Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kan üre azotu yüksek

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55705
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 04:12

Konu: Kan üre azotu yüksek
Mesajı Yazan: ekagan
Konu: Kan üre azotu yüksek
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2017 Saat 22:53
Merhaba hocam.
40 aylık oğlumuzun kan sayımında kan üre azotu 42 mg/DL çıktı. Referans değerleri 10-36 mg/DL idi. mayomedicallaboratories'e göre 7-20 mg/DL arasında olması gerekiyor. Biraz araştırınca endişelendim. Bu değer böbrek yetmezliğine mi işarettir?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Oca 2017 Saat 18:49
Ayak ustlerine Bas parmaginiz ile bastiraral odem olup-olmadigina bakin.. Odem yoksa, baska bir
Laboratuvarda; BUN ve Kreatinin baktirin, bana yazin..

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2017 Saat 20:30
Ödem varsa ayak üstlerine bastırınca ne olacak? Kan sayım için özel hastane mi eğitim araştırma mı tercih etmeliyiz? Fark eder mi
Bir hafta önce ailecek birer Devit-3 ampul içmiştik. Bunun etkisi olabilir mi? Bu arada kan sayımı aç karna yapılmadı. Çocuk için önemli olmadığı söylendiği için. 

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2017 Saat 06:34
Normalde; bastirinca, parmaginizin izi kalmaz.. Odem oldugunda, bas parmaginiz bir "cukurluk" birakir.
Bu, bobreklerinizin veya kalbinizin iyi calismadigini gosterir.
Kan sayimi icin; hastanelerden ziyade; Ozel Laboratuvarlari tercih edin.
D vitamini ile bir alakasi yok.
Ac karnina bakilmasi gerekir.

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2017 Saat 17:06
Köklü bir özel laboratuvarda BUN ve kreatinin değerlerine tekrarlı baktırdım. BUN 15 mg/dL, kreatinin önceki sonuca yakın 0,33 mg/dL çıktı. Ödem belirtisi de yok. Çocuk doktorumuz ilk tahlildeki BUN değerinin (42) dahi normal olduğunu söylüyor. Son tahlildeki değerler sınırlar içinde olsa da BUN kreatinin oranı 12-20 aralığında çıkmıyor. Sizce bir sorun var mı? BUN kreatinin oranını önemsemeli miyim?

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2017 Saat 20:37
Hic bir sorun yok... SORUN, sizi bu sekilde panikleten doktorda!!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat