Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yenidoğan sorunlari

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Yenidoğan
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=54022
Tarih: 16 Ağu 2025 Saat 06:42

Konu: Yenidoğan sorunlari
Mesajı Yazan: celikten
Konu: Yenidoğan sorunlari
Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2016 Saat 22:35
Kadir Bey merhaba

Sayenizde kızımı 3 yasına kadar antibiyotik, Calpol, Ibufen vb. ilaclari kullanmadan 3 yasina kadar getirdik. Defalarca hasta olmasina ateslenmesine ragmen sadece sizin onerilerinizi uyguladik ve her seferinde hastaligi daha kolay atlattik.

15 Temmuz da bir oglum oldu. 2700 kg ve 48 cm dogdu hastaneden 2630 ile ciktik.

2 Agustos itibari ile 3530 kg ve 53 cm olmus. Sadece anne sütü aliyor. Bu arada sünnette oldu.

Bir kac gundur meme emerken agliyor. 5 dk emip memeyi birakiyor. Gundu uyanikken yataga yatirinca kucaga alana kadar agliyor kucakta susuyor.

3-4 saat uyanik kaldigi da oluyor gunduz.

Doktoru gaz sancisi olabilecegini soyleyip gunde 5 damla Biogaia kullanmamizi onerdi.

Ben de size danismak istedim. Bu yasadiklarimiz normal mi ne onerirsiniz? Ilaci kullanmak bir isimize yarayacak mi?

Yanitiniz icin simdiden cok tesekkurler

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2016 Saat 23:04
Bu arada günde 7-8 kez kaka da yapıyor

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2016 Saat 18:55
Goruyorsunuz degilmi; sanki her derde deva ilaclari varmis gibi, "Gak" deseniz ilac, "Guk" deseniz ilac..
Eskiden gazi olan cocuklara; Piptal, Plegysil gibi salak salak ilaclar, yapma damlalar  verilirdi, neyseki o
sahtekarlarin koku kurudu.. Goreceksiniz bunlarin da koku kuruyacak...
1- Bebek gazina ilac verilmez. Ayrica sizdeki sikayetler, gazdan ziyade fazla yedirmeye bagli.. Kakasini
takip edin. Altin sarisi olmasi gereken kaka, yesil oldu ise, kesin fazla yediriyorsunuz.
Zaten gunde 7-8 kaka yapmasi da; bunu teyid eder.
2- Sakin BioGaia'yi kullanmayin.. Bu sadece, Ilac firmasinin bir  hilesidir.. Ilac mumessillerine bu sekilde
soylemeleri icin talimat veriliyor, aptal doktor da kaniyor!!! Bebeklerin barsaklarindaki "Bakteri Florasi",
eriskinlerden farklidir.. Bu ilac veya benzerleri ile, bebegin barsak florasini bozarsiniz..
Laktobasillerin yerini, diger bakteriler alir ve basiniza isler acilir..
Boyle doktorlarla isiniz cok zor..........Allah yardimciniz olsun.

Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2016 Saat 21:20
Peki hocam öneriniz nedir. Oğlanın sırtını yere koyamıyoruz. Gaz nedeniyle değil diye anliyorum yazdiklarinizdan. Ne yapmamız gerek

Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2016 Saat 06:13
Gaz ile ilgili yazilarimi okumamissiniz!!!
1- 20.gun aksami gaz baslar..
2- Bebek gazinin sebebi; hareketsizliktir. Ayni mekanizma ile, ameliyat sonrasi yurumeyen ve kalip gibi
yatan eriskin hastalarda da gaz sancisi olur.
3- Yazilari okuyun ve Gaz cikarma ile ilgili, Video'yu seyredin..

Mesajı Yazan: izmitli31
Mesaj Tarihi: 30 Kas 2016 Saat 13:57
Aynı emme sorunu ve gaz şikayeti durumu benimde var hocam. bebek gazına ilac verilmez diyorsunuz. bütün gaz ile ilgili yazılarınızı makalelerinizi ve videoyu izledim.
şimdi hocam benimde erkek cocuğum normal doğumda 2700 gr doğdu hastane çıkısımız 2620 . boy 48 cm..  ilk kontrol 12 günlükken kilosu 3260 gr.
hocam şimdi bu cocuk devamlı emmek istiyor.cocuğu takıp ediyorum.devamlı aranıyor.bazen 1 saaat sonra bazen yarıms aaat sonra en gec 1,5 saat sürmüyorki memeye veriyoum..gunde 8-10 arası altı değişiliyor.kakası hardal sarısı sıvımsı seklinde..
gittiğim özel hastanedeki cocuk doktorunun ilgisiz tavırları yüzünden 3 doktor değiştim.bu doktor suan iyi gibi. devamlı farklı gaz ilacları yazıyorlar,(biogia,sap simlox)ama sizin tavsiyelerinizden hic birini kullanmadım..hocam öncelikle öğrenmek istediğim
 biz gaz olduktan sonra değilde,gaz oluşumunu engellemek için herhangi bir ilac kullanamazmıyız yada böyle bir ilaç yokmu ?

Mesaj Tarihi: 30 Kas 2016 Saat 22:32
Boyle bir ilac YOK.... Olsa; ameliyat girecek hastalara verilirdi.
Gaz fiziksel bir hadisedir.. Kimyasallarla yok edemezsiniz. Eski ilaclarin yaptigi da zeten, agriyi yapan barsak hareketlerini durdurmakti.. Gazi yok edecegiz derken, barsak hareketleri duruyor ve cocukta baska rahatsizliklar basliyordu.

Mesajı Yazan: Yusuf asaf
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2016 Saat 00:09
peki hocam cocuğun kolik olup olmadığını nasıl anlayabiliriz ? kolik doktorun koyduğu bir teşhismi yoksa ? 
birde hocam cocuk devamlı memede olduğundan meme ucu tahriş ve ağrı oluyor. LANSİNOH krem kullanıyorum .sizin önereceğiniz bi ilac varmıddır?

Mesaj Tarihi: 01 Ara 2016 Saat 08:50
Kolik=agri=sanci!! Bildigin "Gaz sancisi"... Adi;"Kolik" olunca, baska bir matah olmuyor..
Bir memede; 10 dakikadan fazla tutmayin. Eski cevaplari okuyun.

Mesaj Tarihi: 01 Ara 2016 Saat 10:38
hocam dediğiniz gibi yapıyrum.10 dakikadan sonra memeden cekmeye calısıyorum memeyi bırakmıyor.ısırıyor bende kendi bırakana kadar devam ediyorum.bazen oluyorki 25 dkika memede kalıyor. 10 saniye emiyor 20 saniye dinleniyor.yoruluyor ve memeyi bırakıyor..zaten heleki geceleri memeye ulaşmaddan bi refleks başlıyor. (sanırım memeye varacağını hissediyor) sonra memeyi ısırıp şapur supur cekiyor.o yuzden acı ve ağrı oluyor hocam.

Mesaj Tarihi: 01 Ara 2016 Saat 20:10
Biraktirmak icin; memeye, agizinin kenerindaki kismina parmaginiz ile bastirin, agiz icindeki "Vakum" kaybolur ve meme kolaylikla disari alinir.

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2016 Saat 00:08
Kolik=Gaz sancısı için doktorun önerdiği Biogaia ilacı kullanmayın diyorsunuz. hocam bu ilaçları kullananlar ve çocukta rahatlama olduğunu etki ettiğini yazanlar var.bunlara ne demeli ? şimdi biz memeden sonra hareket ettiriyoruz gazını aldık diye düşünüyoruz.ama bu cocuk aksam 9dan sonrr ağlama nöbetine başlıyor.kendini büzüyor sıkıyor.içimiz parçalanıyor bunları görünce hocam..cocuğun hareket ettirmekte bi yere kadar yapabiliyoruzz. bugun eşim işe gidemedi bu sebeble.uykuya dalamıyor.evi ağlamasıyla inletiyor..ama siz diyorsunuzki bu kolik-gaz sancısının ilacı yoktur..tüm oktorlar ilaç yazıyor bunların hepsi avantasının peşinddemi şimdi hocam ? hiç bi doktor ailelerin sıkıntılarını bebeklerin durumunu düşünmüyormu ?

-------------
m.filiz

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2016 Saat 01:13
1- EGER Gaz nedeni ile oluyorsa; beraberinde, asiri hickirik ve alttan yellenmeleri ve karinda gurultular olur.
2- Cok yemekten oluyorsa; Hardal kivaminda ve altin sarisi olmasi gereken kaka, sulu ve yesil renkte olur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat