Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=53967
Tarih: 19 Ağu 2025 Saat 00:41

Konu: Ateş
Mesajı Yazan: zuhalselen
Konu: Ateş
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2016 Saat 16:58
Sayin hocam 21 aylık oğlum dün sabah 39.5 ateşle uyandi ateşi 5.6 saatte bir çıkıyor hatta gece 41 derece kulaktan gördüm hemen surup verdim böyle kontrol altında tutmaya çalışıyoruz bunun dışında sanki boğazından bir balgam var çıkarmak istiyor gibi oksurmekten istiyor hafiften birde sanırım böyle olunca midesi bulaniyor kusmaktan korktugindan aglak bir vaziyette dolaniyor hocam oğlum bundan 3 hafta önce 6.hastalik geçirmişti oda böyle çocuğu harap etti şimdi yine bu ne olduğunu da daha bilmiyorum ama nasıl böyle çabuk mikrop alıyor anlamıyorum bu arada buyuklerimiz özelikle anneanne ve babanne cereyanda biraktigimi söyleyip duruyor bende hava sıcak ne yapayım klima da yok bu sıcak oni daha çok etkiler cereyan birsey yapmaz desem de dinleyemiuorum hocam rüzgar çocuğu hasta edermi 2 gun once çok ruzgarliydi hava disaridaydik bu yapar imi ?  Birde d vitamini yazında verilir mu hergün güneş alıyor sonuçta ayrıca balık yağı versemmi faydası olurmu hocam çok teşekkürler 

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2016 Saat 17:33
Hocam oğlum 21 ay 13 kilo surup kaç ml vermem gerekiyor fitil yapıyorum ama fayda etmiyor sanki dolven ve calpol aynı mıdır milimleri 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2016 Saat 20:37
Dolven ve Calpol farkli ilaclardir..
 - Calpol (120mg): Gunde:3x1 olcek(5ml)
 - Dolven: Gunde:2x1 olcek(5ml) verebilirsiniz.
Bunlar, EN fazla verebileceginiz miktarlardir.

Ruzgar, Ceryan, usutmenin hastalik yapacagini dunyada bir tek Turkler iddia ederler..
Bu insanlar hala mikroplarin nasil hastalik yaptiklarini bilmezler.
Hic bir sey uyduramazlarsa; "Nazar" derler...
Guzel cocuklarin cirkinlere nazaran daha sik hasta olmalari, onlarin daha cok sevilip, opulmelerine
baglidir.

Turkiye'ye yeni ne girdi ise, hep ya kanser yapar derler, yada hastalik yapar derler.
- Naylon esyalara
- Teflona.
- Televizyona
- Klimaya
- Hatta Dizel arabalara, hicbir tamirci tavsiye etmiyor diye; burun kivirirlardi, zira tamir edecek bilgiye sahip, tamirci yoktu.
Bu kerizlerin tek anladiklari araba; Renault 12 idi...  
Esasinda bu liste cok uzundur..
Benim cocuklugumda, uzun sureler Ciftciler "Suni gubre" bile kullanmadilar..
Hele; firinda kullanilan, yanmayan seffaf torbalar aleyhinde ne laflar soylendi..
Turk milleti okumaz.. Okumadigi icin, ki...dan uydurur.

Mesaj Tarihi: 28 Tem 2016 Saat 20:57
Çok teşekkürler antibiyotik gerek yok sanirim çünkü ağzinin ici temiz hocam d vitamini ve balık yağı hakkında ne düşünüyorsunuz daha az hasta olmasi için ne yapılabilir sanırım düğün vardı çocuğumu orda çok optu ler ondan oldu sağolun varolun hocam saygilar 

Mesaj Tarihi: 28 Tem 2016 Saat 21:28
Balik yagi: Bu asirda; A ve D vitaminleri sentetik olarak mevcut olduklarindan, gereksizdir.. eriskinlerde; Omega3 icin, olabilir.
D vitamini: Senede 1 defa 1 ampul D vit3 icmeniz , asgari D vitamini ihtiyacinizi karsilar.
Bunlarin, "hastalik onleyici" etkileri cok guvenilir degildir.

Eksikliginde hastaliklara direnc azaliyorda, fazladan verildiginde, pek bir ise yaramiyor.
Aradaki cok "ince"  farki umarim, anlatabilmisimdir.
Ilac firmalarinin gazina gelmeyin. Eksikligi durumu baska sey, herkez alsin demek baska sey...
Ayni sekilde; Zymafluor, Dvitamini gibi ilaclarin aleyhinde konusan palavraci Profesorlere de inanmayin...
Onlarda; bu ilaclarin, zehirlenme dozlarinda alindigi zaman olan etkileri ile sizleri korkuturlar..

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2016 Saat 16:44
Hocam oğlumun ateşi 5 gün düştü sadece ateş düşürücü verdik ancak bu sabah oksuruk başladı hiriltili nefes alıyor uykusunu hiç uyuyamiyor sürekli agliyor ve cok halsiz gogse iner diyorlar zatürre olur diyorlar korkuyorum sizce dr gotur meme gerek varmi yemesi de azaldı bayagi sürekli tikaniyor nefes alınca sizce napamm gerek sağolun hocam çok tesekkurler simdiden

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2016 Saat 18:10
Tipik bir GRIP seyri... Once atesli bir devre, arkasindan; oksuruk ve nezle hali.. Yanliz; yazin bu arazlar
kis mevsimine gore daha hafif seyr ederler.

Oyle diyen aptallar, gittikleri sahtekar doktorlarin verdigi ilaclarla; oksurugu kesilen, baskilanan hastalardir.
Benim hic bir hastamda, boyle; "zaturre" olmamistir.
Sadece; Limonlu bal, Serum fiz ve CoildMix kullanin. Eski yazilari okuyun..
Bu seneye kadar her oksurene; Astim diyen sahtekarlar, artik her oksurene, "Zaturre" diyorlar.
Zaturre ile ilgili makale ve eski cevaplari okuyun..Yoksa bu kis cok kaziklar yersiniz.

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2016 Saat 21:21
Hocam size çok güveniyoruz gerçekten dr ların halini siz dedikten sonra gördüm sizde sağlıcakla kalın

Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2016 Saat 11:53
Hocam dün gece oğlum resmen sinir krizi geçirdi. kendini çok sıktı sürekli sabaha kadar ağladı. Hocam bu normal bir durummudur neden bu kadar öfkeli beni de kendisini de harap etti. Yatagın içinde ordan oraya attı kendini kendine birşey olacak diye ödüm koptu boynunu kırıyordu az daha...acayip huyu değişti. Bütün bunları ilaçmı yapıyor hocam ben çocuğumu ilk defa böyle gördüm ve çok üzüldüm. İnanın kucagımda ordan oraya attı kendini 21 aylık sizce bu durum geçici midir? Resmen cocuk 1 haftadır huyu da suyu da değişti.
Sizi yordum hocam ne olur kusurumu hoş görün....

Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2016 Saat 18:24
Ilac????  Ne ilaci aliyor??

Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2016 Saat 19:54
Hicam bir tek ateş düşürücü vermiştik 4 gün dolven başka da bir ilaç kullanmadım ama çok huysuz hocam sanki oğlum gitti başka bir çocuk geldi herseye itiraz ediyor beni memeyi bile birakti aşırı inatçı ve sinirli bugün oksuruk çok arttı hatta kustu bal limon veriyoruz hocam dün serum yaptım burnuna iyice delirdi resmen çocuk birde cold mix damlatiyorum yastiginin köşesine ne olacak hocam böyle sakinleştirici bir şey mi versem doğal yoksa vitamin fayda edermi şaşırdım kaldım hastalıktan önce gülen neşeli çocuk gitti yerine başkası geldi sanki kizmiyoruz babannesi ni de çileden cikartmis hocam ben çalışıyorum valla perişan olduk 

Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2016 Saat 23:32
Ares dusurucu butun ilaclari kesin..
Sadece; ParaNox 120 Fitil, gunde 2-3 defa kullanin.

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2016 Saat 08:21
Sayın Hocam ilacı keseli çok oldu ancak oğlum geceleri aglayarak uyanıyor halen doğru düzgün uyumuyor. Sürekli öfkeli, hırçın ve ağlıyor. Hocam bu durum hastalığıyla birlikte oluştu. Aşırı sıcaklardan mı psikolojik mi bilemiyorum ama ne yapacağımı şaşırdım. Sallayarak uyutuyorum ama onu bile istemiyor artık ..Sizin tavsiye edebileceğiniz bir şey var mıdır? Bitkisel çay falan mı içirsem. Oglum 21 aylık... Çok teşekkürler iyi günler hocam

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2016 Saat 16:03
Hocam bugün ben işteydim oğlumun 5 gün süren ateşten sonra ctesi ateşi düşmüştü şimdi tekrar yükselmeye geçmiş 38 derece olmuş. Kulağını kaşıyormuş acaba kulağımı ağrıyor antibiyotiksiz geçti derken gene yükselmesini anlayamadım. Bu nedir hocam dr götürmeye bile çekinir hale geldim. Ne önerirsiniz hocam...

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2016 Saat 20:36
Ates ve hastalik nedeni ile (terlemek gibi); kanda Tuz orani yukselirse, cocuklarda ates ve "hircinliklar" olur.
Bol su icirin...
Kulaktan en ufak bir supheniz bile olsa, hemen Iliadin baslayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat