|
VICDAN, problemi olacak bir durum yok.. 2 kere antibiyotik verdiniz diye bir sey olmaz... Yeterki bu durum, adet haline gelmesin, her ateslendiginde, Antibiyotik verilmesin.. Bizde 'kalitesizlik' sadece doktorlar da, degil hastalarda da vardir.. Bazi hastalar her atesli durum icin, doktorlardan illede Antibiyotik vermelerini isterler. Esasinda, durum; tencere yuvarlanmis, kapagini bulmus durumudur. '60'li, '70'li yillarda, henuz doktorlarin ahlaki bu kadar bozulmamis oldugu zamanlarda, doktorlar boyle hastalara, benim; "zararlidir, sakin kullanmayin" dedigim ilaclari, cok kucuk dozlarda, 1ml bile almayan cay kasiklari ile verirlerdi. O zamanlarda ben bu doktorlari uyarir, "-Yaptiginiz is cok yanlis, sizin arkanizdan gelecek olan aptal nesil, bu ince noktayi atlar ve olcek kasigi ile ilaclari verirler, hastalari oldururler" dedigimde, bana gulmuslerdi.. Son 5 senede nekadar hakli oldugumu gordunuz.. Aferin, Peditus ve Calpol'u ayni recetede, olcek ile verdiler pek cok cocuk, Parasetamol zehirlenmesinden öldu!!!
|