Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Alerji mi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=56108
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 16:30

Konu: Alerji mi
Mesajı Yazan: Semusti
Konu: Alerji mi
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2017 Saat 15:18
Mrb hocam 8 yasındakı kızım bugün 12 de okuldan aradılar nefes alamıyorum dıye ağlıyordu .okulda oksijen vermısler.grıp falan degıldı.ben sabah 8de propolis damlatmıştım suyuna 3 damla ama ıcmedi hepsını. Bırde bıtlıs yayla çiçek balı dıye bı bal vardı çocuklar ıcın propolısı aldığım aynı sıtede.onlarmı alerjı yaptı dıye düşündüm.dr da göğsünün tıkalı olduğunu allerjik bi çocuk olduğunu bunları birdaha kullanmamı .reklam amaçlı çok pahalıya sattıklarını soyledı floxitide ve nassa çiğneme tableti verdi . Hocam siz ne dıyorsunuz.kullanmaya başladım ılacları birde pazartesi o kullandıklarımı getırmmeı ıstedi alerji testi yaptırmamızı söyledi .simdiden tesekkurler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2017 Saat 20:23
O kadar anlatiyorum..... Bal ile, Propolis sacmaliklari ile ugrasmayin diye!!!
SAKIN: Flixotide veya Notta yi kullanmayin.. En buyuk sahtekarliklar, bu iki ilac uzerinden yapilmaktadir..
Bal ve Propolis sacmaliklarina son vermeniz yeterlidir..
Sakin o sahtekarin yalanlarina kanip; "Allerji testi" filan yaptrirmayin..

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2017 Saat 20:31
Hocam ama benım kızımda 3 yaşındayken de olmustu bu nefes tıkanması.nefesi niye tıkandı şuan ıyı ama dr göğsü tıkalı dedi..grip falan da değil şuan .ne yapmam gerekıyor .yıne göğüs tıkanması olur dıye korkuyorum ..

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2017 Saat 20:43
" gogus tikali" diye bir tibbi terim yok..
Sikintili solunum olabilir... Bununda cesitli sebepleri vardir..
Nefes alinamadiginda, dudaklarda ve agiz cevresinde morarmalar olur.. Oldumu oyle bir durum??

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2017 Saat 22:03
Hayır Morarma falan olmadı hocam ama solunumu sıkıntılıymış yanı sırtını dinlendiğinde söyledi.kızımda nefes alamadığını soylenıstı okuldayken bunun sebebi propolıs olabılır mı şuan durumu ıyı gözüküyor . Floxıtıde 1 fıs vermıstım öğlen siz verme deyınce vermedım onu da notta ilacıda. Bu solunumda sıkıntının nedenı ne olabılır hocam başka bıryere götürmem gerektir mı ?yada tekrarlar dıye tedırgınım çok tesekkurler sımdıden

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2017 Saat 06:49
Solunum sikintisi; "GOZLE" gorulur... Dinlenilmez!!! Amma da uyduruyoirlar yani!
Solunum sikintisi filan yok, resmen bir yerinden uyduruyor.. Olsa; siz gorurdunuz..

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2017 Saat 22:17
Merhaba hocam .bşkgşlendşrmeniz için çok tesekkurler..şimdide kızımın sol topuğu agrıyor ve şişmiş 3 gündür agrıyordu bugün daha arttı uzerıne basamıyor .yanı uzerıne basınca agrıyor.baktıgımda diğer topuğuna göre daha şişti.ama dışardan gözüken Nasır vs bısey yok sadece sıslık var ayak ucuna basarak yürüyor .aynı topugunda 1 sene önce Nasır çıkmıştı.onu sizin yıntemlerınzle temızlemıstım.hergun törpüleyerek .kızım 3 sendedir de baleye gıdyıor.bu topuk agrısı günlük yaşamınızda olumsuz etkılemeye basladı .bunun ıcın ne yapmama gerekır.senebı ne olabılır

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2017 Saat 08:22
hadisenin nered oldugu onemli..  Topuk mu agriyor? Yoksa, Asil Tendonu mu agriyor?
Bale yapanlarda, Asil Tendonu zedelenmesi sik olur. Dolven ve benzeri agri kesici kullanin, istirahat SART..

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2017 Saat 10:30
Hocam bugün doktora gıttık sol kalkeneus filmi cekıldı.surekli parmak ucunda basmaktan topugun çekmesiyle oluşan bi durummuş.asil tendonu zedelenmesi oluşmuş.sever hastalığı dedi bale yapanlarda sık oluyormus .ibufen ve buz kompleksi verdi..bu hafta dinlenicez artık..kızım 3 senedir haftada iki gün severek bale yapıyor sizce bu engel midir bale yapmasına ...

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2017 Saat 18:50
  ".. hadisenin nerede oldugu onemli..  Topuk mu agriyor? Yoksa, Asil Tendonu mu agriyor?
Bale yapanlarda, Asil Tendonu zedelenmesi sik olur. Dolven ve benzeri agri kesici kullanin, istirahat SART.."
Film cekmeye bile gerek yoktu, Asil tendonunu sikip, hassasiyetine bakmak yeterli olurdu.. Neyse!!
Buna da sukur..

Benim bilgim ve Yetkim, buraya kadardir..  Bundan sonraki sualler Ortopedi'yi ilgilendirir..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat