Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Rota virüs

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=54952
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 14:25

Konu: Rota virüs
Mesajı Yazan: Aslı
Konu: Rota virüs
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2016 Saat 16:40
Kadir bey merhaba, 4 aylik oglumun bugün doktor kontrolü vardı.muayenede kakasını yaptı ve doktor kakasını hiç beğenmediğini söyleyerek gaita tahliline gönderdi. Sonuç rota virüs antijen pozitif yaziyo. Ayrıca sarı yeşil mukuslu  kaka ve bol lokosit hücresi  görüldü yaziyor.zaten aşırı gazlı bi bebek sürekli karnından sesler geliyo..son bi haftadır hep agliyo.her tarafını çizdi kanattı özellikle kafasını ..bağırsakları iyi durumda değil dedi.
Rota asisini 18 kasımda yaptırdım. Oğlum 12 ağustos doğumlu 3 ayı biraz geçmişti yaptırdığımızda.zaten doktor gerek olmadığını söylemişti ama ben sizin tavsiyenizle yaptırdım. Aşı. Sonrası olabiliyor bazen dedi .çok uzattım.neyse sonuç olarak maflor saşe ve debridat verdi.5 gün sonrada kontrole gelin dedi .kafam karıştı .ne yapayım yardım edin nolur.birde ikinci dozu yaptırmayın boşuna dedi.cildine de atopik dermatit teşhisi koydu.advantan  verdi birde kortizonlu krem aama onu çok sürme dedi.ilaçları kullanayım mı ne yapayim.nasıl kullanicağımı da bilmiyorum.anne sütü veriyorum sadece neyin içine koyup nasıl vericem.nolur yardım edin.başka yapmam gereken şeyler varmı. Oğlum çok huzursuz sürekli ıkiniyo agliyo.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2016 Saat 16:43
Birde 4 saat arayla meme ver dedi.kilosu 8.5 çünkü .boyu da 63 cm..ama çok sıkıntılı olduğu için bazen 2 saatte bir emzirmek zorunda kalıyorum. Gerçi daha çok gaz oluyo ama başka türlü durmuyo.kafasındaki konakta azaldı ama hala geçmedi .ayrıca kremleri kafasına da ince tabaka sürmemi söyledi. 

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2016 Saat 16:44
Çok uzun oldu ama nolur bana yardım edin. Doktorlara hiç güvenim yok..sizde olmasanız  ne yaparım bilmem.

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2016 Saat 18:49
Kadir bey oğlum sürekli agliyo..eski maillere baktığımda önemli olan kusma demissiniz.oğlum kusuyo evet ama ben bunu hep aşırı beslenmeye baglamistim ..çünkü 4 saat bekleyemiyoruz en fazla 3 saat bazen 2 saat arayla emziriyorum.çünkü durmuyo sürekli agliyo.

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2016 Saat 19:49
Kadır bey bu saate kadar 5 kez kaka yapti bu arada.çok korkuyorum.tehlikeli bi hastalık demistiniz

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2016 Saat 20:23
O kadar asiri beslemissinizki, cocuk; 8 aylik cesametine gelmis. Bunlarda tabiiki, kaka bozuk olur, kusmalarda olur...
Hastalik kakasi (ishali) ve/veya hastalik kusmasi olsa, birakin 8 kiloyu , 4 ayligin kilosu olan;6,800 gramin da altinda olurdu.. O doktora bir sorun bakalim, hem hasta, hem 8,5 kilo nasil olunuyormus???
Tehlikeli bir durum filan yok, Rotavirus enfeksiyonu da, asiya bagli olan bir durum.. Rotavirus asisi CANLI bir asi oldugundan su anda, barsak cidarlarinda Rotavirus virusleri cogalmakla ve bagisiklik olusturmakla mesguller.
Ikinci dozu mutlaka yaptirin..
Artik; Turkiye'deki doktorlarin cahillikleri beni hic sasirtmiyor.. Bunlarin hocalari da boyle cahildi..

Hicbir sikayeti olmayan bir cocugu; NASILDA, hasta pozisyonuna sokup, size bir suru masraf yaptirdilar!!! Helal olsun dogrusu..
Sahtekarlik; en iyi pirim yapan ihtisas dali oldu!!!

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2016 Saat 20:50
Kadir bey çok haklısınız...ama bu huysuzlukta aşırı beslenmeden mi.ne yapmam gerekiyo peki.hiçbi  şekilde durduramiyoruz.10 dk dan fazla emzirmiycrm .4  saatte bir mı emzireyim.gaz olayının bu aylarda geçmesi gerekirmiş. Hep kivraniyo oğlum uyku yok sürekli ıkiniyo ..sesler geliyo karnından. .ilaçları kullanmıyorum o zaman.kremleri süreyim mi peki..

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2016 Saat 20:51
Her tarafını yırttı artık ıkınırken eldivenleri cikaramadik bile hala..nolur bana.bi yol  gösterin. 

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2016 Saat 21:06
Butun sikayetleri; asiri beslenmesinden..
Birde yasina uygun beslemedi iseniz; ek gidalar verildi ise, bu durum gorulebilir.
BUTUN ek gida(?)lari kesin, Maflor'u kullanin..
VE, az besleyin. Hatta anne sutu harici hicbir sey vermeyin.

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2016 Saat 21:14
Kadir bey sadece anne sütu ile besleniyor hiçbişey  vermedim inanın. Sadece 4 saat arayla olmuyo .bazen 2 saat bazen 3 saat..maflor ü nasıl kullanicam peki..

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2016 Saat 21:17
Birde yüzüne ve kafasına o kremleri kullanabilirmiyim.yoksa eloconmu alayım. .maflor saşe yi nereye döküp kullanicam.sütü sağıp biberona içinemi  dökelim. Hepsini dokucemmi.bi de ne kadar süre ile kullaaa yim. 

Mesaj Tarihi: 08 Ara 2016 Saat 05:07
Kadir bey maflor un damlası da varmis onu kullansam olurmu.saşe yi yarım şekilde sagdiğım süte döküp versem olurmu.ne Kadar süt sagmaliyim.birde kafada ki konak hala duruyo ama artık kabuklanma değilde pul pul duruyo.coresatin ı kafasınada  sür dedi doktor .siz ne dersiniz 

Mesaj Tarihi: 08 Ara 2016 Saat 07:20
Damlasini dogrudan agizina damlatin en iyi yoldur. Ilacin icinde hepsi yazili..

Mesaj Tarihi: 08 Ara 2016 Saat 07:22
Damlanın adı  da maflor mu..peki kremler hakkında ne düşünüyorsunuz. Kafasinada surulurmü 

Mesaj Tarihi: 08 Ara 2016 Saat 19:24
EGER, Konak dokuntuleri cok sert ve kalin ise, banyodan evvel surebilirsiniz..

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2016 Saat 04:24
Kafadındaki dokuntuler pul  pul kadir bey epey inceldiği yani .çünkü her banyodan evvel yağlayıp taradik. .fakat yuzunde çok sert kabuk gibi dokuntuler var.iki yanakta kıpkırmızı. Atopik dermatit dedı doktor ne kadar doğru bilmem. Coresatinı bi kez ince tabaka sürdüm. Bundan sonra advantan la devam edeyim. Mı. Başka bişey önerirmisiniz. Hakkınızı helal edin çok vaktinizi aldım. 
Bu arada maflor u  damlası da maflor saşe kadar etkili olur mu .

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2016 Saat 08:24
1- Maflor'un her sekli, etkili olur.
2- Yuzune  Oxyd'e Zinc ihtiva eden, pisik kremlerinden birini surun.
3- SERIN tutun.. Terletmeyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat