Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Düşme ve tomografi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=54978
Tarih: 12 Eki 2025 Saat 13:37

Konu: Düşme ve tomografi
Mesajı Yazan: sese
Konu: Düşme ve tomografi
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2016 Saat 22:00
Kadir bey merhaba,
Dokuz yaşındaki oğlum bir ay kadar önce okulda düşüp başını duvara vurdu. Baş dönmesi, mide bulantısı, uykuya eğilim vardı, telaşla hastaneye götürdük, yolda bir kez kustu. Tomografi sonucunda doktor sorun olmadığını, kusmalar tekrarlarsa vs tomografiyi tekrarlayacağını söyledi. Düştükten sonra oğlumun hafızasında tuhaflık fark etmiştim, nasıl düştüğünü hatırlamıyordu, tomografiden yarım saat sonra da tomografiye girdiğini falan hatırlamadı. Bunları doktora söylediğimde normal olduğu cevabını aldım. Şimdi oğluma sorduğumda o günü hatırlamak istemediğini söyleyip konuyu kapatmamı istiyor. Görünürde bir sorun yok ama içim hiç rahat değil, olayları hatırlamaması, kafasını çok sert vurmuş olması...Görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum, yapmamız gereken bir şey var mı?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2016 Saat 23:47
Dusme oldugunda, hemen cekilen Tomografi tamamen "DUYGUSALDIR"... Sadece hastaneye para,
doktora prim veya Performans kazandirir.. Zamanla; "Norolojik araz" CIKARSA, Tomografi o zaman cekilir.
Siz bu sekilde doktorlarin onunde "acik" verirseniz, hassasiyetinizi belli ederseniz, daha cok gol yersiniz..
Benim yazdiklarimi okuyun. 24 saat sonra, ne "kafa Travmasindan" bahs edilir, nede Tomografi dahil hic
bir test, tahlil yapilmaz. Gene insafli imis; MR istememis..

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2016 Saat 00:14
Devlet hastanesine gitmiştik gerçi ama dediklerinizde haklısınız. Peki hafızada problem olması normal miydi sizce ve biz bu olayı atlattık diye düşünebilir miyiz?

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2016 Saat 03:51
O gunlere veya daha eskilere ait, baska sualler sorun bakalim ne cevap verecek!!!
Sizinle dalga geciyor..

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2016 Saat 15:09
Çok teşekkür ederim, son bir şey daha sormak istiyorum. Tomografiye bakan doktor sinüziti olduğunu söyledi bir de, sinüzit tomografide görülüyor mu kadir bey? Çok cahilce bir soru oldu belki de :(

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2016 Saat 18:18
Gorulur. Sikayeti(bas agrilari) varsa, sirt ustu yatar vaziyette ve hatta basi arkaya sarkar vaziyette,
gunde:2x2'ser  damla Iliadin damlatin.(5gun)
Eski yazilari okuyun.
Birazdan yola cikiyorum 1 hafta yokum..

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2016 Saat 19:32
Çok teşekkür ederim, iyi yolculuklar

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat