|
Merhaba Benal Hanım...
Öncelikle bende size"teşekkür"etmek istiyorum.Sorularımızı sabırla yanıtladığınız için...
Benim kızım şuan 6.5 aylık olacak,Ek gıdalara 4.aya girer girmez başladık,kilosu düşük olduğu için(doktorumuz sütlü pirinçli mama ile başlattı)Çok iştahsız bir bebek püreleride,mamayıda,çorbalarıda yemek istemiyor,hala oyunla veriyorum azar azar(çorbayı ve muhallebiyi katı yemeyi seviyor) ne zaman daha iri delikli tel süzgeçe geçmeliyim...şuanki düzenimiz...
Sabah:6 da anne sütü
9:30 da kahvaltı(aptamil 2 içine,kahvaltı karışımı,labne peynir ve pekmez
11:00 de armut püresi bazende kayısı marmelatı
13:30 da çorba
16:00 muz (yoğurdu sevmedi,bende bir süre ara vermeye karar verdim)
20:00 sütlü pirinçli mama aralarda emzirmeye devam ediyorum çünkü ek gıda psikolojismi bilmiyorum memede uyumak istiyor ve emmek istiyor.
Yeni başlangıç için yeterlimi? iştahsız bir bebek için...
Ayrıca ek gıdaya başladığımızdan beri kızım kabız,5 günü buluyor bazen,ne zaman düzene girer acaba,bu durum normalmi 2 ay oldu...
Son olarakta bebeğimi gece 2-3 saatte emziriyorum (doğum kilosu 3.530(3.330 e düşmüştü ve ilk 3 hafta kilo almamıştı)boy:47 cm idi...Şuan 7.060gr boy 68 cm normalmi?emzirme aralığı yeterlimi?
Not:Benal hanım,az evvel yoğurdu tekrar denedim ve yer yemez çene bölgesi anında kızarmaya başladı...İnek sütü alerjisi(daha önce verdiğimde de olmuştu ama başka şeylerde denediğim için hangisinden kaynaklandığını anlayamamıştım) olabilirmi?Bu durumda aptamil 2 ile yapmammı gerekiyor.
Sabrınız,anlayışınız için "SONSUZ TEŞEKKÜRLER"
|