dedim, anlamayacak.
Çünkü bir kere eczanede bir bayan çocuğumda hırıltı var dedi, eczacı ventolin verdi, ben de konuştum, ben suçlu oldum, bayan bana sinirlendi, zaten doktoru da veriyordu diye, eczcacı alerjilere veriyoruz dedi.
Kimse anlamıyor ki, prematüre bir bebeği oldu tanıdığımın, 38 haftalık oldu gaz sancıları başladı, babaanne ha bire sütün yetmiyor, minicik bu diye mama yükletiyor, sonra yeşil kaka yapıyor çocuk, üşüttün diyor. Bir de anneye kızıyor, soğuk su içtin, bebeğin gazı oldu diye.. Vur diyorum, olmaz diyor.

Aklıma hep her yerde siz geliyorsunuz:)))

İyi ki sizi tanıdım, dünyada hiçbir varlık yüz üstü yatamaz lafınızla başlayan o kitapta.. Geç oldu ama..

Sevgiler:))

Mesaj Tarihi: 21 Tem 2016 Saat 02:20
"sirt ustu" olacak!!

Mesaj Tarihi: 21 Tem 2016 Saat 08:19
Pardon hocam:)) Hiç atlamıyorsunuz..

Birisi de bize şu ülkede neler onluyor sizin birçok şeyi anlattığınız gibi anlatsa keşke:((

Hakkınızı helal edin..

Mesaj Tarihi: 21 Tem 2016 Saat 18:11
Biraz politika olacak ama, benim burada(USA) okudugum yorumlara gore; Islami kesimin, "A- Fraksiyonu"
ile "B-Fraksiyonu"  Pastayi paylasamadiklari icin, tepisiyorlar. Aman uzak durun. Olan; emir kulu,  gariban
askerlere oldu.. Kislaya; DIN ve/veya SIYASET sokulursa olacagi budur.

Mesaj Tarihi: 21 Tem 2016 Saat 18:50
Hmm, maalesef. çimenler ezilmesin hocam.. İnşallah..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat