Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

genzine birsey mi kacti

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=54086
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 15:49

Konu: genzine birsey mi kacti
Mesajı Yazan: barbaros430
Konu: genzine birsey mi kacti
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2016 Saat 20:35
Hocam 4.5 yasindaki oglum ben mutfaktayken elma yiyordu.birden oksurmeye basladi
.suan devamli oksuruyo.ne oldugunu da soylemiyor.cigerine genzine elma kacip kacmadigini nasil anlarim..ben evde ne yapabilirim.simdi hastaneye gitsem bin tane gereksiz islem hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2016 Saat 09:12
Bas asagi vaziyette, sirtina vurarak oksurtun.. Devam ederse, Rontgen ve Bronkoskopi gerekebilir.

Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2016 Saat 10:16
Hocam oksurugu kesildi.en azindan normal seyrine dondu.zaten biraz vardi oncesinde.bu durumda elma kacmis bile olsa hala cigerde midir.nasil anlarim.

Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2016 Saat 18:39
Cikarmis, ve yutmus demektir..
Yabanci cisim kactiginda,
1- Once "kriz" seklinde oksuruk nobetleti olur.
2- Nefes alip-verirken, islik sesi gibi ses duyulur.

Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2016 Saat 20:28
Hocam internette filan kacan sey cigerde belirti vermeden kalip sonrasinda zaturreye ceviriyormus diye okudum.kriz seklinde oksurugu yok ama hala oksuruyor.bu onceden devam eden oksurukte olabilir ama yinede endiseleniyorum.

Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2016 Saat 07:41
Bir gosterin, akcigerleri bir dinlensin.

Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2016 Saat 11:12
hocam peki röntgen de belli olur mu kaçan şey.isterse eğer doktor çektireyim mi.gece çok rahat uyuyor hocam. öksürük özellikle sabah olmak üzere gün içinde var. hatta sabah yarım bardak kadar balgam çıkardı.ama gece hiç öksürmüyor.sadece ciğer dinlemekle yabancı cisim olduğunu anlarmı doktor.şimdi var olan öksürük ve balgam için bir ton ilaç verecek eşimde kullanmaya zorlayacak beni.

Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2016 Saat 17:46
Ates yoksa, rahat olun..
Rontgen'de her sey gorulmez.. Ancak, ZAMAN ICINDE, bronslardan birinde tikaniklik yapacak, akcigerde degisiklik olacak, ancak o zaman dolayli olarak gorulebilir.
Evet, dinlemek ile, hem nefes alirken, hem verirken ses olablir ama, tam tikanma varsa, o bolgeye hava giris-cikisi yoksa, ses olmayabilir.
Acele etmeyin.

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2016 Saat 11:46
merhaba hocam götürdüm doktora 2 aydır öksürmesine ve o elma olayına rağmen çok şükür ciğerleri tertemiz hiçbir sıkıntı yok dedi doktor.sadece biraz geniz akıntısı var ondan öksürüyor dedi.sudafed verdi.tabiki kullanmayacağım.zaten siz dememiş olsaydınız doktora da gitmezdim.allerjik de olabilir dedi.alerji ilaçları bir işe yaramıyor zamanında kullandık dedim. eğer geçmezse sinüzit açısından değerlendirebiliriz antibiyotik verebiliriz şimdilik gere yok dedi...neyse bu durumda ciğer temiz ateş vs bişey de olmadığına göre ciğere kaçmamış demektir diğmi hocam rahat bir nefes alabilirim.
geniz akıntısıyla ilgili sf i çoğaltayım mı.günde kaç kereye çıkartayım.yakında denize gideceğiz.orda da bol bol denize sokacağım.
saygılarımla...

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2016 Saat 19:06
Atin denize; 1 gunde duzelir...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat