Hocam oncelikle merhaba ve de hosgeldiniz. İnanin heyecanla ve de sabirla yolunuzu bekledik umarim afiyettesinizdir. Hocam 8 ekimde sezaryenle 51,5 cm boyu 3685 gr agirliginda bir erkek bebek dunyaya getirdim. Hastaneden çiktigimizda 3390 gr a düsmüstü ve sariligi icin de 8,3 dediler. 5 . gununde dogdugu hastaneye kontrole goturdugumuzde cocuk doktoru bebegin teninin hafiften sari oldugunu topuktan total bilirubin bakilmasini istedi ve sonuc 11,7 cikti. 3 gun sonra tekrar bakilmasini istedi ve sonuc 12,1 cikti. Doktorumuz artişin cok da onemli olmadigini zamanla gececegini soyledi. Bebegim 10 gunluk olduktan sonra huzursuzlanmalari, kivranmalari, mukuslu kaka problemi oldugundan ilk cocugumun da doktoru olan taninmis cocuk gastroenterolojisi uzmani olan prof. e goturdugumuzde on sutumun fazla oldugunu ve on sutteki laktozun bebegime dokundugunu on sutumu sagip yagli olan arka sutumu vermemi soyledi ve de oyle yapiyorum su anda. Diger taraftan 17 gunluk Oldugunda tekrar topuktan total bilirubin bakildi ve sonuc 11,4 cikti. Prof doktorumuz sonucun hala yuksek oldugunu ve ayrintili kan ve idrar tahlili yapilmasini soyledi. 100 bebekten 5 inde metabolik bir sorun oldugunu isimizi garantiye almak icin testleri yaptirmanin daha uygun olacagini salık verdi.Acikcasi yakinimizda bulunan bir tip merkezine gidip tum testlerin yapilip yapilmadigini arastirdim bir de 3 tup kan alacaklarini soylediklerinde anne olarak daha bir aylik bile olmayan bebegime eziyet edilecegini dusundum. Sormak istedigim sarilik icin istenen bu testleri yaptirmali miyim? Ve de ön sutu sagmaya devam etmeli miyim hocam?
|