Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kulak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=54224
Tarih: 29 Tem 2025 Saat 06:50

Konu: kulak
Mesajı Yazan: nilaysarisaman
Konu: kulak
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2016 Saat 11:18
hocam merhaba,
6 yaşındaki kızım 2 gün(cumartesi-pazar)havuza girdi ve kulağı ağrımaya başladı,pazar günü illiadin başladım pazartesi de kullandım fakat dün akşam ağrıdan uyuyamadı dolven verdim.
denize giriyor şuanda, tehlike yaratır mı?
klor yüzünden mi ağrıyor?grip yaşamadı diyebilirim çünkü,
dr.a gitmem gerekir mi?
teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2016 Saat 20:10
Deniz; bilakis, IYI gelir..
Agri olursa, tekar Iliadin kullanin..

Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2016 Saat 20:18
Hocam galiba grip ben anlamadım şimdi de boğazım ağrıor diyor çünkü, ya da kulak ağrısı boğazına vurdu, tantum başlayacağım bir de.. çok sağolun

Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2016 Saat 21:11
Yorgun hissediyorsa, denize girmesin..

Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2016 Saat 14:47
Merhaba,
gece ateşi de çıktı, dayanamayıp dr.a götürdüm,(kulak problemlerinde hiç götürmüyordum) çok az kızarıklık var dedi, 1 yıldır antibiyotik almamış hafif birşey yazacağım dedi, alfoxil 250 mg günde 3defa 5 gün dedi,,
kulağına ve çevresine hiç dokundurtmuyor, sanırım başlayacağım, bir zararı olur mu

Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2016 Saat 18:10
Sadece Iliadin yeterlidir...

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2016 Saat 19:39
Merhaba, 4gün alfoxil kullanıp cmt bıraktım, buarada hiç havuza girmedi bir daha, bir hafta geçti yine elletmiyor ve kepçenin içi kızarık hemen illiadin başladım, niye tekrarladı anlayamıyorum.. teşekkürler

Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2016 Saat 08:06
hocam sorum arada kaldı sanırım,
bu süreçte birer gün arayla 3 defa illiadin de kullandım,
tekrarlamasını anlmıyorum,
ve oradaki yani kepçedeki kızarıklık normal mi, direkt gözle görülüyor..

Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2016 Saat 18:51
Resim gonderebilirmisiniz? Yoksa gostermeniz icap eder.

Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2016 Saat 20:21
http://i.hizliresim.com/1Ndqzp.jpg   dün ağrıor demişti ama bgn hiç demedi

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2016 Saat 06:59
Bir sey yok.

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2016 Saat 14:28
Hocam yine merhaba, önce kir sonra da beyaz irinler akmaya başladı kulaktan, dr.bu kez kesin su kaçırmayın dedi ve macrol verdi 10gün, yine ameliyata hazırlama çabaları mı? Ama zar delindi ve iltihap aktı.. kullanmamız şart dedi... yine 3sene öncesi kabusa döndük.. çok daha kötü olur zar kötü durumda dedi, ne yapmam gerekiyor?

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2016 Saat 14:44
Biz bugünlere ilaçsız sayenizde geldik, fakat bugün iki prof.a götürdüm ve sonuç antibiyotik.. kullanırsam ne olur kullanmazsam ne olur? İki seçenği de yazabilirseniz çok sevinirim.. çok önemli.. kullanmazsam ve kötüye giderse eşim de çok kızar(örneğin su kaçar ve mikrop kapar vs.) Ant.kullanırsam geçmesse yine verirler bu kez geniz eti ame.derler..off

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2016 Saat 14:54
Çok konuştum ama kulak hadiselerimizi hep siz geçirdiniz ama ilk defa cerahatle karşılaştım ne yapacağımı bilemiyorum...

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2016 Saat 17:15
Siz akıntıya bactrim veriorsunuz ama reçetede macrol250 yazıyor, kızım 6yaş 27 kg..

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2016 Saat 19:22
Verilen antibiyotikler; SADECE, "Kan-Damar" sistemi ile vucuda dagilirlar... Bu sebeple, hadisenin oldugu,
"Orta Kulak Bosluguna" verilen antibiyotiklerin hicbiri etki etmez..Bir tek; Bactrim ilaci (Sulfamiddir, klasik antibiyotiklerden farklidir) orta kulak bosluguna sizma ozelligine sahiptir.
SIZ:
1- Iliadin damla: Gunde:2x2'ser damla her iki burun deliklerine damlatin, sirt ustu yatar durumda olsun.
2- Bactrim surup, gunde: 2x2 olcek 5 gun icirin..
3- Akinti oldugunda, nemli kagit pecete ile silin.. SAKIN kulaga bir sey(?) damlatmayin.
Ne diye gidersinizki bu tuccarlara!!

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2016 Saat 20:41
İlliadin kullanıorum hep birgün arayla, yalnız hocam bactrim vermior eczaneler kesin macrol almak zorunda kalacağız sanırım, veren bulamadık :(((( macrol ün zararı olur mu yoksa illiadin ztn geçirmede etkili midir? Çok sağolun ama ne yapacağımı bilemedim alamayınca:(((((

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2016 Saat 22:45
Aradık dr.unu soledik kusuyor macrol le dedik bactrimle deiştirir misiniz dedik.. aug.600 yazdı :)) çare yok biz sizi dinlemek istiyoruz ama olmıyor:( bir zarar olur mu? İlliadin kullanıorum.. sağolun

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2016 Saat 07:27
Tabii, Bactrim yazmazlar, zira en ucuz ilaclardan biridir.
Sistem tamamen halki kaziklamak icin kurulmustur. Saglik bakanligindan, en alt saglik kademesine kadar,
hicbiri halki dusunmez.
Bactrim yerine; Kemoprim, Bakton veya Metoprim isteyin, ayni ilaclardir.
Macrol veya augmentin, kullanmaktansa, hic kullanmayin, sadece Iliadin kullanin daha hayirlidir.
Bugunleri unutmayin... Halkina kazik atan hicbir devlet-hukumet uzun sure hukum suremez.

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2016 Saat 20:20
Hocam siz akıbetini nasıl görüyorsunuz? 10gün aug. Birgün arayla illiadine devam edeceğim.. tatile de gideceğiz ama su kaçırmayacağım.. 10günün sonunda dr.götecek kapanmış olur mu zardaki delik sizce? Hep huzursuzum aug.yüzünden..

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2016 Saat 21:55
Sadece Iliadin kullanin.. Antibiyotik kullandiginiz surece; bu durum sureklilik kazanir. Zaten gaye de budur,
sizi ilaclarla biktirip, ameliyata razi hale getirecekler.

Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2016 Saat 09:40
Hocam uzadı deyip kızacaksınız, sizin öyle böyle takipçiniz değilim çok iyi tanıyorum:) zaten kulak hadiselerinde ilk defa dr.a gittim,cidden bu döngüye girince çıkılmıyormuş :) ama aug.3 doz verdim ve dr.10 günün sonunda görecek,ve yalan söyleyemem kullandım diye, söyleyim mi? bu riski alamıyorum...... aug. iyileşmesine bir yan etki mi yapacak yani bunu merak ediyorum..?? gittiğimde dr. geçmemiş yine kullan mı diyecek?
(zar delikti cerahat akmıştı yeşil beyaz)

Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2016 Saat 19:12
Augmentin'in hicbir iyilik hali olmayacak.
Oztaki borusu acilmadigi sure, iyilesme olmaz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat