Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bacak egriligi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=56196
Tarih: 08 Eyl 2025 Saat 22:38

Konu: Bacak egriligi
Mesajı Yazan: oztel
Konu: Bacak egriligi
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2017 Saat 21:51
Hocam oğlum 1 yasinda 10.3 kilo,yaklaşık 3 aydır yürüyor ama bacakları çok ayrık,adımlarını duz atiyor ama yururken sanki dizleri bükülmüş gibi duruyor. Yürümesi tam oturunca düzelir dedim ama bır değisiklik olmadı d vitamini çok düzenli kullanmadım, doktora götürsem hemen röntgen vs.isteyecek size danışmak istedim önce bır doktora gösterelim mi ya da bekleyelim mi kendiliğinden düzelir mi?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2017 Saat 22:12

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2017 Saat 23:05
Rontgene filan gerek yok, cok bariz bir Rasitizm'e bagli;  "O-Bacak"
Hemen 1 ampul Dvit3 icirin, 1 ay sonra tekrar icirin. Bu yaz bol gunese cikarin.
Eylul sonu; ayak bilekleri degecek sekilde bacaklari yan yana getirin ve oyle cektiginiz resmi gonderin...

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2017 Saat 23:32
Çok teşekkür ederim hocam,2 hafta kadar önce öpücük hastalığı geçirmişti kan ve demir düzeyleri için tahlil de yaptıralim mi?kalsiyum değerlerine de baktirmamiz gerekir mi hocam.

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2017 Saat 01:10
Hocam musadenizle bır sorum daha olacak oğlumun ilk dişi 7 aylıkken çıktı alt iki dişi çıktığında yanındaki diş boşluğunda beyaz bır nokta oluştu ve hala var,şu an 5 tane dişi var o kısımda dişi henüz çıkmadı. Dokununca sert yada ağrılı bır şey değil, Diş hekimi bır arkadaşım takip edelim dedi henuz goturemedim rica etsem siz de bakar misiniz.internetten biraz araştırdım epsteins pearl diye bır durum var benzer,yabancı kaynaklardan okudum ama yenidoganlarda gorulur diyor oğlum 1 yaşında. 

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2017 Saat 01:17

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2017 Saat 03:08
1- Sakin bunun icin; Kan tahlili filan yaptirmayin.. Cakallar zaten boyle bir gafletinizi bekliyorlar..
Cocuk kan degerleri yanina, eriskin "Referans araliklarini" yazip, halki kandiriyorlar..
Siz eksik olan D-vitamini seviyesini duzeltin, arkasindan butun Kalsiyum metabolizmasi duzelir.. Zaten bu
olcumler de; sadece Universite Hastanelerinde, egitim kasti ile yapilir... Yoksa, her Rasitik cocukta, bunlari yapmaya gerek yoktur.
ancak D-vitamini takviyeleri ile duzelme olmazsa; o zaman Rasitzm'in Tip tayini icin, gene Universite
Hastanelerinde bu tahlillerin yapilmasi gerekir. Bunlar; Muayenehane hekimlerini ilgilendirmez.
2- Oradaki beyazlik, alttan gelen disin doku icindeki gorunumu.. SAKIN ellemeyin, elletmeyin..

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2017 Saat 08:37
Çok çok teşekkür ederim hocam,saygilar.

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2017 Saat 22:30
Hocam dediginiz gibi oğluma bugün 1 ampul dvit3 içirdim, bır şey danışmak istiyorum uyku saatleri çok uzadı bugün çok fazla uyudu acaba ağır mi geldi yoksa normal bır durum mu?endişe ettim hocam danışmak istedim.

Mesaj Tarihi: 11 Mar 2017 Saat 00:49
Alakasi yok..

Mesaj Tarihi: 11 Mar 2017 Saat 01:05
Sağolun hocam rahatladım.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat