Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

geçmeyen stafilokok

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55161
Tarih: 01 Ağu 2025 Saat 00:49

Konu: geçmeyen stafilokok
Mesajı Yazan: kıvanç
Konu: geçmeyen stafilokok
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2016 Saat 00:20

Hocam 2 yıl önce başladı bu hastalık.oğlum 6+ yaşında sizin stafilokok teşhisinizle baticon ile silip thiocilline ile tedavi ediyordum yazın azalıyor kışı hep bu halde, hergün yıkamaya çalışıyorum ve çamaşırlarını kızgın ütüyle ütülüyorum ama tamamen yok olmuyor.ilacı uyurken sürüyorum reddediyor çünkü.Oğlum birazda tombul popolu ve heryeri terleyen bir çocuk sıcağı ve giyinmeyide hiç sevmez.Hiçbirşey kullanmadan dıştan kızarıyor bazıları sıcak oluyor ,sertleşiyor uç veriyor sönüyor etrafında tekrar çıkıyor.Bunun başka bir çaresi varmı?
Dr.Sırrı Bektaş var yakınlarımda çok pahalı ama gözle görmek gerekirse götüreyim mi?
Emeğinize sağlık.

-------------
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2016 Saat 03:34
Bir Universite Hastanesinin Cocuk kliniginde gorulmesi iyi olur..
Bu kadar uzun surdugune gore, 1-2 seye bakilmasi gerekir.
1- Kultur yapilmasi ve o Stafilokok'a uygun Antibiyotik secilmesi..
2- Kompleman eksikligi veya, Immun Globulinlerinde bir eksiklik varmi? Bakilmasi iyi olur.

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2017 Saat 19:31
   Hocam merhabalar .
Bu zaman zarfında 10 gün düzenli thiociline kullandım artık kızarık, aşırı sert çıkmıyor ufak tefek çıkıyor kültür yapacak kadar oluşum olmadığı için yapılamadı diğer testleri yaptırdım değerlendirmenizi rica ediyorum?

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2017 Saat 11:21
hocam sorum arada kalmış .istediğiniz tahlilleri yaptırdım sonuçları değerlendirirmisiniz?

-------------

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2017 Saat 19:40
Tahlillerde onemli bir durum yok.. Sadece PLT degerinin yuksek olmasi, hastaligin gectigini ve "kemik iligi
baskisinin"  kalktigini gosteriyor.. Devam edin. Iyilestikten sonrada, 1 hafta kadar, gunde:2x1 surun.
Altina "kumas bez" kullanmayin.. Kullaniyorsaniz, iyice kaynar suda tutup, utu yaptiktan sonra kullanin..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat