Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Boğuk ses

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=56680
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 19:57

Konu: Boğuk ses
Mesajı Yazan: Gasbsoy
Konu: Boğuk ses
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2017 Saat 18:17
Merhabalar doktor bey.  Oğlum 9aylık 8 kilo 71.5 cm.  3gündür geçmeyen ateşi var, az ama Havlar gibi öksürüyor,  sesi boğuk  çıkıyor, burnu tıkalı.  Bugün de ateslenince Dr a götürdüm . Bricanly 3gun 1cay kaşığı sabah aksam kullan dedi,  10gun 12 saatte bir bir cay kaşığı zaditen verdi, iliadin damla verdi.  Ust solunum yolu enfeksiyonu var dedi.  Ocak ayında da bronsolit olmustu alerjik bi bebek dedi. Ses telleri sıkıntılı dedi önemli bir sey yok dedi.  Kalbinde de üfürüm var kardiyolojiye gidin dedi. 10gun sonra kan tahlili istedi.  Sizce llacları kullanmalı mıyım,  kardiyolojiye gitmeli miyiz? Size sormadan birşey yapmak istemiyorum 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2017 Saat 21:30
Hicbir dedigine inanmayin, hicbir dedigini de yapmayin..
800 gram eksigi var ama, 1,5cm boy fazlasi var.. Demekki, Kalbin de bir sorun YOK..Olsa idi, gelisme
geriligi de olurdu.
SAKIN; Bricanyl ve Zaditen'i kullanmayin... Resmen; "sahtekarligin 1. Safhasi" ilaclari!!

Cocugunuz; Akut Larenjit(Krup) geciriyor.
3 gece hastaligi'dir.. Gece sikisirsa, soguk havaya cikarin, acilir.
3 sikintili geceden sonra, siradan bir Grip gibi seyr eder.
Kan tahlili filan istemez, verdigi ilaclar sonucunda, hiriltilarin baslayacagini biliyor, basiniza corap orecek.
Sakin semtine bile ugramayin..
Kasten; 10 gun diyorki, ucretsiz kontrol suresi bitsin, tekrar muayene ucreti alabilsin..

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2017 Saat 00:10
Tamam hocam.  Peki ateşi hala devam ediyor 39-40 oluyor . Yatarken nefes almakta zorlanıyor.. Coldmix kullanıyoruz.  Ateşliyken dışarı çıkarmamız havale geçirmesine sebep olur mu peki? 

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2017 Saat 01:33
Hicbir şey yiyemiyor hocam.zaten zayıftı iyice zayıf oldu yavrum. 
Sadece beni emiyor cok zorlanıyor sütüm de yok inşallah faydası oluyordur. İliadin damlayı kullanayım mı hocam burnu tıkalı halsiz çok üzülüyorum 

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2017 Saat 07:34
Cok sikisirsaniz, Iliadin damla'yi kullanin...
Soguk havaya cikarirken, sarip-sarmalayacaksiniz. Soguk hava; ic isisini dusurecegi icin, havale olmaz..
Dis isi duserse olur.

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2017 Saat 10:11
Tamam hocam.  Dediklerinizi hep uyguluyorum.  Fakat ateşin iyi bir sey oldugunu sayenizde öğrendik hocam ama bu kadar uzun ve yuksek derecelerde olması endişe edecek blr durumun varlığını gosteriyor olabilir mi? Yoksa sabırla beklemeli miyim?  Kan tahlili ne zaman gerekli hocam

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2017 Saat 16:06
Hocam ateşi düşmüştü yine çıktı ve mukuslu ishal tarzında kaka yapmış. Krup ishal de yapabilir mi? 

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2017 Saat 22:30
Grip arazlari yaninda; ishal olmasi;  Domuz Gribi lehinedir... SAKIN Antibiyotik kullanmayin ve ishal kesici
ilaclari  hic kullanmayin..

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2017 Saat 01:39
Hocam yani krupla birlikte domuz gribi mi geçiriyor oglum:( mukuslu ishal gibi olan kaka sadece sabah 1 defa oldu hocam.  Çok fazla salya akıtıyor yutkunurken nefes almakta zorlanıyor.  6.gecemiz ve ateş hala geçmedi.  Bu gece iyice tıkanınca iliadin verdim onun dışında cok halsiz oldugunda calpol veriyorum. Çok salya akıtıyor ve Gozleri baygın baygın ateşten sanırım. Ateş ne zaman geçer hocam çok fena yaptı bu hastalık oğlumu :(

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2017 Saat 04:03
Krup teshi yanlis olabilir,
Krup olsa idi, 3 gunden sonra rahatlamasi gerekirdi.
Mumkun oldukca, atesini dusurmeyin.
Ates ve Havale ile ilgili makaleleri yazarlar kismindan okuyun.

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2017 Saat 08:58
Ama hocam aynı havlar gibi oksuruyor ama cok fazla degil öksürük. Soğuk havada rahatlıyor . Pazar gününden beri ateşli.  Ama 2gecedir daha kötü.  Belki de bu geceyi atlatınca geçecektir. Alerjik değildir dimi hocam.  Cunku kulak goz ve burnunu kaşıyor. Tıkalılıktan hiçbir şey yiyemiyor:(

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2017 Saat 18:56
Krup sikayetleri; 3 geceyi gecmez..
Sizin cocugun, "Ses tellerinde" bir hassasiyet olabilir ve her Grip'de, havlar tarz da oksuruk olur..
Zaten yapacaklarimiz ayni oldugundan, ille de ayirim yapmaniz gerekmez.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat