Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Alerji ve grip

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55180
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 21:35

Konu: Alerji ve grip
Mesajı Yazan: sedauney
Konu: Alerji ve grip
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2016 Saat 16:21
Kadir Hocam merhaba,
Eski yazılarınızı, verdiğinizi tüm cevapları okumaya çalıştım ama şu soruma bir yanıt bulamadım. 2,5 yaşındaki oğlum bu yıl kreşe başladı ve hastalandı. Haftalarca iyileşmedi ve sonra dayanamayıp doktora gittik ve herkes gibi biz de antibiyotik kullanma, alerji ilacına başlama gibi hatalarda bulunduk. (İki kere birer hafta antibiyotik kullandım, öksürük şurubu ilk hafta levopront sonra sadece zyrtec) Ama bir çocuğun soğuk algınlığı mikrobunu diğer çocuklar iki üç haftada yenerken aylarca yenememesinin bir sebebi olmalı. Bana alerjik bünyeli çocuk açıklaması yapılıp, singulair verildi. Berbat bir ilaç, çocuğu canavara çevirdi, iki günde kestim. Ama alerjiyi baskılamazsak bu çocuk hep hasta olur, diğer çocuklar grip olur iki günde kalkar seninki aylarca yatar ya da ilerde astım olur diyen doktorun sözleri de kulaklarımda
Tavsiyelerinizi bekliyorum
Teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2016 Saat 20:23
Turk doktorlari; her oksuren cocuga; Allerji veya Astim derler...
"Allerjik bunyeli" demek:  Hayatinin ilk senelerinde, asiri steril bakilmis, hic mikroplarla karsilasmamis
cocuk demektir. Bu tip cocuklarda, Allerji ilaclarinin kullanimi veya antibiyotiklerin kullanimi durumu daha
kronik hale getirir.
Bu sebeple, evde abisi-ablasi olan kucuk kardesler, cok kucuk yaslarda bu mikroplarla karsilastigi icin,
onlar okulda daha az ve kisa hastalanirlar. Ayni sekilde; kucuk yaslarda sokaga salinan koylu bebelerinde
oldugu gibi; senelerce suren , "sumuklu" devre sonunda, mukemmel bagisikliklari gelisir.

Yapabileceginiz bir sey yok, bu hastaliklarla karsilasip, kendi antikorlari(bagisiklik maddeleri) olusana
kadar bekleyeceksiniz.

Mesajı Yazan: sedauney
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2016 Saat 15:54
Peki size açıkça sorsam, bu teori doğru olamaz mı? Bazı çocuklar alerjik bünyeli oldukları için üst solunum yolları hassas olur ve soğuk algınlığı mikrobuna daha kolay yakalanırlar. Hastalık çok uzun sürer, hatta iki hastalık arası o kadar yakındır ki hiç geçmiyormuş gibi gelir. Alerjik yürüyüş başladığında, baskınlanmazsa astım riski vardır.
Basit soğuk algınlığınlığının en azından bir hafta tam olarak geçmesi gerekmez mi?
Ben de sizi ve içgüdülerimi dinleyip önemsememek istemekle birlikte, astımla geçen çocukluğumu ve alerjik nezleyle geçen hayatımı düşünce gerçeklik payı olan bir yanı olabilir mi bu teorinin diye düşünüyorum. Alerji ilaçlarının kötü etkisi nedir sizce?
Teşekkürler
Bu
Bir

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2016 Saat 18:50
Allerjik bunye diye bir sey yoktur.
Bu "TERIM" daha ziyade, bebekliginde ve ilk 4 yas icinde; asiri steril/temiz bakilmis ve her ateslendiginde,
antibiyotik  kullanmis cocuklarda gorulen durumdur..
Bu sebeple, boyle cocuklarin bagisiklik sistemleri hic onceden boyle bir tecrubeleri olmadigi icin, 
hastaliklara bu sekilde asiri ve uzun  tepki verirler.
 Allerji ile Astim arasinda kurulmaya calisilan bag yanlistir.. Astim olacaksa, olur... Hic bir sekilde
onlenemez. Astim, bir gun aniden; "Astim Krizi" ile baslar ve o sekilde teshis konulur.. Oyle 2-3 gun
oksurdu diye Astim teshisi konmaz, sahtekarliktir.

Ayrica da; hakiki Astim hastaligi hayat boyu devam eder. Turkiye'de teshis edilen Astimlilar gibi, 7
yasindan sonra iyilesmezler.. Iyilesenlerin TAMAMI; yanlis teshis ve acemi doktor kurbanlaridir..
Ayni sekilde; Astim olmayacak bir sahsa, ne kadar kotu ( ve yanlis) tedaviler verseniz; Astim
yaratamazsiniz.

Eger, sizin Astim sikayetleri simdi olmuyorsa, sizde zamaninda kaziklanmissiniz demektir.
Eylul ayindaki  mailleri okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat