Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=54684
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 10:24

Konu: Grip
Mesajı Yazan: Nihan
Konu: Grip
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2016 Saat 12:47
Hocam merhaba,
Kızım 2 yaşında, 1 senedir kreşe gidiyor. Geçen sene çok hasta oldu,çok antibiyotik kullandık. Sizi tanıdıktan sonra hiç ilaç kullanmadım. Bu sene de başladı aynı hastalıklar. Günlerdir gece uykusunu rahat uyuyamıyor burun tıkanıklığından. Serum fiz., limonlu bal,nasal mix, gece yatarken viksli sıcak su koyuyorum odasına ama hiç bir faydası olmuyor. Uykusuzluktan iyice bitkin düşecek diye korkuyorum. Evde daha önce bir doktor tarafından verilen ama hiç kullanmadığımız reinfant burun spreyi vardı. Gece yatarken 1 er fıs yaptım burnuna fakat malesef etkisi olmadı. Ayaktayken bir sorun yok ancak uykuya daldığı an başlıyor traktör gibi sesler çıkarmaya. 3-4 gün önce 38 derece ateşi oldu,2 gün süren ama müdahale etmedim,kendiliğinden geçti. Gece rahat uyuması için illiadin başlayabilir miyim? reinfant spreyi 3 gece kullandım, dün kullanmadım.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2016 Saat 18:27
Tabiiki baslayabilirsiniz.. Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 16 Kas 2016 Saat 23:30
Hocam burun spreyleri en fazla 5 gün kullanılıyor diye tereddüt ettim. Hemen reinfant ın arkasına illiadin kullanmak sakıncalı olur mu diye. Teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 17 Kas 2016 Saat 04:29
Bir gun dahi ara verseniz, 3 gun kullanma hakkiniz olur.

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2016 Saat 11:13
Hocam merhaba,
1 hafta sonra tekrar ateş oldu gece. 1 haftadır durumunda bir değişiklik yoktu. Yine tıkalı genzi, gece hırıltılı ama uyuyabiliyor en azından. iki gündür iştahsızdı,süt ile geçiştdirdi günlerini.Dün akşam sıcak buharlı bir banyo yaptı ve uyudu ancak gece 4 e doğru uyandığında ateşi vardı. çiş kaçırdığı için üstünü değiştirdim ve belden aşağısını sıcağa yakın su ile yıkadım,yine kalın giydirip,uyuttum. Uyuduktan sonra ateşi düştü.
1 hafta sonra tekrar çıkan ateş kafamı karıştırdı. Virüs vardı zaten vücutta, yemek yemediği için tekrar direnci mi düştü yoksa bir bakterinin mi habercisi?:( 
Bu arada kreşe devam ediyor.

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2016 Saat 18:54
1- Ikinci bir virus almis olabilir.
2- Bakteriel bir hastalik kapmis olsa idi; ATES yaninda; agizda pis koku ve Dil ustunde pas tabakasi olurdu.

Mesaj Tarihi: 05 Ara 2016 Saat 18:03
Hocam merhaba,
3 haftadır aynı seyirde gidiyor kızımın hastalığı. Ateş yok ancak gece hırıltılı ve ağzından nefes alıyor.Bazen öksürüyor. Serum fizyolojik ve cold mix kullanılıyoruz sadece. Tıkanıklığın bu kadar uzun sürmesi normal mi ya da başka bir şeye sebep olur mu? geçen hafta içinde uykusundan kusarak uyandı,öğlen yediklerini peş peşe 3 kerede çıkardı. Bu 3 haftadır da iştahı yok. Eşim çok huzursuz ilaç kullanmıyoruz diye:)) tabi ben de yemek yemiyor diye;tıkanıklığı geçsin hemen spraktin başlayacağım,o vaziyetteyim:o 

Mesaj Tarihi: 05 Ara 2016 Saat 21:31
Hirilti oldugunda; sicak buhar tatbik edin..
geceleri basucuna; 2 damla ColdMix damlatin.
Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2016 Saat 23:16
Hocam kızım 29 aylık, 12 kilo, 92 cm. İştahı genel olarak hiç olmadı, hastayken de komple kesiliyor yemeden içmeden. Sürekli bir burun tıkanıklığı ve hafif öksürüğü var. Eylül den beri böyle. Geçen sene de tüm kışı böyle geçirdik. Hastayken spraktin kullanmayın diyorsunuz ya, biz hiç kullanamayacak mıyız yani? Biraz yese,toparlasa daha rahat olacağım. Bir de gece uyumak istemiyor. Sabah 7:30 da zorla kaldırıyorum ona rağmen gece 12 de anca uyuyor. Gündüz kreşte 1,5 saat uyuyor. Spraktin belki uyku düzenini kurmamıza da yardımcı olur diye kullanmaya niyetleniyorum. Kullanabilir miyiz bu dönemde ne dersiniz? Kullanırsak 5 gün kullanıp 3 gün ara vermemiz gerekiyor sanırım; bu periyot kaç kere tekrarlanabilir? Kullanmayı bırakınca muhtemelen eskiye döner yine değil mi? Uzun oldu kusara bakmayın. Sağlıkla kalın.

Mesaj Tarihi: 08 Ara 2016 Saat 07:15
Kriz seklinde gelen oksurukler yoksa, kullanabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 08 Ara 2016 Saat 09:48
Hocam öksürüğü yok ama çok hırıltılı uyuyor,burnu tıkanıyor. Düzeliyor gibiydi ama başa dönüyor sanki.Dün akşam yarım ölçek spraktin verdim,güzelce yemeğini yedi,vaktinde uyudu ama gece tıkanıklığı arttı. Hemen böyle bir etki bekleniyor mu bu ilaçtan.Yoksa onunla alakalı bir durum değil,tekrar virüs mü kapmıştır? Öksürük olmadığı sürece spraktin kullanabilir miyim,tıkanıklık olsa bile?

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2016 Saat 03:03
Hirilti; burundanmi, yoksa cigerlerindenmi???
Burnunu sikip, agzindan nefes aldirin, hirilti kesilirse, hadise burunda, devam ederse, cigerlerinde demektit.
Ben bu Cuma'dan itibaren, Pazartesi'ye kadar yokum..

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2016 Saat 10:40
Hakkınızı helal edin hocam,vaktinizi aldım. Burnunda tıkanıklık,ciğerde birşey yok şükür. Yine yeni yeniden virus herhalde...çocuğum hiç düzelmeyecek sanırım, bu kış da böyle...Neyse spraktini kullanmasam daha iyi olur sanırım? Bu korku ve tedirginlikle yaşamaktansa az uyusun az yesin naapalım.

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2016 Saat 13:08
Hocam yeniden merhaba,hoşgeldiniz.
11 Aralık Pazar günü tekrar ateşlendi kızım ve müdahele etmeden ertesi güne bir şeyi kalmadı.Çarşamba günü kreşte kusma+öksürük devamında 38.5 ateş oldu. Müdahele ettirmedim,o gece de ateşli geçti ve öksürükten uyuyamadı.Burnu su gibi akıyordu. Ara ara sağ kulağının ağrıdığını da söylüyordu.Perşembe günü doktora gittik; hırıltılı öksürüğü olduğu için ciğerleri bir kaç kere dinledi,temiz dedi,boğaz çok hafif kızarık,sağ kulağın havalandırması çok iyi değil dedi,viral bir şeye benziyor,grip ilacı yazalım dedi. Ben kullanmam diyince ısrar etmedi,eşim 45 gündür öksürüyor diyince viral hastalıklar sonrası alerjik öksürükler çıkabilir,alerset kullanın dedi 1x1/2 dedi. Ayrıca boğaz ağrısı da vardır muhtemelen 6 saatte bir dolven kullanın dedi. O gün ateşi 37 civarı seyretti ancak gece 38.8 oldu müdahele etmedik. alerji ilacını da kullanmadık ama yatmadan illiadin damlattım burnuna,o gece öksürük yönünden daha rahat geçti ateşten sıkıntılandı. Sabaha ateşi kalmadı ve bir daha çıkmadı ancak burun akıntısı koyulaştı. Sarımsı, yeşilimsi bir hal aldı,dolu dolu öksürüyor. illiadin kullandığımız sürece gece rahat uyudu ancak dün akşam kullanmadık,banyo yapıp uyudu ve yine öksürük krizleri tuttu,burnum tıkandı diye ağlayarak uyandı. Doktor bir de odayı nemlendirin,soğuk buhar makinesi kullanın varsa dedi. Siz önermiyorsunuz sanırım onu yanlış mı hatırlıyorum?Bir de merakım illiadin için acele mi ettim? İlliadi i bırakınca yine tıkandı? bir üç gün daha kullanalım mı? gece sıcak buhar,cold mix,serum fizyolojik, limonlu bal...

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2016 Saat 20:09
Hastaliginin sonuna gelmissiniz. Akintinin koyulasmasi ve yesil renk almasi sonuna geldiginizi gosterir.
Iliadin, gerekirse, 5 gun'e tamamlanabilir. VEYA isterseniz, 3 gun bir tarafa, sonra 3 gun obur tarafa damlatin. Rahat nefes almasi icin, tek delik bile yeterlidir..

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2016 Saat 21:52
Soruyu yanlis yazmisim hocam, illiadine baslanak icin acele mi ettim acaba? Hemen koyulasti akintisi? Bir de 3 gundur gozleri cok capakli uyaniyor.

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2016 Saat 09:09
Hep ayni, "ODEM" mekanizmasi..
Oztaki kapanirsa; Kulak agrilari
Sinus agizlari kapanirsa; Sinuzitler.
Goz yasi kanali kapanirsa; gozde capaklanmalar olur.
VE, bunlar hep Griplerin arkasindan olur... Antibiyotiklik durumlarda bu odem durumu olmaz.
Her 3 durumda da, Iliadin damla kullanmak yeterli olur.

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2016 Saat 15:39
Teşekkürler hocam. İlliadin damlaya 2 gün ara vermiştik bir 3 gün daha damlatıyorum ozaman. illiadin in bir zararı var mı peki? Hani öncesinde hep serum fizyolojikle açmaya çalışıyor, geceleri biraz eziyet ediyordum çocuğa ama şimdi direk illiadin verince rahat etti gece,akıntı da hemen koyulaştı. Tekrar tekrar sormamın sebebi bu.Yanlış mı yaptım hemen illiadin başlayarak;önce serum fizyolojikle bir kaç gün idare edip illiadin e sonra mı geçmeliydik? yoksa bizim çocuğun hemen sinüsleri doluyor olabilir hemen illiadin kullanmam yerinde mi olmuştur?Bunalttıysam affola...

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2016 Saat 10:26
Hocam merhaba,
Kızımın gözündeki çapaklanmalar hala geçmedi. 3gün illiadin kullandık,2 gün ara verip 3 gün daha kullandık ama sabahları gözünü açamayacak kadar çapak oluyor. Bir şey kullanmalı mıyız yoksa bu da bir grip arazı olduğu için burun akıntısı gibi 2-3 hafta devam edebilir mi? Burun akıntısı zaten hiç bitmiyor o ayrı mesele.

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2016 Saat 19:36
Eski mailleri okuyun.. Damlanin yapilis sekli ve masajlari ogrenin..
Tek basina damla yeterli olmaz.
Iliadin dahil, her turlu ilaci son care olarak kullanirim.. Gerektiginde, tabiiki kullanilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat