Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

1 hafta arayla ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55684
Tarih: 11 Ağu 2025 Saat 15:55


Konu: 1 hafta arayla ateş
Mesajı Yazan: sevcan
Konu: 1 hafta arayla ateş
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2017 Saat 23:30

Kadir hocam,

 

7 yaşındaki kızım 16 Ocakta ateşlendi, boğaz acısı fazlaydı. Ateşi 20 Ocakta kendiliğinden geçti. O sırada Lökosit 10.3 normal çıkmıştı. (Ama lenfosit % 17.1 düşük diye çıkmıştı). Bu ateşli dönemi hiç ilaç kullanmadan atlattık.

 

Kızım 28 Ocakta yeniden ateşlendi. 39.5 ateşi oldu. Bu kez boğaz acısı yok. 1 kez ateş düşürücü ile ateşi bu akşama kadar çok iyiydi. Ama bu akşam yine ateşlendi. Bu kadar kısa süre içinde bu kadar sık aralıkla ateş normal mi hocam? 16 Ocakta başlayan ateşli dönemde kan tahlilinde bir anormallik yok gibiydi. Trombosit falan da normaldi. 1 hafta arayla ateşlenince ben  çok endişelendim hocam. Durumumuz normal mi? 19 Ocakta yaptırdığımız kan tahlilini belki görmek istersiniz diye yolluyorum:  http://i.hizliresim.com/Wgj1jY.jpg

  

 Kızımın hapşuruğu falan yok ama öksürmeye başladı. Yeni başlayan ateş durumu için yeni tahlile gerek var mı?

 




Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2017 Saat 19:45
KAC DEFA YAZACAGIM!!!!!!

Agizda pis koku ve dil ustunde yaygin, kirli-beyaz pas tabakasi yoksa, antibiyotik gerekmez!!!!!!!!!!!!!


Mesajı Yazan: sevcan
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2017 Saat 21:46
Hocam,

Çok haklısınız kızmakta. Ama ben sizin yazılarınızdan grip geçirince o virüse bağışık olur diye okuduğumu hatırlıyorum. Kızım 3 haftadır evden dışarı çıkmıyor. 2 hafta önce viral ateşli bir rahatsızlık geçirdi. 1 hafta iyiydi. Sonra bu hafta yine ateşli ve şu an salya sümük. Bu normal mi onu merak ettim. O viral duruma bağışıklık kazanmış olması gerekmez miydi diye merak ettim hocam. Bir arkadaşın bir tanıdığı böyle uzun süre ateşli gribe benzeyen şikayetlerle titreyerek doktora gitmiş, tahliller sonucu çok kötü bir hastalığının olduğu ortaya çıkmış. O öyle söyleyince ondan çok endişelendim. Sadece bir hafta arayla (evden hiç çıkmadık yeni virüs almış olamayız) bu ateşli durumumuz normal mi onu söylemenizi rica ediyorum hocam.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Oca 2017 Saat 19:44
Viruslerle ilgili makaleyi ilk sayfadaki "Yazarlar" kismindan okuyun..



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat