Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Erken Ergenlik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=5669
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 00:10

Konu: Erken Ergenlik
Mesajı Yazan: RuzgarEce
Konu: Erken Ergenlik
Mesaj Tarihi: 29 Şub 2008 Saat 10:52
Benal Hocam Merhaba

Aslında konu başlığı Mastürbasyon olacaktı ama cesaret edemedim doğrusu...

2 mart 2005 dogumlu Ruzgar adinda bir kizim var...36 aylık 17 kilo ve 102 cm.
bu aralar kafama takilan bir durum var.Basında da sıkca bahsedilen bir konu Erken ergenlik kapsamına girip girmediğimizi bilemiyorum yardım rica ediyorum sizden...
Kizim masturbasyon yapiyor ve bu yaparken de cok buyuk keyif aliyor...onceleri de yapardi ama bu aralar SIKlikla tekrarlaniyor bu durum
yere yuzustu uzanip garip sesler esliginde kipkirmizi ve terleyinceye kadar devam ettiriyor bu durumu...onceleri ses cikarmiyordum ama bu aralar cok fazla tekrarlaniyor ne yapacagimi bilemiyorum artik...dikkatini baska yone cekmeye calisiyorum, elimde isim varsa hadi kizim gel bana yardim et beraber yapalim diyorum tamam annecim nolur bi kere daha yapayim diyor :((
bilincinde durumun yapmamasi gereken birsey yaptiginin farkinda zaten gizli yapiyor eger ben gormussem kiziyor bana sen git bakma diyor :((
internette arastirmalarim sonucu bu durumun normal oldugundan bahsediliyor ama sevgi eksikliginde de yapildigi soyleniyor...oysa ben 34 yasinda anneligi tattim ruzgar prensesim bizim icin cok ozel ve tek cocuk tum sevgimiz ve ilgi alakamiz onun uzerinde... çalıştığım için gündüzleri beraber vakit geçiremiyoruz...
Sevgili Doktorum bu konuda yardiminiza ihtiyacim var...neler yapabilirim bu konuda bana neler önerebilirsiniz...Bu durum daha ne kadar devam eder...
Ayrıca erken ergenlik hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim...
simdiden tesekkurler
sevgiyle kalin

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 02 Mar 2008 Saat 01:05
Merhaba...
Erken erken, biyolojik olarak gelişmenin erken yaş gruplarında görülmesidir. MAstürbasyon erken ergelik belirtisi değil. Konu çocuk hekimlerinden ziyade çocuk psikiyatristlerinin uzmanlığı... Öncelikle idrar tahlili ve dışkıda parazit tahlili yaptırın. Sorun varsa tedavi olsun. Ve bu arada sözle kandisini bu konuda uyarmayın. Bir süre sonra bu durum düzelir ama ne kadar sürer bilinmez?  Sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat