Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

iştahsızlık ve aşı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=5561
Tarih: 08 Eki 2025 Saat 18:49

Konu: iştahsızlık ve aşı
Mesajı Yazan: edeede
Konu: iştahsızlık ve aşı
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2008 Saat 11:11

merhaba Benal Hanım,

kızım şu an 9 ay 20 günlük,
1. iştahı eskisi gibi geğil,sabah kahvaltısında sadece meyve yiyor,öğle yemeği yarım su bardağı civarında yiyor,ikindi öğünü(yoğurt)kalkmış durumda...en iyi yatmadan önce muhallebi yiyor...gündüz yemeklerin üzerine emziriyorum.gecede 2 defa.şu an altta 2 diş var,diğerleri gelmek üzere...ben bu durumu dişe bağlıyorum ama acaba beslenmesinde bir yanlış mı yapıyorum,değerlendirirseniz sevinirim,
2. 1 yaşında kkk ve su çiçeği aşımız var,bu kkk aşısı sağlık ocağındaki ile doktorun vuracağı aynı aşımıdır,yoksa karma aşı gibi bir fark söz konusumudur.ayrıca internetten araştırmama rağmen bulamadım,her iki aşının ortalama fiyatı hakkında bir bilginiz var mı?
 CEVAPLARINIZ İÇN ÇOK TEŞEKKÜRLER..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2008 Saat 12:52
Merhaba...
1. İştah 6-12 ay arasında oldukça azalır. Bu doğal bir gelişim sürecidir. yemekelrin üzerine emzirriseniz ek besinleri sürekli reddeder. Sonrasında anne sütü geleceğini bilir. Az da yese emzirmeyin. İki saat geçsin sonra emzirin.
2.Kızamık kabakulak kızamıkçık aşılarının karmasıdır. Fiyatını bilmiyorum. Sağlık ocaklarında bu aşı yapılıyor mu? Emin değilim. Sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat