Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateş ve tahlil sonucu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=56616
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 12:34

Konu: ateş ve tahlil sonucu
Mesajı Yazan: Zehramsf
Konu: ateş ve tahlil sonucu
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2017 Saat 20:32
          Hocam merhaba, 3,5 yaşında oğlumun  3 gündür 39 derece ateşi öksürük ve burun akıntısı var,
  dr a gittik boğazı hafif kızarık dedi,tahlil sonucumuz şöyle: ASO,kantitatif:508    CRP:0.12  WBC:12.05
  dr. 2 gün bekleyelim ateş geçmezse antibiyotik başlayın dedi,fakat biz daha önce hiç antibiyotik
   kullanmadık gerekirse mecbur kullanacağız fakat viral birşeyse boşuna kullanmak istemiyorum.
   sorum şu;aso viral durumlarda da yüksek çıkabilir mi? ya da beta olsaydı crp ninde yüksek 
   çıkması gerekmez miydi?ateş devam ediyor ve ağız kokusu da var,bu durumda ne yapalım?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2017 Saat 02:01
Hic yazilarimi okumamis oldugunuz nasil da belli!
1- ASO; Anti-Streptolizin,A   anlamina gelir. Her turlu Streptokok enfeksiyonunda yukseldigi icin,
pek kullanisli bir tahlil degildir.  ASO'nun birimi; "Todd unitesidir".. 2-5 yas arasi: 120-160Todd unitesidir.
Siz bu sekilde bir tahlil sonucu isteyin. Sacmalamasinlar.
2- CRP, zaten dusuk. CRP ile Turk doktorlarinin yaptigi sahtekarliklari cok anlattim, merak ediyorsaniz,
eski cevaplardan okuyun.
3- WBC:12,05 zaten cok dusuk bir deger. Kesinlikle VIRAL enfeksiyon.
     DIKKAT!!! 
     Eriskinlerde, WBC: 4,5-11,0 arasindadir....
    2-5 yas arasinda WBC: 6,0-15,5 arasindadir..
Sakin tuzaga dusmeyin... 
Bu yasta Streptokok enfeksiyonlari olmuyor.
Dedigim gibi, bundan sonra, SAKIN CRP ve ASO ile ugrasmayin..

Ancak, Kalp Romatizmasi suphesi oldugunda baktirin.. O da; 12-15 yaslar arasinda baslar.
ATES+Agiz kokusu+ Dil ustunde silme pas tabakasi olmasi, Antibiyotik gerektirir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat