Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

MENENJİT ŞÜPHESİ

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İç Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=54945
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 13:42


Konu: MENENJİT ŞÜPHESİ
Mesajı Yazan: bebesel
Konu: MENENJİT ŞÜPHESİ
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2016 Saat 18:39

Sayın Hocam

Bizim 4,5 yasında bir kızımız var. Bu sabah ense ağrısı ve baş dönmesiyle uyandı.  Doktora götürdük. Menenjit korkusuyla muayene etti. Korktuğum gibi değil dedi. Boğaz enfeksiyonu olmuş. Bize AMOKLAVİN verdi. Biz antibiyotik kullanmak istemediğimizi söyleyince enfeksiyonun kulağa, ciğere , beyne ulaşabileceğini söyledi. Biz kan tahlili istedik. Sonuçlar aşağıdaki gibi çıkınca sizinle tartışırdım ama CRP değeri çok yüksek çıkmadı dedi. Yinede insiyatif sizin dedi. Kansızlık için demir kullanmak gerekiyor dedi. Birde SALUE 100ml önerdi. Hocam lütfen bizi aydınlatırmısınız? Çok korktuk.  Şimdiden çok teşekkür ederiz. İ yi ki varsınız.

Saygılarımla…

Değerler:

CRP-C  0,8

WBC   11,2

HGB  10,7

HCT  32,8




Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2016 Saat 21:21
Goruyorsunuz; Bu doktorlardaki Cahilligin sonsuzlugu, uzaydan daha derin..
1- WBC: 11,2 yani kesinlikle degil Menenjit, Antibiyotik gerekecek bir durum dahi yok..
2- Menenjitli bir cocuk, doktora kucakta gider.... Yuruyerek degil!!!
Ense sertligi; ense dokusunun sertligi degildir.. Basini one egememe durumudur. Yani oturamaz, ellerini arkaya destek yapar, dizini cenesine degdiremez.
3- CRP, sadece antibiyotik gereken durumlarda degil, hucre yikimi olan her durumda yuksektir.. Kitap okumadiklarindan, sadece medrese tahsili gibi hoca dinleyen mollalar olduklarindan bunlari bilemezler.
Cocuklarin kan degerleri eriskinlerden farklidir. HGB:10,7g/dL, olmasi gereken HGB:11,5g/dL'den dusuktur ama sadece etli gidalarin arttirilmasi ile duzelir..Eger; HGB:10g/dL'nin altinda olsa idi Demir gerekirdi.
Ayrica, bu dusukluk enfeksiyon nedeni ile de olmus olabilir.. O yuzden, atesli devresi gectikten, 3 gun sonra, tekrar bir Kan Sayimi yaptirin..


Mesajı Yazan: bebesel
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2016 Saat 21:49
Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. O zaman antibiyotikte kullanmayalım değil mi hocam?
Birde hala ensesini tutup ağrıyor diyor. Zıplamayı çok sever. Zıplarken bıraktı "off ağrıyor" dedi. Üşütme yada geçici bir durum olsa gerek değil mi?
Hakkınızı helal edin hocam. Hakikatten hiç güven duymuyoruz buradaki doktorlara.  Çok korkuyoruz çocuklar hasta olduğunda...Çünkü araştırma bile yapmadan sürekli aynı şeyleri tekrar edip aynı ilaçlarla bizleri oyalıyorlar. Çok sıkıldım. 

Çok teşekkür ederiz ilginize...


Mesajı Yazan: bebesel
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2016 Saat 21:51
Özür dilerim farketmemişim. Antibiyotik kullanmıyoruz anladım;)


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2016 Saat 21:55
Aynen!! Ense agrisi devam ediyorsa, biraz masaj yapip, utude isitilmis sicak havlu koyun.
Cok agri olursa, gunde;3x1 Dolven surup verin.


Mesajı Yazan: bebesel
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2016 Saat 22:39
Çok sağolun hocam.İyiki varsınız:)


Mesajı Yazan: bebesel
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2016 Saat 19:26
Hocam iyi akşamlar

Sizi tekrar rahatsız ediyorum ama kızımın ağrıyor dediği yerde yani tam ense kökünde garıp bir şişlik var. El ile hafif masaj yaparken farkettim. Sonra kendimde ve diğer çoçuklarımda da kontrol ettim. Sadece bu kızımda var. Kemik çıkıntısı yada bir beze...anlayamadım açıkçası ama genel tanımıyla bir şişlik. Endişelenmelimiyim? Yada izlemem gereken bir yol yada yöntem varmı? Yada tehlikeli mi değil mi nasıl anlayabilirim?

Şimdiden çok teşekkür eder saygılarımı sunarım...




Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2016 Saat 03:01
Resim gonderebilirmisiniz/
Ben Cuma gununden itibaren, 1 hafta yokum..


Mesajı Yazan: bebesel
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2016 Saat 13:33
Hocam dışarıdan belli olmuyor. kafasını öne eğdiğinde elle kontrol edildiğinde anlaşılabiliyor. bizi yönlendirebileceğiniz  bir bölüm var mı?


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2016 Saat 20:11
Siz genede resim cekin, ellediginiz yeri parmaginiz ile isaretleyin.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat