Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İnek sütü alerjisi-kanlı kaka

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=54844
Tarih: 08 Eki 2025 Saat 13:57

Konu: İnek sütü alerjisi-kanlı kaka
Mesajı Yazan: ozlemgungormez
Konu: İnek sütü alerjisi-kanlı kaka
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2016 Saat 19:40
Merhaba Hocam.
5.5 aylık kızım var, doğumundan 1 hafta sonradan itibaren her gün kusmaya başladı. ilk 3 ay kilo alımı 1000 gr civarı oldugu için doktoru yenidoğan fazla beslenmesi olarak iletti. İdrar , gaita tahlili normal cıktı. 4. ay 400 gr düşünce mama tavsiye etti. Mama kullanmamakta direndim, 4aylık iken ishal basladı,kusma bitti. ishal bir süre geçmeyince tahlillere basladım, bol lokosit, eritrosit,5-6 entamoeba benzeri hücreler cıktı. 1 ay boyunca 80 gr aldı, boyu 1cm uzadı. doktoru amipli dizanteri, flgyl kullanılmalı dedi. kızım surup içmiyor, tatlandırıcılı bir sey alınca aglıyor, kusuyor.
Akabinde netten arastırırken alerji ile amipin karıstırıldıgını okudum. alerji için tahlil yaptırdım. deri testi negatif, entamoeba hist. adezin antijeni negatif, rotavirüs antijeni negatif, enterik anenovirus negatif. mukuslu, kanlı, lokositli kaka var. Cocuk alerji ve cocuk gastroentologuna gitmeye basladım.2 haftadır süt ürünü diyetine 1 haftadır yumurta, kuruyemiş, dana eti ekledim. Son ay 250 gr aldı, 2cm uzadı. Hareketliliği yerinde, ishal günde 15 kez iken de hareketli idi, Şu an 6 kez kaka yapıyor.Ama Hala en az 1 kakası kanlı, diğerleri de mukuslu.Bu konuda ne yapmam gerek.
Teşekkür ederim.

-------------
özlem

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2016 Saat 03:49
EGER; simdiki kilosu, 7,3kg'dan fazla ise, ilk doktorunu dinle.. Gerisi sarlatan guruhu, maksatlari sizi yolmak..
Bebekler bu sekilde; her ay 1 kilo alirlarsa, arkadan bir duraklama devresi gelir.
Bu konuyu cok isledik... Son 1 haftalik gelen sorulari ve cevaplari okuyun, nasil kaziklamaya calistiklarini anlarsiniz. Niye ilk doktorun sozunden ciktiniz ki!!!

Mesaj Tarihi: 29 Kas 2016 Saat 10:24
HHocam  doğum kilosu 2975. 1. Ay 4000. 2.ay 5100. 3. Ay 5900. 4.ay 6350. 5.ay 6650. Şimdi 6 aya 1 hafta var 7000. Ayın ara ölçülerinde ishali yoğun olduğu dönemde 4 haftada 80 gr almıştı sonra ayı 300gr ile kapattı.  Şu an boyu 66.5 cm
Kanlı kaka devam ettiği için her hafta gaita ve entamoeba tahlili yaptırıyorum. diyete de devam ediyorum
Kanlı kakayi nasıl çözerim sastim
Geçen haftaki gaita fekal kalprotektin 83.  e. histolytica /dıspar pozitif (bi önceki hafta negatifti) gaita kanlı mukuslu 20-25 lökosit 25-30 eritrosit. 3-4 entamoeba  (bi önceki hafta 5-6 lökosit eritrosit vardı.  entamoeba yoktu
Kan tahlili PLT 462. wbc 10.10 hgb 12.60 hct 38.10

-------------
özlem

Mesaj Tarihi: 30 Kas 2016 Saat 01:07
Benim verdigim olculer; 3,5kg dogmus bebekler icindi.. Sizinkisi, 2975gram dogduguna gore baya asiri beslenmesi var.. O aptala bir sorun bakalim; maden cocuk hasta(!) niye bu kadar fazladan kilo alabilmis??
Hicbir tahlil yaptirmayin, hicbir ilac kullanmayin, hicbir doktora da gitmeyin. O gordukleriniz "kan" degil, kristal, kakali bezi biraz bekletin kayboldugunu goreceksiniz.
Size attiklari kaziklari butun halka atiyorlar... Bu iste cok para var cok!!!

Mesaj Tarihi: 01 Ara 2016 Saat 19:33
Hocam cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim . 
Şimdiye kadar epey tahlil test yaptırdım zaten.
Sizin cevabınızdan sonra beslenme aralarını açtım 
Kaka sayısı 6dan 3e düştü.  ancak yine kakada kan devam ediyor
Bahsettiğiniz gibi beze sonradan da baktım.  Kan görüntüsünde azalma var ancak yine bezde kalan kanlar da var. 
Ne kadar süre sonra kanın geçmesi gerekli veya geçmemesi durumu bebek bağırsakları açısından endiselenecek bir durum mudur .  emzirmeye devam etmek istiyorum ama kan gördükçe endişeleniyorum. değerli görüşünüz için teşekkürler. 

-------------
özlem

Mesajı Yazan: smyaman
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2016 Saat 23:14
BiZde de hala ufak kan var hocam henuz neden gecmiyor anlayamiyorum.kristalse neden her bebekte olmuyorda bizde oluyor.

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2016 Saat 01:02
Asiri beslenenlerde olur.
1- Takmayin kafaniza..
2- Yada; beslenmesi daha da azaltin. Hangisi isinize geliyorsa.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat