Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Rota

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=56694
Tarih: 30 Tem 2025 Saat 05:10

Konu: Rota
Mesajı Yazan: Mamafi
Konu: Rota
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2017 Saat 12:28
Hocam 7 aylık ıkız yegenlerımız rota olmuşlar. Hastaneye yatış yapılmış. Ilac vermıyoruz sadece serum takvıyesı demişler. Kusma ishal hat safhada. Eşim ziyarete gıtmış. Evdeki ufaklara taşır mı sız grıp gıbı bulaşır yazmışsınız makalede??aşımız Yok 2 yaşında.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2017 Saat 19:31
BEN:  " ..bir Grip kadar kolay bulasabilir." diye yazmisim, SIZ:
"... grıp gıbı bulaşır yazmışsınız makalede.."  okuyorsunuz ve anliyorsunuz!!
Ne yapabilirim ki!! 
Rotavirus; agizdan kirli yiyecek veya sularla alinir..  GRIP GIBI, hizli bulasir...AMA; solunum yolu ile
bulasmaz.. Bu Virus , bir topluma girdiginde, cok hizli bir sekilde yayilma gosterir diye anlatmaya
calisiyorum...
 Hos, sizlere kalana kadar, koca koca Prof.lardan bile sizin gibi ters anlayanlar var.. Bu hastalik ilk
yayginlastiginda, bir Prof.da sizin gibi anlamisti.

Sizin eve Rotavirus tasiyabilmeniz icin, once sizin bu virusu almaniz, sindirim sisteminde cogaltmaniz ve
kaka ile disari atmaniz gerekir... Ancak ondan sonra bulasici hale gelirsiniz ve hastalik bulastirdiginiz
(kaka bulastirdiginiz) gidalarin yenmesi ile evdeki ufakliga bulastirabilirsiniz..

Maalesef, bu hastalikta; kusma ve ishal beraber oldugundan (butun virutik ishallerde bu sekildedir), hizli
bir sekilde "Su kaybi" gelisebilmektedir ve sivi takviyesi gerekir. Tedavisi yoktur, 1 hafta surer.
Sirf;  bu sekilde cocuklari hastanelere yatirabilmek icin, sahtekar doktorlar, yapilan  RotaVirus asisi
aleyhindedirler.. Cocuklarinizin asi olmasini istemezler..

Mesajı Yazan: Mamafi
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2017 Saat 20:34
Neyse ki öyle anlayan bir Prof da varmış solunan havadan bulaşırmış gıbı düşündüm hocam pardon.
Teşekkür ederım

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2017 Saat 21:15
Havaya nasil bulasacak???   Ancak, yellenme ile viruslar atmosfere yayilacak, solunum ile alinacak!!!
( SAKA, SAKA!!!! )

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat