Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ÖKSÜRÜK

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=54840
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 19:45

Konu: ÖKSÜRÜK
Mesajı Yazan: TUUUB
Konu: ÖKSÜRÜK
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2016 Saat 09:13
Günaydın Kadir Bey geçen hafta karın ağrısı iştahsızlık attlattık sayenızde.okula gittiği ikinci gün havlar tarzzı öksürükle geldi.Şimdi balgamlı öksürüyor.Gece yatınca ve sabaha karşı  arka arkaya çok öksürüyor.Balgamı tekrar yutuyor.sabah akşam bal zencefil limon karışımı veriyorum.su içiyor.bir hafta iyi sonra tekrar başlıyor.doktora gidince antibiyotik veriyor.balgam kuruması lazım diyorlar.doktora götürmek istemiyorum.çünkü balgamlı öksürük dışında hiç bir problem yok.sık tekrarlayan öksürük için bir tavsiyeniz var mı?Ciğerleri balgam dolu gibi.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2016 Saat 18:49
SAKIN, antibiyotik vermeyin, 2 senelik (hastalikli)sureyi cok uzatirsiniz.
Bir tek: ATES yaninda; agizda pis koku ve dil ustunde pas tabakasi oldugunda Antibiyotik gerekir.

Mesajı Yazan: Nahres
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2016 Saat 00:20
Kadir bey merhaba rahatsız ediyorum 3.5 yaşında bir oğlum var genelde bu zamanlar nezle ve öksürük olup 20 25 günde öksürüğü geçerdi bu sene ekim ayında kreşe başladı ve neredeyse 45 gündür kuru öksürüğü var bir hafta önce gece bayağı öksürdü ve kusmayla sonuçlandı doktoru ciğerlerde birşey olmadığını söyledi brycalin ve alores şurup verdi 1o  gündür kullanıyoruz geceleri uyurken artık  öksürmüyor gün içinde kuru öksürüğü oluyor ne tavsiye edersiniz 
Teşekkürler 

Mesaj Tarihi: 29 Kas 2016 Saat 02:41
SAKIN o ilaclari kullanmayin..
Eski soru-cevaplari okuyun.

Mesajı Yazan: Nahres
Mesaj Tarihi: 29 Kas 2016 Saat 14:47
Kadir bey foruma bakıyorum ama bizim şikayetimize benzer birşey göremedim ne tavsiye edersiniz ne yapabiliriz hocam 

Mesaj Tarihi: 03 Ara 2016 Saat 11:29
Merhaba Kadir Bey öksürük tam geçiyor derken ilaçsız dün akşam kulağım ağrıyor diye ağlamaya başladı kızım.dolven verdim rahat uyusun diye.huzursuz uyudu üşüyorum deri sık sık,birde burnu gece su gibi aktı.bacak ağrısı olduğunu söyledi.şimdi beyaz burun akıntısı var.gece yine kulak ağrısı olcak sanırım.doktorlar bactrim yazmıyor desemde.illadin başladım.kulak ağrısı olunca sıcak havlu yap anne diyor.ağrısını hafifletiyor sanırım.ılık havlu zarar verir mi?ağrı olursa bactrim yok yerine eş değer ilaç var mı?kusura bakmayın çok yoruldum iki haftada hastalanıyor.Bu durum normal mi?kızım 98 cm,12,5 kg 43 aylık.kreşe gidiyor ikinci senesi.

Mesaj Tarihi: 03 Ara 2016 Saat 11:34
Ateş yok dilde pas yok.sık kulak ağrısı ve öksürük rahatsız ediyor Üzülüyorum

Mesaj Tarihi: 03 Ara 2016 Saat 18:33
Hemen Iliadin DAMLA baslayin...... Gunde:2x2'ser damla, her iki burun deligine damlatin. Her bir tarafa, sirt ustu yatar vaziyette, damlattiktan sonra, basini o tarafa cevirip, 1-2 dakika bekleyip, obur tarafa damlatin.
3 gunden sonra; Serum Fiz ile (1 hafta) devam edin.

Mesaj Tarihi: 03 Ara 2016 Saat 18:56
Teşeekkür ederim Kadir Bey şimdi sağ gözünden iri yumuşak çapak akmaya başladı.sildim bir süre sonra tekrar aktı.Sanırım mikrop kaptı.önereceğiniz bir damla var mı?Uyudu şimdi burnu tıkalı yine kulağım demeye başladı.

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2016 Saat 03:57
Tobrased, bulamazsaniz; Tobrex damla kullanin.

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2016 Saat 20:17
İyi akşamlar hocam bu sabah iki gözü çapaklıydı.damla bulduk.sadece bir damla sıktım.kaç günce kaçar dama kullanmalıyım?çapak akmıyor şu an ama hala var.

Mesaj Tarihi: 05 Ara 2016 Saat 18:59
Gunde;4x1 er damla, 5-7 gun..
Ilacin icini okuyun..

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2016 Saat 22:20
Merhaba Kadir bey gözü düzeldi kızımın.fakat öksürük iki gündür daha da arttı.önceden gece ve sabah öksürüyordu şimdi gündüz de balgamlı ve sık öksürüyor.agzı açık uyumaya başladı.limon bal,serumfizyoloji devam ediyoruz.geçmiyor çalıştığım için sürekli rapor alamıyorum kızımda kreşte.ciğerlerini dinletmek mi gerek?yazılarınızı okuyorum fakat ciğerlerine iner diye korkuyorum.balgam Boğaz'ı tıkamış gibi

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2016 Saat 22:22
Gözü için önerdiğiniz ilaç işe yaradı teşekkür ediyorum.

Mesaj Tarihi: 08 Ara 2016 Saat 07:13
Oksuruk ile ilgili makaleleri okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat