Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tatil sonrası ateş kusma huzursuzluk

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=54091
Tarih: 31 Eki 2025 Saat 19:44

Konu: Tatil sonrası ateş kusma huzursuzluk
Mesajı Yazan: kzykzy
Konu: Tatil sonrası ateş kusma huzursuzluk
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2016 Saat 00:16
İyi geceler hocam.4gunluk tatilden eve döner dönmez 13 buçuk aylık 9 buçuk kilo oğlum huzursuz aglamalar başladı.dis çıkarma belirtilerine benziyordu hali.denize girdi terledi soğudu uzun zorlu yolculuklar yaptik. Eve geldik kusmaya başladı kusmadan sonra atesi çıktı. Acile gorurdum. Sadece kulaklarına ve boğazına baktı. Usutmus dedi. Calpol verdi, emedur fitil. Fitili kullanmadim.calpol içinde çıkan kaşıkla yarım kaşık bi kısmınıda tukurdu, hiç dusmedi, ılık duş aldırdım giyindi iki uç dk içinde geri çıktı ateşi  yarım ölçek yine calpol verdim on dk sonra onuda kustu.4 oldu kusmasi bunla balgama benzer oksuruklu kusma ama genel olarak devam eden bi oksurmede yok henuz.ishal yok.simdi uyuyo ateşi var koltuk altından 38 olctum. Napmaliyim. Sorun ne sizce sayın hocam.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2016 Saat 01:51
HocAm an itibari ile sanki lagman yapmisiz gibi şiddetli bir dışkılama oldu.sanirim ishal de başlıyor.

Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2016 Saat 07:50
Hocam günaydın altı saat sonra tekrar bir ölçek calpol verdim kusma devam ettiği için emedur yarım fitil de verdim sabaha karşı emerken terledi ateşte hafif dusus var ama çok ağlıyor hala

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2016 Saat 07:53
Evet, ishal baslamis.. SAKIN hicbir ilaci kullanmayin..
Bu safhadan sonra, kusma olmaz.. (sadece Virutik ishallerde; kusma ve ishal beraber olur)..
Sadece bol su ve sulu gidalar verin. Agustos-Eylul aylari, Turkiye'de ishal sezonudur.

Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2016 Saat 08:24
Hocam hem ishal hem kusma şiddetle aynı anda devam ediyor.emmek istiyor. Emziriyorum iki uç dk sonra kusuyor.suyu bile. İshali sarı su şeklinde.ates yok şuan.

Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2016 Saat 08:28
Gittiğimiz yerin içme suyundan olabilir mi hocam mecbur kaldım bi iki kez verdim çocuğa.

Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2016 Saat 18:38
EGER: Hem kusma, hem ishal ayni anda oluyorsa; bu "VIRAL" ishaldir..
Rotavirus asisi olmadimi???
Bir tedavisi yoktur, 1 hafta kadar surer.....
Sadece kusmayi azaltmak icin; Emedur 100 fitil, gunde 1 veya 2 defa kullanin..
Su kaybi olusursa, Serum gerekir.. Karin derisini, iki parmaginiz ile cimdikler gibi tutup, yukari kaldirin...
Biraktiginizda, hemen geriye donuyorsa, su kaybi yoktur..
Hamur gibi kaliyorsa; su kaybi var, Serum gerekir demektir.

Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2016 Saat 20:37
Hocam  eşim tekrar goturduk,muayene etti bingildaginada baktı içe cokuktu susuz kaldığını dusundu ki serum taktılar 500ml (devlet çocuk acil), serumla beraber zofran li bi kokteyl şırınga bastılar ne olduğunu öğrenemedi m zofrani biliyom sadece. Evet rota aşısı oldu iki dozlu vurulandan. Kan Tahli li yaptılar.kalsiyum 11.1  //rbc:5.39 // mcv:71.4 // mch:23.5 // pct:0.344 // mon#:0.88 // neu% :41.0 bunlarin dışındakiler normal görünüyor hocam. Dr enfeksiyon gözükmüyor dedi sadece ishal için ilaç yazdı almadim onuda. Sadece emiyor. İshal kusma devam aşırı su kaybı var. Sürekli saklayın uyuyum istiyor. 

Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2016 Saat 05:40
Ben bu yaziyi NIYE YAZDIM!!!!

"Su kaybi olusursa, Serum gerekir.. Karin derisini, iki parmaginiz ile cimdikler gibi tutup, yukari kaldirin...
Biraktiginizda, hemen geriye donuyorsa, su kaybi yoktur..
Hamur gibi kaliyorsa; su kaybi var, Serum gerekir demektir. "

Bingildak;  EN SON, ARAZDIR... 

Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2016 Saat 23:22
kolay gelsin hocam. oğlumu tarif ettiğiniz gibi muayene ettiğim zaman su kaybı olmadığını görüyorum. zaten günde maximum 3 ya da 4 kere kusuyor ve 2 ya da 3 kere maximum ishal olarak dışkılama yapıyor. ateşide bir gün var bir gün yok. bugün 4.gün durumu bu şekilde devam ediyor. ilaç kullanmıyorum. virütik ishal bi hafta sürer dediniz bi haftanın dolmasını bekliyorum. hiç hali yok sürekli yatıyo. azı diş çıkartıyor olabilir mi hocam agzına bakamıyrum ama sık sık parmagını agzına götürüp çiğniyor. ve beslenmesi sadece beni emiyor ve su. beslenmesini ek gıda ile nasıl destekleyebilirim hocam . sıvı ağırlıklı diyeceksiniz biliyorum protein ağırlıklı mı c vit ağırlıklı mı ne tip iyi gelir bu haliyetine. 
NOT: iyi ki varsınız Allah sizi başımızdan eksik etmesin evimizin doktoru :)

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2016 Saat 19:11
Sut dislerinin, HICBIRI ne ates, nede ishal yapar..  Boyle cahilce bir lafi dunyada bir tek, Turkler soyler..
Cocuk ishallerinde; diyet gerekmez, cocuk agzi neyi seviyorsa yiyebilir. Su agirlikli, bu agirlikli diye de bir
sey yok... Yeterki, bol sivi alsin.
Ishal ve sayisi hic onemli degil, kusmasi daha onemlidir. Gerekiyorsa; Emedur100 fitil kullanin.

Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2016 Saat 21:57
iyi geceler hocam. bugun tam bi hafta oldu hastalık başlayalı. bi kaç gündür ateş yok. günde bir ya da iki kere kusuyor ama allah ne verdiyse leğen dolusu,yetişkin kusması gibi. öksürse hapşursa gazı varsa mide agzına geliyor. ilk ayından beri reflüsü var denmişti.ondan mı bilmiyorum.kusmalı bi hastalık olunca kusmanın kesilmesi uzun zaman alıyor. zira emedur 100ml de banamısın demedi. ishalide günde iki felan.oda çökelik görüntüsü almaya başladı. hiç gücü dermanı kalmadı hocam. 14 aylık olmak üzere 9.3 kg 76 cm boyu. 11.aydan beri bu kiloda. 10 aylıkken supravit ve çinko kullanmıştık bi ay 600gr alıp bu son kilosuna o zaman çıkmıştı. ayrca 8.aydan sonra 3 ay demir anemisi teşhiisi konulup ferro senol kullanmıştık.(ilk değerler: hgb.8 ferritin:3 geçen haftaki hgb değeri:12.7) hocam lütfen yardım edin. hiç bir şey yemiyor. ek gıdaya geçtiğimiz günden beri kabus yaşıyorum. artık gücüm kalmadı benimde. beni emiyor oda ölmeyecek kadar. sütümün kalitesi de düştü bende iyi beslenemiyorum onun rahatsızlıklarından. moralim kalmadı.tek umudum sizsiniz artık. bana bi yol gösterin nolur. selamette kalın.

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2016 Saat 08:12
1- Sutunuzun, kalitesi DUSMEZ!!!  Miktar azalabilir, ama kalite hicbir zaman degismez.
2- SAKIN: Supravit veya herhangi bir Vitamin vermeyin.. Hem emilmeyecegi gibi, bir de ustune ustluk,
cogu vitaminle; "Gliserin" de eritildiginden, ishalin artmasina sebep olurlar.
3- Su anda; SAKIN, Demir ilaci vermeyin.. Serbest demir elementleri, mikroplar icin, buyume hormonu
gibi etki ederler.
Emzirmeye devam, yetmezse, kutu sutleriunden, istedigi kadar icsin, kusmasi tam gectiginde, kati
gidalara azdan baslamak sarti ile baslarsiniz.

Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2016 Saat 12:00
İyi günler hocam. Oğlum iyilesti. Çok şükür. Sayenizde gereksiz antibiyotik ve ilaç kullanmadan atlattik. Yalnız hastalık kusmali ishalli on gün sürünce çok yıpratıcı oldu. Zayıfladı.istahi zaten kötüydü iyice kotulesti. Dediğimiz gibi sıvı ağırlıklı tekrar başladık yavaş yavaş katı gıda veriyorum. Ama çok az yiyo tadimlik. Ne onerirsiniz hocam. 14 aylık suan.9kg boy 76 baş 46. 35 haftalık doğmuştu. 2.7 kg 50cm boy ve 35 cm baş çevresi ile. Her şey için çok tesekkur ederiz hocam. İyi ki varsiniz hakkınız odenmez. Saygılar selamlar. 

Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2016 Saat 18:23
Rotavirus ishallerine,  su aralar sik rastlaniliyor..
Kusma ve ishallerin beraber olmasi; Rotavirus ishali lehinedir..
SAKIN: Ilac ve/veya antibiyotik kullanmayin..

Dogum kilosuna oranla, simdi cok daha iyi durumda.. Dogumda olculen bas cevresi; kesinlikle yanlis olcum..

Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2016 Saat 22:11
Sayın hocam neden baş çevresi için öyle dediniz? İki kere farklı yerde ölçüldü ve iki ölçüm de 35 idi. Oğlumun bingildagi da kapanmiyor hocam ayına Gore baya açık.dokuz aylıkken takip edilmesi gerek demişlerdi. Bir sorun mu var acaba hocam.?

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2016 Saat 04:45
14 aylik Bas Cevresi: 47cm dir.. 1cm eksigi var.. 35cm dogup ta, sonradan 1cm gerileme olmaz..
Bingildak; 9 ayda da kapanabilir, 19 ayda da.. Bingildak acik oldugu icin, kafa capinin 1cm eksik olmasinin
da bir onemi yoktur.
Eski sual cevaplari; en ustteki; "Gelismis Arama" kismindan okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat