Kadir Hocam Merhabalar, forumu önceleri sadece okuyarak kullanırken şimdi size sormak nasip oldu.
25 aylık bir kızım var. doğduğundan beri mama ile besleniyor. ek gıdaya geçişte nerde hata yaptım bilmiyorum. yoğurt, köfte, et döner, bazen de makarna harici hiçbir şey yediremiyorum. sürekli mama içmek istiyor. bu güne kadar ne meyve ne sebze yedirebildim. püre de yapsam zorla da versem olmadı vitaminsiz kalacağından korkuyorum. mama ne derece etkili olabilir ki kaşık maması da yemiyor hala biberon maması. devam sütü oldu artık, sadece geceleri vermem gerekirken hala onunla besleniyor.
sizden ricam bana yardımcı olmanız. boyu 90 cm. kilosu 12. gözle görünür bir zayıflıgı yok. derdim zayıf olması da degil. bu şekilde bir beslenme ile ilerde kötü şeyler olmasından korkuyorum. saçlarını görseniz uzamadı doğru düzgün ve çok seyrek
doktorumuz 1 yaşından sonra d vitaminini bıraktırdı. şu an kullandıgımız sadece keçiboynuzu pekmezi. ne yapmalıyım hocam. iştah acıcı şurup mu alayım, ve bu yememesinin olumsuz etkilerini biraz olsun hafifletmek için gıda takviyesi almalımıyım, ne önerirsiniz
çok ama çok teşekkür ederim. iyi ki varsınız.
|