Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

D Vitamini

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=54519
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 06:36

Konu: D Vitamini
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: D Vitamini
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2016 Saat 13:32

Sayın Hocam öncelikle hoşgeldiniz.

Hocam kızım 15. 11. 2011 doğumlu ve biz 1 yaşından sonra senede 1 defa devit ampül verdik sizi takip ettiğimden. Her kış kendimizde kullanıyoruz. Her sene doğum gününde verdim şimdi yaklaşıyor devit vermemiz ve yaklaşık 1 hafta önce bu yazıları internette gördüm sizinla paylaşmak istedim. Aklımda şüphe yok ama gerçekten çocuklara verilen bu miktar yoğunluğu fazlamı öğrenmek istiyorum . Saygılarımla.

Bu konuyu defalarca açıkladım..Ağızdan alınan D vitamininin faydadan çok zararı var.Çünkü ağızdan alınan D vitamini sülfat içermiyor ve suda değil yağda çözülüyor..Biraz fazla alınınca bile kolaylıkla hiperkalsemi, nefrit, böbrek taşı, hipertansiyon ve toksikasyon yapabiliyor. Oysa güneşten alınan d vitamini sülfat içeriyor, suda çözülüyor ve tüm dokulara eşit etki ediyor.Hiçbir yanetki de yapıyor..Kesin çözüm yaz kış açık havaya çıkmak yani.

Bu endikasyonlar dışında sadece D vitamini takviyesi amacıyla ve reçete olmaksızın yüksek doz D vitamini kullanımına bağlı olarak; kan kalsiyum miktarında artma, bilinç bulanıklığı, aritmi, bulantı, iştahsızlık, kilo kaybı, aşırı susama, sık idrara çıkma veya idrar yapamama, aşırı susama, böbrek taşı oluşumu, nefrokalsinozis gibi belirtilerle seyreden D vitamini zehirlenmesi tablosu gelişebilmektedir.

* Yüksek doz D3 vitamini içeren ilaçların, özellikle ebeveynlerin çocuklarına doktor tavsiyesi olmadan kullandırması ve söz konusu ilaçların reçetesiz olarak eczanelerden temin edilmesi sonrasında ülkemizde de hiperkalsemi ve D vitamini intoksikasyonu olguları yaşanmaktadır.

* Yüksek doz D3 vitamini içeren ilaçların mutlaka reçete ile satılmasıkonusunda azami önemin gösterilmesi gerekmektedir.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2016 Saat 22:13
Gene bir cahilin hezeyanlari...
1- D vitamininin hicbir formu; suda erimez..
2- D vitaminin hicbir formu'nun; Sulfat ile bir ilgisi yoktur.
3- Yapilan olcumlerden de anlasilacagi gibi; Turkiye'de, bir D vitamini eksikligi soz konusudur.
4- Gunesten; D vitamini ALINMAZ!!!! GUNES ISINLARI CILTTEKI KOLESTEROL'U D-VITAMININE CEVIRIR..

Goruyorsunuz, Turkiye'de Tip ilmi nerelerde..
" Bu kadar cahillik ancak tahsil ile mumkundur".....

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat