Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tahlil sonuclari

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55392
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 11:11

Konu: Tahlil sonuclari
Mesajı Yazan: NehirDefne34
Konu: Tahlil sonuclari
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2017 Saat 21:38
Doktor bey kizim 11.5 aylık 9 kilo boyu 73 bir hafta önce 5 gun ateşlendi grip geçirdi ilaç vermedim geçti şükür hastalıktan uç gun sonra doktorumuz bir yas değerlerine bakalım deri kan testi yaptı sonuçları rica etsem yorumlarmışsınız
Folat <20
B12. 176
Crp 3.11
D3 26
Wbc 11.21
Hgb 9.3
Hct 30.5
Mcv 64.2
Mch 19.6
Mchc 30.5
Plt 964
Mono 1.03

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2017 Saat 08:13
Sadece; her atesli enfeksiyondan sonra olan "Kan tablosu"...
Bakalim doktorunuz ne diyecek!!!  Anemisi var, veya Losemi suphesi var derse, sahtekarligin zirvesinde bir soytari demektir..
ZIRA:
1-  WBC:11,21 olmasi,(yani dusuk olmasi) Viral enfeksiyonun kemik iligine yaptigi baskiyi gosterir..
2-  Bunun sonucunda, Demir dolasimdan cekildigi icin, yeni yapilan Eritrositler, Hemoglobinden fakir
imal edilirler ve bunun sonucunda, HGB: 9,3g/dL gibi dusuk bir degerde olur. Ancak, enfeksiyon
gectikten sonra, (Eritrositlerin omru, 120 gun oldugundan) yeni eritrositlerde Hemoglobin yuksek
degerde olacak ve HGB degeri de normale gelecek..
3- Viral enfeksiyonun etkisi gectiginde, ilk olarak, Trombositlerin imalati cok hizlanir ve PLT degeri
anormal yuksek cikar. Buda, 1-2 haftada normale gelir.

Bu konu ile ilgili eski mailleri okuyun ve SAKIN tuzaklara dusmeyin...
Zaten bu kadar sik ve palavradan tahlil istenmesi, hep bu alavera-dalavere ile "bulanik suda balik
avlamak" icindir.

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2017 Saat 09:00
Kansızlık olduğunu acil olarak kan surun verdi b12 içinde her ay iğne olması gerektiğini söyledi bende degerler inişli çıkışlı olunca tedirgin oldum

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2017 Saat 09:07
Sonuçta yazmayı unutmuşum Demir serum 20 Demir bağlama kapasite 478 bunlar bisey ifade ederim cok tesekkurler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2017 Saat 09:15
Anlattigim gibi!!!  Okumadinizmi???
Hepsi gecirilen enfeksiyona bagli..
Demir&Demir baglama testi, Ferritin gibi testler, ASLA atesli hastaliklar esnasinda bakilmaz..
AMA; niyet baska!!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat