Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kulak hk.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55302
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 22:48

Konu: Kulak hk.
Mesajı Yazan: kırçiçeğim
Konu: Kulak hk.
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2017 Saat 16:10
Hocam 5 yaşındaki kızım gece huzursuzdu kulağım kaşınıyor dedi uyanarak baktım kulağına ışıkla herhangi bir sıvı akması yoktu. Bir süre sonra ağrıyor demeye başladı hemen iliadin pediatrik damlamız vardı ve uyguladım aradan yarım saat sonra uyudu. Sabah uyandığında yine kulağım ağrıyor dedi ve yeniden iliadin uyguladım. Kulağının içine baktığımda açık sarı akıntı olmuştu ve kulağın içibe temas etmeden temizledim. Eczaneden ibufen aldım eğer gece çok şiddetlenirse bulunsun diye. Kulağımın ağrısı biraz geçti diyor takip ediyorum doktora göstermedim hemen orta kulak iltabı diyip antibiyotik verecek. Ateşimiz yok ağrımızda azalma var grip değiliz ama burnunu geriye doğru çekiyor akıcı bir şey yok burnunda. Bu durumda bactrim kullanmaya gerek var mı ? İliadin 3 gün süreyle kullanıp geçmezse 2 gün ara verip yeniden başlamam gerek sanırım ? yapacağım başka bir şey varmı siz ne tavsiye edersiniz.? Akan kulak kiri sıvı halde değildi yapışkan hamur yumuşaklığındaydı kulak zarı delinmiş olabilir mi ? Aksi bir durum yok tu çünkü size belirtmek istedim teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2017 Saat 20:54
Kulak zari delinse; "su seklinde" akinti olurdu..
Bu gordugunuz, Orta kulak boslugu icinde, basinc artmasi ile bombelesen  kulak zarinin ittigi "kulak kiri"
dir..
Iliadin damla'ya devam.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat