Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Geçmeyen hastalık !!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55037
Tarih: 09 Eyl 2025 Saat 16:31

Konu: Geçmeyen hastalık !!
Mesajı Yazan: defnelisa
Konu: Geçmeyen hastalık !!
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2016 Saat 18:57
Hocam merhaba 
Kızım 4 yaşında 17 kg 107 cm bu sene kreşe başladı. Yaklaşık 2.5 aydır dönüşümlü olarak boğaz ağrısı, 1-2 kere ishal ateş burun akıntısı hiççç geçmeyen öksürük ve öksürük yüzünden kusma...İlaç kullanmadık bal -limon , serum fiz. cold mix illiadin  
Geçtiğimiz hafta cumartesi karın ağrısı başladı ve pazartesi karın ağrısıyla beraber ateş salı günü doktora gittik idrar tahlilinde nitrit pozitif çıktı ve 3 gün zimaks günde 2 kere 3/4 ölçek kullandıkve öksürük için zyrtec. Bu arad ateş 39-40 ve ağzında koku .Dayanamayıp dün tekrar doktora gittik. Bademciğinde beyazlık vardı bu yüzden novasef 1giğne verdi 4 tane .
2 tanesini yaptırdık dozu 750 mg. Öksürük hala var ateş yok diğerlerini yaptıralımmı bacağı çok ağrıyor iğne yüzünden.
Nerde yanlış yapıyoruz neden kurtulamıyoruz bu hastalıktan?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2016 Saat 19:29
Kan sayimina bir bakin.... Lokosit(WBC) degeri 17'den dusuk ise, iyi bir kazik yemissiniz demektir..
ayrica da; agizdan ilac alabilen bir cocukta, IGNE, ne oluyor!!!
Belliki Grip geciriyor, Antibiyotik etki etmez; ates ve/veya oksuruk devam eder..
Krese basladigi icin, ilk 2 seneniz(kisiniz) bu seklide ates ve oksuruk ile devamli hastalikli gececek..

Idrar tahlilini baska yerde yaptirin, ben o idrarda; Nitrit:(+) olduguna da pek inanmiyorum.. Bunda bile
sahtekarlik yapmis olabilirler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat