Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

alerji ve kulak iltihabı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55775
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 23:14

Konu: alerji ve kulak iltihabı
Mesajı Yazan: ezo2301
Konu: alerji ve kulak iltihabı
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2017 Saat 15:48
Hocam merhaba kızım 4 yaşında ve alerjik.Yaklaşık 3 hafta önce geçmeyen bir geniz tıkanıklığı ve öksürük nedeniyle aile hekimine götürdüm. orada üşütmüş serum fizyolojik ve zrytec alerji şurubunu verin dediler ama kulağında kum var onu aldırın dediler.bizde özel kbb götürdük aldırmak için ama doktor sinüzit oldğunu ve kulağında sıvı birktiğini söyledi. exofed deloday nasonal ve cetrifix 250mg antibiyotik verdi. ilk hafta malum ilaç sıkıntısından sadece cetrifix ve deloday kullandık.muaynede hala geçmediği ve diğer ilaçlarla birlikte bir şişe daha antibiyotik kullanmamız yazıldı.bu sefer exofed nasonal deloday ve 2. şişe cetrifix kullandık.tekrar muaynede sinüzitin geçtiğini ama kulakta hala sıvı olduğunu exofed cetrifix zrytec ile birlikte asist diye bir şurup verdiler. hocam bu üçüncü şişe antibiyotiğe gerek var mı?kulakta sıvı var diye 20 güne tamamlayalım dediler. işitme testine götürücez salı günüde. ikinci şişe bugün bitti ve üçüncüyü vermek istemiyorum artık.çocuğun öksürüğü halada geçmedi zaten. kafam çok karıştı nolur yardımcı olun iki doktora götürdüm ikiside aynısını söyledi.iki sene öncede orta kulak enfeksiyonu olmuş bir ay antibiyotik kullanmıştık ve geçmemişti...sonra propolis ve çörek otu yağı kullanmıştık ve geçmişti yani ben bunlardan birine bağlıyorum geçmesini.

-------------
ezgi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2017 Saat 20:19
Allerji'nin; "geniz tikanikligi ve oksuruk" ile NE ALAKASI VAR!! Tipik Turk dalaverasi..
Bu cins doktorlar, dikkat edin hic; Grip teshis etmezler.. Varsa-yoksa; allerji, astim, Bronsit veya
Bronsiolit..
Tabbi ki verilen ilaclarla gecmez... Zira gecsin istemiyorlarKI!!!!  Bu sekilde ilaclara bogacaklar, en
sonunda da; "Bakin , goruyorsunuz, iyi niyetimiz ile bu kadar ugrastik olmuyor, buyurun ameliyat" diyecekler!!
Yapilanlarin tamami tuzak, biraz gozunuzu acin.
Eski mailleri okuyun..
Bilhassa; "SAhtekarligin 3 Safhasi" ni iyi ogrenin..
VE Turk Cocuk ve KBB doktorlarinin ne mal olduklarini iyi ogrenin..

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2017 Saat 00:29
çok teşekkür ederim Kadir hocam içsesimi yazmışsınız resmen...şu an sadece iliyadin ped. kullanıyorum günde 2 defa.
başka bir öneriniz olur mu acaba?

-------------
ezgi

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2017 Saat 01:09
Hocam iliadin sprey kullanıyorum ama damla mı kullanmalıyım? teşekkürler

-------------
ezgi

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2017 Saat 01:35
Mutlaka DAMLA olmali, zira sirt ustu yatar durumda kullanilacak.. Bu husus,  eriskinlerdeki Kulak
problemlerinde de gecerlidir.

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2017 Saat 01:40
tamam hocam çok teşekkürler

-------------
ezgi

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2017 Saat 02:46
Kadir hocam tekrar merhaba fikrinize çok ihtiyacım var.Bizim kulaktaki sıvı koyulaşması sorunumuz devam ediyor. Sizinle yazışmadan sonra üçüncü şişe antibiyotiği yarıda kesip diğer ilaçlarıda çöpe atıp sadece Iliadin devam ettik. başladığımızın ertesi günü burnu çok şiddetli kanadı ve bizde iki gün ara verdik ve tekrar başlayıp üç gün kullandık. genzi açıldı tıkanma ortadan kalkar gibi oldu.sabah okula hiderken burnu açık gidiyordu ama akşam burun tıkalı geliyordu yine ama eskisine nazaran burun akıntısı koyulaşmış ve yeşillelmişti, tam iyileşti dedik 4 gün sonra gece çok şiddetli bir öksürük ve kurupla uyandık. acile gittik boğazda enfeksiyon dediler ve ventolin ile zrytec şurup verdiler. ventolini vermedim yerine ballı zencefil verdim ama zrytec normal alerjik belirtilerimizde kullandığımız için verdik. bu arada acilde kulaklarına bakıp kulaklarda durum iyi dediler(gittiğimiz hastane dokuz eylül ünv.çocuk acil servisi) o hafta okula gitmedik ama tekrar bu hafta başladık okula.aynı zamanda bu hafta kbb kontrolü de vardı ama sonuç hayalkırıklığı.sağ kulakta sorun yoktu daha doğrusu gözardı edilebilir olabililir boyutta demişti de ama bu sefer ondada sıvı koyulaşması başlamış sol kulak ise iyice koyulaşmış. doktor balon şişirsin sakız çiğnesin ve genzini mutlak açık tut sana her yol mübah dedi. geçirdiği kurupla kulak tetiklenmiş olabilir bu hale gelmiş olabililir dedi.bende 3 gün otrivine yaptım şimdi illiadin yapıcam 3 gün ve okuldada deniz suyu yapıyor öğretmeni birde geceleri cold mix damlatıyorum. hocam başka ne yapabilirim nasıl geçecek bu sıvı koyulaşması, burnunuda güzel boşaltıyor aslında ama sabah anaokuluna giderken açık olan burun akşam tıkalı geliyor.bu sene anaokulunda ilk senesi ondan da çok sık hasta oldu ve belki yine olacak.görüş ve önerilerinizi rica edeceğim hocam bu son geçirdiği kurup tetiklemiş olabilirmi sizcede? şimdiden teşekkür ederim, saygılarımla...

-------------
ezgi

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2017 Saat 04:18
SAKIN, Ventolin ve Zyrtec'i vermeyin... Zaten akintilari ve kulaktaki siviyi koyulastiran; her turlu allerji
ilaclaridir.. Buna; Sudafed, Cctifed gibi ilaclar da dahildir..
Sadece; Sicak buhar ve Serum fiz kullanin..
SAKIN: Antibiyotik kullanmayin... O bolgedeki "koruyucu bakterileri de" (Probiyotikleri) yok ettiginizde,
iyilesme cok uzun sure alir.
Krup ile hicbir alaksi yok.. Krup virusu; ses tellerini tutar, Kulak ve Sinuslerle bir isi yoktur.

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2017 Saat 11:33
Çok teşekkürler Kadir hocam görüş ve önerileriniz çok değerli inşallah düzelecek
saygılarımla

-------------
ezgi

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2017 Saat 02:18
Hocam sormayı atlamışım.kbb drmuz okulda gün içinde burnu kurumasın kanamasın ve burnuda açık kalsın diyerek (genelde burnumuz çok kurur ve yaz kış kanar azar azar) Sulfarhin merhem tavsiye etti. Siz Siccnasal tavsiye etmişsiniz ama eczanede yokmuş diye oda sulfarhin vermiş. siccnasal ile içerikleri farklı okuduğum kadarıyla.Siz tavsiye edermisiniz hocam genzi açık tutmada faydalı olur mu burun merhemi en azından anaokulunda olduğu süre için ve ediyorsanız eğer sulfarhin deneyelimmi yoksa sicnasal mı?şimdiden teşekkür ederim.saygılarımla...
not:Hocam mesajlarım hep birkaç defa yayınlanıyor nedenini anlayamdım kusura bakmayın...

-------------
ezgi

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2017 Saat 04:49
Her iki ilac da; ayni etkiyi gosterirler..

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2017 Saat 16:20
Hocam iyi günler buruna ne zaman iliadin yada otrivin yada deniz suyu yapsak kulağım yandı diyor 2 gündür, dün akşam ateşlendi. bugün ateş yükselip iniyor. kulağım ağrıyor demeye başladı. ne yapmalıyız?ciddi anlamda kafan durdu artık...teşekkürler şimdiden

-------------
ezgi

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2017 Saat 16:46
Hocam götürdük boğaz enfeksiyonumuş çok kullandık antibiyotik yine mi antibiyotik dedim başka türlü geçmez dediler...şimdi 10 gün agumentin calpol ve 7 gün gentamed kulak damlası verdiler günde 4 defa...hiçbiribi almıcam ama yerine ne yapalım?

-------------
ezgi

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2017 Saat 21:15
SAKIN; verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin.. Hele kulak damlasini asla!!!!!
Goruyorsunuz, Turk doktorlarindaki "zihniyeti".... Her bir halta antibiyotik veriyorlar.
Sadece; ilaveten sicak buhar uygulayin..

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2017 Saat 12:45
Hocam bu sefer teşekkür için yazıyorum. Bugün kbb kontrole gittik ve kulaklarında sıvı koyulaşmasının mucizevi şekilde birinde tamamen bittiğini birinde çok az kaldığını öğrendik. Bu arada dış kulak enfeksiyonuda yokmuş!!Ama boğazlar enfeksiyonlu ve çilek görünümündeymiş bizede gösterdi doktor. kulak damlasına gerek yok ama boğazdaki -anjin- diye belirtildi antibiyotiksiz geçmezmiş. ateşi çıkarsada calpol ve ibufen dediler...iyiki sizi dinledim hocam iyiki kulak için verilen antibiyotikleri kulak damlasını diğer o saçma şurupları kullanmadım.bizlere yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.anjin içinde adaçayı içirmeyi düşünüyorum ne dersiniz hocam? tekrardan çok teşekkür ederim sevgi saygı ve minnetlerimle...

-------------
ezgi

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2017 Saat 20:33
Icirmeyi dusundugunuz, "Ada cayi" dahil, butun caylarda ve Ihlamurlarda iyi gelen, SADECE: Kaynar
suyun sicakligidir... Cocuklara bunlari, sicak iciremiyeceginize gore, hic bir fayda gormeyeceksiniz.
SADECE, ben ne anlatiyorsam, onlari uygulayin.. En ufak bir faydasi olsa, ben soylerdim..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat