Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

su çiçeği

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55800
Tarih: 08 Ağu 2025 Saat 12:26

Konu: su çiçeği
Mesajı Yazan: hulya125
Konu: su çiçeği
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2017 Saat 23:41
merhaba hocam 
6 yaşındaki kızım su çiçeği. gecmek uzere. alnında 2 tane vardı. birinin kabugunu koparmış. orası çukur gibi duruyor. ama pembemsi iyileşmediği için tabi. iz kalır mı acaba? yada kalmaması için bırsey yapmak gerekırmı. henüz yeniyken..
 ıkıncı olarak bı kızım daha var 3 yaşında bu kızımda su çiçeği aşısı aşı takvımınde oldugu için 1 yaşında yapılmıstı (buyuk kızımda aşı takvımınde yoktu) bıliyorsunuzdur bu aşının rapeli yok bizde tek doz. bı doktordan duydum 3-4 yaş gıbı tekrar bı doz daha aşı yapılması gerekıyormuş. bu dogrumu yurt dışında canada vs. oyle yapıyormuş. eger oyleyse zor bı hastalık bende 2. doz yaptırayım. zor bı hastalık ateş ağrılar kaşıntılar agız içinde çıktı yutkunamadı dilde diş etinde cıktı.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2017 Saat 07:51
1- Kabugun kendisi dusmesi gerekirdi.. Iz kalacak.
2- Su cicegi asisi'nin ikinci dozuna simdilik gerek yoktur.
'80'li yillarda; Kizamik asisi da TEK doz yapiliyordu.. Ne zamanki, Devlet butun cocuklara Kizamik asisi
yapmaya basladi, etrafta hic Kizamik hastasi kalmadi. Bu durumdada, adece tek asi ile saglanan Kizamik
bagisikligi zaman icinde, azalir oldu. Bu sebeple, ikinci doz Kizamik asisi yapiliyor..
Devletin; 1 yasindan evvel yaptigi Kizamik asilari hicbir halta yaramaz, onu asidan bile saymayin)

Buna mukabil, Sucicegi hala toplumda goruldugunden ve Su cicegi asisi olmus cocuklar, boyle Sucicegi
olan hastalardan virus aldiginda, hasta olmadan, bagisikliklarini arttirabiliyorlar.
Bu sebeple; SIMDILIK, Suciceginin ikinci dozu gerekmiyor.
Zovirax surup baslamadinizmi??
Bu konuyu okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat