Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Zaturre

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=56042
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 19:48

Konu: Zaturre
Mesajı Yazan: afrarana
Konu: Zaturre
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2017 Saat 23:27
Kadir bey merhaba kizima 6 gun once zaturre teshisi kondu inatci olmayan ates hirilti ve balgamli oksuruk mevcuttu akciger filminde zaturre dedi ve 4 adet 750 mg igne ve asist verdi igne bitti 2 gun sonrasi kontrole cagirdiginda duzelmis dedi devaminda antibiyotik vermedi temizlenmis cigerler dedi dinledi ve kadir bey eve yolladi asisti 2 gun daha kullan birak dedi 4 igne bana az geldi zaturrr gibi bir hastalikta birde dediki eger 2 3 kez daha tekrarlarsa 1yillik tedavisi var o tehlikeli dedi ben cok korktum dedimki gecen kışta gecirdi birdahaki kişta olursa naparim dedigimde hayir bir sene icinde dedi atiyorum 1 aysonra yada 15 20 gunsonra 3 5 aysonra dedi napmaliyim hocam tedirginim suanda ciger temizlenmis cok sukur dedi ama ben endiswliyim aydinlatirsaniz sevinirim hocamCry

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2017 Saat 23:46
Hocam kizim 4 yasinda buarada belirtmemisim

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2017 Saat 23:49
Igne adida novosef 1000 mgmin 750si vuruldu 4 adet dvminda gecmis igne takviyesi yada antibiyotik takviyesi uygun gorulmedi

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2017 Saat 21:39
Iyi sallamis!!
1- sizin cocugunuza Zaturre asilari (KPA) yapilmadimi ki, cocuk zaturre oluyor!!
2016'ya kadar her oksurene; Astim diyen sahtekarlar, simdi her oksurene, Zaturre der oldular.
Novosef gibi, Menenjit bile tedavi eden bir Antibiyotik vermis, daha ne antibiyotik takviyesi verecekti!!
2-  4 yasinda  bir cocuk Zaturre oldugunda, basini yastiktan kaldiramaz, doktora kucakta gider!!!
Dakikadaki solunum sayisi; 60'in ustune cikmis vaziyettedir, etrafla da ilgisi azalmistir. Aglamaz bile.
3- SAKIN: Asisit surubunu,  oksuruk varken vermeyin, bronslarda spasm yapar.. Ondan sonra yok
Astim, yok Bronsit caniniza okurlar.

Aydinlatilacak bir sey yok, cocugunuz hicbir zaman Zaturre olmadi...

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2017 Saat 21:45
Akciger rontgenini size atayimmi kadir bey siz bir degerlendirin olmazsa

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2017 Saat 22:23

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2017 Saat 22:25

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2017 Saat 22:54
http://hizliresim.com/P0Ev1N

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2017 Saat 22:57
http://hizliresim.com/P0Ev1N

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2017 Saat 23:11
Tertemiz bir akciger Rontgeni...
Acemi doktor,  hastanin Rontgen'deki kaburgalarini saysa idi, hastanin Filminin, "Nefes aldiginda" DEGIL,
"Nefes verdiginde" cekildigini bilirdi..  Akciger alaninda, 4 kaburgadan fazlasinin olmasi, hastanin tam
nefes alirken Rontgen'inin cekilmediginin isaretidir.
Hacettepe'de basasistanligim sirasinda, boyle bir Rontgeni bana gosterseler, asistanin kafasina atardim..
Akcigerleri tertemiz, zaten Zaturre olsa, 4 gunde duzelmezdi.. En az 10 gun alirdi..

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2017 Saat 23:50
Hocam cok tesekkurler  kusura bakmayin  foto yukleyebilmek icin cok ugrastim sonunda oldu allah raziolsun beni rahatlattiniz cok korkmustum 

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2017 Saat 23:55
Birde hocam steteskopla dinledi once rallerde genislememi var dedi sesmi var onun gibi bisi dedi asistanina tam anlamadim sonra rontgen istedi 

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2017 Saat 00:01
http://i.hizliresim.com/ojzYOR.jpg

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2017 Saat 00:04
http://i.hizliresim.com/qb2mdq.jpg
Diger acilardan da attim hocam

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2017 Saat 00:06
http://i.hizliresim.com/qb2mdq.jpg
Diger acilardan da attim hocam

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2017 Saat 00:14
O gordugunuz "buzlu cam" manzarasi; tamamen, sonuk Akciger dokusu.. Eger, Rontgen nefes alma
esnasinda cekilse idi, bu manzara kaybolacakti..
Rontgen cekilirken, cocuga; "Nefes alip tutmasi" soylendimi??  VE, cocuk bunu yaptimi??
Teknisyenin, cocuga dikkat edip, nefes aldiginda filmi cekmesi icap ederdi.. Tamamen 'teknik hata'..
Zaten dogru durust Rall de duymamis..
  "... steteskopla dinledi once rallerde genislememi var dedi .."
Rallerde genisleme filan olmaz, atiyor!!
Rallerin cinsleri vardir.... Ronflan, Krepitan ve Sibilan raller vardir..

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2017 Saat 01:28
Cocuga bisi demedi hocam nefes al ver gibi evet once steteskopla dinledi raller ile ilgili asistana bisi yazdirdi sonra annesi panik olma akciger filmi sonrasi konusalim dedi ve sonuc husran banads eliyle filmi gosterip bak dedi zaturre neden boyle hatalar yapiliyorki insan etten kemikten kalp tasiyoruz hepimiz neden dan diye hep enkotusu denirki insana hemde bir anneye dikkatli olmalari gerekir hocam 😢

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2017 Saat 04:44
Bosverin, daha ne sacmaliklarla karsilasacaksiniz..
Yeterki simdiden cok okuyup, bu gibi tuzaklara dusmemeye gayret edin.

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2017 Saat 04:20
Hocam igneler biteli 5.6 gun oldu oksuruk hersey bitti ama simdi uykuda oksuruk basladi korkuyorum ya igneler yeni bitti zaturre sacmaligi yeni bitti derken napmaliyim

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2017 Saat 05:00
Demekki, teshis bastan asagi yanlismis!!  Adi bir Grip geciriyormus!!!
Ilk bastan beri anlatiyorum..   Turk doktorlarinin, "agir hastalik" teshislerine kanmayin!!!
Cok okumaniz lazim... Her gun, yeni bir konu baska sekilde anlatiliyor. Her gun okuyun ve bos
zamanlarinizda da geriye giderek eski yazdiklarimi okuyun..
Turkiye'de Saglik, her gecen gun daha da kotuye gidiyor. Gunumuzde en gecer akce; hastadan mumkun
oldugunca daha fazla para tirtiklamak!! Bunun da sebebi; devletin yanlis saglik politikalaridir..
7 TL'ye hasta muayenesi olursa, hic kimse, Hastaneler'den bir tek muayene parasi ile cikamaz.. Her hastaya
tahlil, Rontgen, artik Allah ne verdi ise, elde ne kadar cihaz varsa uygulanir..
Devlet, doktora kazik atarsa, doktor da, halka kazik atar.. Kotu gidisin ozeti budur.

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2017 Saat 11:48
Haklisiniz hocam

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat